Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

"Опіковий закрили, протезний теж, може всі лікарні закрити?чиновники всеодно лікуються закордоном?"

"...ті зелені падли разом з місцевою бидлотою протезну лікарню в місті закрили під час війни!!"

"... нажаль дуже багато в країні виродків!"

"Не забувайте, що Центр очолює екс-голова обласної ради) може об’єднання таки слушна ідея?)"

"... не будемо гадати ще ні разу путнього у надалі крім полтінніка не було і не буде крав краде і буде красти поки не посадять ."

"Лисий чорт вже намітив нову аферу і зним вся ця несіть при владі області і міста не чипайте роддом а то прийдеться знести ваш будиночок під чайкою який так гарно сяє але то не для людей".

"Мабуть, намітили багатоповерхівку побудувати на тому місці, а що там люди, в порівнянні з такою «владою», це повний абсурд, жлобство влади зашкалює…."

"Це не до зеленського потрібно звертатись це надала і всю міську раду потрібно виносити вперед ногами"

"Відповідь від зе вови,чи його офісу,буде стандартна,не на часі!"

"Це просто жах,не повинні допустити закриття цього центру,там хороші умови для породіль і професіонали-лікарі!"

"Вже врятували протезний в Тернополі і так живемо"   

"Саме так виглядає нова корупційна схема"

тернопіль, пологовий, замкова, матері і дитини, авчарук, сканадали, знищення, фото, тернопільський тиждень

Саме так реагують тернополяни, і це найбільш мяко, реагують тернополяни на повідомлення, що У Тернополі на межі зникнення опинився перинатальний центр “Мати і дитина”, що на вулиці Замковій.

Все тому, що цей медичний заклад Тернопільської обласної ради хочуть об’єднати з іншим."

Колектив вже написав звернення до президента України Володимира Зеленського та першої леді Олени Зеленської не дозволити ліквідувати заклад і зруйнувати роками напрацьований професійний колектив.

Про проблему, яка виникла, пише видання “Тернополяни“.

тернопіль, пологовий, замкова, матері і дитини, авчарук, сканадали, знищення, фото, тернопільський тиждень

Центр “Мати і дитина” – єдиний на Тернопільщині заклад ІІІ рівня акредитації акушерсько-гінекологічної та неонатологічної допомоги. Там в повному обсязі надають медичну допомогу жінкам зі складною акушерською та екстрагенітальною патологією, породіллям та новонародженим.

 

тернопіль, пологовий, замкова, матері і дитини, авчарук, сканадали, знищення, фото, тернопільський тиждень

Але надкластерну установу КНП “ТОКПЦ «Мати і дитина»” ТОР хочуть приєднати до надкластерної установи КНП “Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня” ТОР.

Відповідне рішення ухвалили 4 квітня на засіданні робочої групи Тернопільської облради з напрацювання пропозицій щодо визначення спроможної мережі закладів охорони здоров’я спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області.

Засідання відбулося без запрошення генеральних директорів закладів охорони здоров’я.

Таке рішення у центрі “Мати і дитина” називають вкрай шкідливим та необдуманим, і воно суперечить постанові Кабінету Міністрів щодо організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я. Відповідно до документа, перинатальний центр відноситься до надкластерного медичного закладу.

Центр «Мати і дитина» буде змушений покинути приміщення на Замковій

У разі об’єднання колектив повинен буде покинути приміщення на вулиці Замкова, 10. Майновий комплекс та земля, на яких розміщений перинатальний центр зараз перебуває у безстроковій та безоплатній оренді на підставі рішення Тернопільської міської ради від листопада 2011 року.

Згідно з Законом “Про оренду державного та комунального майна”, заміна юридичної та фізичної особи приведе до розірвання договору та втрати майна. Тому Центр “Мати і дитина” упродовж 10-ти днів буде змушений покинути приміщення.

“Робоча група своїм рішенням хоче зробити так, щоб в тилу гинули наші жінки та діти”

У перинатальному центрі вважають, що приєднання медичного закладу до Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні неминуче призведе до погіршення якості та своєчасності допомоги.

“Матеріально-технічна база перинатального центру є найкращою в області та відповідає всім міжнародним сучасним стандартам. Пологове відділення з індивідуальними сімейними пологовими залами та операційним блоком розташовані на одному поверсі з відділенням анестезіології з ліжками інтенсивної терапії, відділенням інтенсивної терапії новонароджених, що підходить під замкнутий цикл надання допомоги передчасно народженим дітям та дітям, які народилися зі складною патологією”,– зазначають у центрі.

Такий замкнутий цикл надання допомоги дав змогу в останні роки знизити показники материнської та малюкової смертності.

До чого призведе об’єднання

У перинатальному центрі також розповіли, до чого призведе об’єднання:

Розпаду роками напрацьованого професійного колективу.
Втрати навчально-організаційної структури, на базі якої роками проводилося навчання з напрямку акушерсько-анестезіологічної служби.
Втрати акушерсько-анестезіологічної високоспеціалізованої бригади, яка надає допомогу всім закладам області.
Втрати надання допомоги передчасно народженим дітям з критично низькою масою тіла.

Постійна комісія Тернопільської облради з питань законності, запобігання корупції, регламенту, депутатської діяльності та здійснення демократичного цивільного контролю за сектором безпеки, оборони і правоохоронними органами розкритикувала можливість такого об’єднання і закликала врахувати напрацьовані нею пропозиції.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.