Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Національне агентство з питань запобігання корупції здійснює системний тиск на місцеве самоврядування, - стверджують в команді мера Тернополя Сергія Надал. Про це ж міський голова повідомляє і на своїх сторінках в соцмереж 

У 2022 році міський голова Тернополя Сергій Надал не отримував і взагалі не звертався із заявами про надання матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань та допомоги на оздоровлення, оскільки вирішив відмовитися від цих виплат у зв’язку із війною в Україні. 

Більше того, міський голова не має повноважень і технічних можливостей виписати собі премії. Тому інформація на сайті НАЗК, що міський голова виписував собі премії є фейковою.

Дуже прикро, що у воєнний час чиновники НАЗК продовжують чинити тиск на місцеве самоврядування і зводять наклеп. Саме формулювання заголовку інформаційного матеріалу свідчить про його замовність. Для чого зводити наклепи на міських голів? Кому це вигідно? Є декілька причин. 

Перша – відвернення уваги від справжніх злочинів 

Постанови на міських голів виписуються, щоб відвернути увагу від корупційних справ, які порушені проти самих так званих антикорупційних чиновників. 

Зокрема, 02 квітня був викритий працівники Державного Бюро Розслідувань (ДБР) Євген Талантов, який володіє незадекларованою елітною нерухомістю в Києві та області. Вартість нерухомості складає мільйони доларів.

Друга - продовжується системний тиск на місцеве самоврядування 

На початку лютого Львівський апеляційний суд на рік відсторонив від посади мера Чернігова Владислава Атрощенка. Відсторонили від посади міського голову, за якого проголосував найбільший відсоток городян серед усіх обласних центрів. Покарали відстороненням за те, що просив свого водія відігнати автівку за кордон. 

Декілька днів тому НАЗК склало три протоколи про корупцію на міського голову Рівного Олександра Третяка. Склали за те, що він нібито призначив надбавки керуючому справами виконавчого комітету міської ради Рівного. Теж з порушенням всіх норм та законів.

Таким чином каральні органи, в умовах війни, намагаються «підсадити» на адміністративні справи місцевих голів. Щоб антикорупційні чиновники могли й надалі безконтрольно займатися самозбагаченням. Щоб талановитих «талантових» було ще більше. 

Третя – інформаційний хайп та зарплати від 100000  

Чиновники НАЗК та інших антикорупційних органів «працюють» виключно на власний піар. Відповідно до московських наративів пропаганди, вони створюють крикливий заголовок, який не відповідає змісту справи. У справі Сергій Надала, чиновники НАЗК написали у заголовку, що мер Тернополя виписує собі максимальні премії, натомість у самій постанові йдеться лише «про конфлікт інтересів». Їм не цікаво, чи далі піде справа, їм треба лише так званий «хайп». 

Насправді подібний протокол НАЗК видає не вперше. Більше того, схожі протоколи були вже неодноразово скасовані в суді

Зокрема, у постанові Тернопільського міськрайонного суду  Тернопільської області від 27.10.2021 у справі №607/18099/21, суд зазначив, що  у діях Сергія Надала відсутній  склад правопорушення, а провадження у справі закрив у зв’язку із відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення. 

А у постанові від 31.01.2022 у справі № 607/14364/21 Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області закрив провадження про притягнення до адміністративної відповідальності Гірчака Ігоря Ярославовича (секретаря Тернопільської міської ради) за відсутністю події і складу адміністративного правопорушення. 

Отже чиновники НАЗК створюють наклеп на особу, виключно для того, щоб інформаційно засвітити свою «роботу». Щоб їх керівництво у ЗМІ бачило їх роботу, щоб часом їх не звільнили і не відправили на фронт. Бо заробітні плати чиновників НАЗК стартують від 100 000 гривень, що в декілька разів більше, ніж отримують наші військові на передовій. 

Натомість для порівняння – майже 4 мільйони на потреби ЗСУ 

Міським головою Тернополя та працівниками виконавчих органів Тернопільської міської ради протягом 2022 року на потреби Збройних Сил України було перераховано кошти в сумі 444 484, 04 грн. Крім цього на потреби Збройних Сил України було придбано за особисті кошти міського голови та працівників: 

авто  на суму 950 000, 00 грн; 

дрони на суму 1 110 000, 00 грн; 

 

старлінки на суму 1 549 000, 00 грн. 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.