Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

70% – за рахунок бюджету громади та 30% складатимуть кошти співвласників, ОСББ, управителів

Проблема якості води у квартирах тернополян завжди актуальна. Щоб люди завжди мали якісну воду, необхідно провести системну роботу. Одна з ключових проблем якості води - старі внутрішні будинкові мережі. Від цього напряму залежить якість води, яка тече з наших кранів.

Мерія компенсує 70 % вартості робіт

Так на позачерговому засіданні сесії міської ради принято рішення: фінансування ремонту та реконструкції внутрішньобудинкових інженерних мереж та обладнання систем подачі теплової енергії, гарячого водопостачання, холодного водопостачання та каналізації буде здійснюватися у співвідношеннях: 70 % – за рахунок бюджету громади та 30% складатимуть кошти співвласників, ОСББ, управителів, інші джерела.

Таким чином, тернополяни зможуть замінити внутрішні мережі за мінімальною вартістю.

Пряма мова мера

«На жаль, у більшості будинків внутрішньобудинкові   мережі, через які подається вода, є неякісними. Тож для того, щоб мешканцям подавалась чиста питна вода, потрібно замінювати не лише загальні мережі, а й мережі всередині будинку. Таким чином на умовах співфінансування стимулюємо мешканців долучатись до проведення робіт із заміни внутрішньобудинкових мереж», – зазначає міський голова Сергій Надал.

Нагадаємо

Незважаючи на повномасштабне московське вторгнення, у Тернополі продовжує діяти Програма енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім».

Надається фінансова підтримка ОСББ на виконання робіт із термомодернізації будинку за програмою «Енергодім», що реалізовується Фондом енергоефективності. Відповідно до умов програми, роботи з утеплення житлових будинків виконуються на умовах співфінансування, де 70% вартості робіт оплачує Фонд, 10% виділяється з бюджету Тернопільської громади, а всього 20% – сплачують мешканці будинку. Фонд енергоефективності гарантує фінансування таких проєктів у цьому році.

Учасники такої програми можуть з меншими витратами суттєво економити на комунальних тарифах та підвищити комфорт та умови проживання у будинку.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.