Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Останні тижні основна тема розмов українців, окрім військових дій, було відключення світла. Планові та непланові. Українці розуміли, що відключення світла не уникнути, що московські ракети зруйнували майже 50 % критичної енергетичної інфраструктури України. Але не розуміли, чому в одних будинках світло або взагалі не вимикають, або вимикають на пару годин. У той час цілі мікрорайони сидять без світла майже добу. Зрозуміло шукали винних. Від вищих осіб держави, до вищих осіб регіону. Як виявилося, все було більш простіше.

Хто насправді стоїть за хаосом відключень світла

Безпосередньо за дотримання графіків відключення світла відповідали керівники місцевих обленерго. Тепер вони нестимуть персональну відповідальність за недотримання графіків. Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

Галущенко провів нараду «щодо справедливої і рівномірної черговості розподілу використання доступної потужності та електроенергії між споживачами під час застосування заходів із примусового обмеження споживання електроенергії».

За його словами, минулого тижня кількість скарг від споживачів щодо недотримання графіків та несправедливості у черговості відключень зросла удвічі.

Невдоволення українців обґрунтоване

Міністр чітко заявив, що усі українці мають бути в рівних умовах.

«Аналіз, який Міненерго провело спільно з НКРЕКП та Держенергонаглядом, свідчить, що невдоволення громадян обґрунтоване. Серед регіонів, по яким надходить найбільше скарг - Київ, Київська область, Полтава, Львів, Тернопіль. При відключенні електроенергії обленерго має керуватися справедливим підходом, щоб усі споживачі перебували в рівних умовах. Якщо будуть встановлені факти зловживань, керівники компаній будуть нести персональну відповідальність", - підкреслив Галущенко.

Дотримання графіків – питання нацбезпеки

У свою чергу, заступник керівника Офісу президента України Ростислав Шурма заявив, що питання справедливості відключень світла контролюється на найвищому рівні держави і має неухильно забезпечуватись.

«Дотримання справедливості при постачанні електроенергії споживачам, а також заживлення об’єктів критичної інфраструктури - це питання національної безпеки», - пояснив Ростислав Шурма.

Держенергонагляд перевірятиме обленерго

Голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський заявив, що комісія запроваджує персональну відповідальність керівників ОСР за невиконання нормативних документів щодо введення обмежень споживання.

Крім того, регулятор отримує значну частину скарг на неналежну комунікацію ОСР зі споживачами, зокрема недонесення інформації про відключення, їх обсяги та актуальність складених графіків.

Тепер Держенергонагляд за дорученням Міненерго перевірятиме обленерго на дотримання графіків відключення електроенергії та технічний стан протиаварійної автоматики.

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.