Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

У Тернополі сьогодні зелені насадження загального користування складають 460 га. Але їх хочуть ще збільшити ще на 300 га через зміни до Генерального плану Тернополя та Плану зонування. Щорічно у Тернополі комунальники здійснюють планову процедуру зрізання аварійних і сухостійних дерев, а також формувальну підрізку молодих пагонів. Окремі активісти, які не володіють інформацією, у соцмережах обурюються такими роботами. Але люди, які постійно працюють з деревами знають: санітарна очистка – це порятунок дерев.

Чому потрібна обрізка дерев?

Як пише Вікіпедія - головна мета обрізання – збереження зелених насаджень та утримання їх у здоровому впорядкованому стані. Обрізання продовжує життя дереву. Без такої санітарної обробки дерево може загинути вже через рік-два.

Деревам у місті дуже непросто. Цей інтенсивний автомобільний рух, асфальтне покриття. Але найголовніше, порівняно з лісовим деревом, міське чи паркове має значно меншу лунку, тобто місце під кроною. Через неї дерево отримує вологу, повітря та обмін речовин. Оскільки дерева у місті зазвичай мають менші лунки, вони більш обмежені в ресурсах. І комунальники мають допомагати міським деревам отримувати більше ресурсів.

Якщо дерево буде обрізано правильно, то можна подарувати йому друге життя на десятки років. Та й усі в місті бачили, що на молодих пагонах обрізаних дерев листя росте велике та гарне.

Комунальники діють відповідно до Закону

Також треба усвідомити, що у великих містах ніхто не має права просто так зрізати дерево. Відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів», на місці хворих або пошкоджених дерев мають бути висаджені нові насадження.

У Тернополі видалення дерев на території міста відбувається виключно у міжвегетаційний період та після огляду території експертною комісією, яка і визначила, які з наявних зелених насаджень є хворими чи сухими і несуть загрозу відвідувачам парку.

Фахівці пояснюють, що більшість дерев у тернопільських парках досягла своєї вікової межі, тому Концепція комплексного озеленення передбачає поступове видалення старих дерев з міських парків і насадження інших сучасніших видів дерев, які є стійкими до шкідників і хвороб.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.