Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Національна комісія (НКРЕКП) підвищила тарифи на водопостачання  для 32 водоканалів з 1 січня 2023 року в середньому до 30%

Тарифи ухвалені без громадського обговорення

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг на засіданні у вівторок, 27 грудня, підвищила тарифи на водопостачання та водовідведення. У тому числі для Тернопільської області.Тарифи були ухвалені без громадського обговорення.

Підвищення тарифів стало можливим тому, що на них не поширюється мораторій, введений на інші комунальні послуги з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

У Національній комісії пояснюють намір підвищити тарифи збільшенням обсягів реалізації, видатків на оплату праці, збільшенням амортизації та подорожчанням електроенергії.

Тарифи на воду в Харківській, Миколаївській та Херсонській областях, що постраждали внаслідок бойових дій, піднімати не будуть.

Які тарифи для Тернополя?

Перше підвищення заплановане з 1 січня нового року, а друге - з липня.

Згідно з раніше оприлюдненими проєктами, у Тернополі тарифи на водовідведення та водопостачання  встановлені наступні:

«Тернопільводоканал» – 44,46 гривні (21/23,46).

Компенсації за тепло і гарячу воду у Тернополі

А тим часом у Тернополі КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» в зв’язку з аварійними та стабілізаційними відключеннями електропостачання зменшує оплату через перерахунок платіжок за комунальні послуги. Так компенсують вартість ненаданого тепла та гарячої води.

У 2023 році на бізнес чекає три етапи підвищення тарифів на електрику

Також з 1 грудня НКРЕКП затвердила триетапне підвищення тарифів на електроенергію в 2023 році для бізнесу. Про це йдеться в повідомленні на сайті регулятора.

Також відбудеться підвищення тарифів на послуги з розподілу електричної енергії та на послуги постачальників універсальних послуг.

Ціна для населення не зміниться, але підвищення вплине на родинні бюджеті, оскільки нова ціна на електрику буде закладатися у вартість товарів.

"В результаті коригування цих тарифів середнє зростання ціни електроенергії для кінцевих непобутових споживачів становитиме близько 15 коп. за кВт-год. При цьому середнє зростання ціни електроенергії для промислових енергоємних споживачів складе близько 4 коп. за кВт-год", – заявила комісія.

Гроші від підвищення тарифів підуть на аварійне відновлення пошкоджених об’єктів електроенергетики та створення аварійного запасу обладнання і закупівлю необхідних для цього товарів і послуг.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.