Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

«Думки вголос, які мають бути почуті... Злий, дуже злий допис, навіяний сьогоднішніми подіями і спостереженнями, зробленими раніше неодноразово.

1. Обіцяю собі максимально толерантно і без нецензурної лексики, принаймні намагатимусь, висловити стисло свої думки.

2. Закиди типу утиски бізнесу, «вивсєнамзавідуєтє» і тому подібне одразу ігноруватиму.

3. Доношу думку не тільки свою, як мінімум кількох десятків мешканців міста, якщо потрібно буде зробити звернення і підключати потрібних людей для вирішення проблеми, думаю, на публікації допису зупинятися не стану. Там де чиїсь інтереси зачіпають безпеку моїх дітей, стоятиму до кінця.

театральний майдан, тернопіль, скандали, фото, тернопільський тиждень, некрасова  Отже, театральний майдан файного міста, гарна погода, світить сонечко, багато батьків гуляють з малими дітьми, від року і старше. Діти годують голубів, хто постарше бігає за ними, так було, здається, завжди, принаймні скільки себе пам'ятаю, а живу не мало, не багато 40 років в Тернополі. Отже, діти бігають, граються, а за ними бігають батьки, які в усі очі вдивляються, щоб їх чадо не збили оскаженілі підлітки, які за кілька десятків гривень взяли напрокат веломашинку і ганяють на максимальній швидкості по всій площі, ігноруючи здоровий глузд і зауваження дорослих.

За 20 хвилин спостереження можна помітити як мінімум 3 аварії, з яких два рази діти просто перевертаються разом з машинкою, добре якщо при цьому обходиться без травм, а раз дві машинки на повній швидкості зіштовхуються посеред площі.

Важко уявити, що станеться наприклад зі мною, дорослою людиною з вагою 70 кг, якщо в мене вріжеться така машинка, як мінімум дістану кілька переломів кінцівок, це як мінімум. Що вже казати про 1,5 - 2 річних дітей вагою 12-15 кг, їх ця машинка просто при наїзді перемеле на фарш.

І це насправді страшно... Адже, розборки з винуватцем трагедії, його батьками, якщо не втече, з підприємцями , які дають машинки напрокат, при цьому демонстративно наголошуючи, що не несуть відповідальності за дітей, які на них катаються, з поліцією... Це все потім. Якщо буде до того справа, бо якщо станеться наїзд, батьки маленької дитини будуть намагатися надати першу домедичну допомогу своїй дитині.

Отже, щодо відповідальності за дітей, які катаються, звісно підприємець не може нести відповідальність за дії чужої дитини, то якого, вибачте, хера, ви даєте їх малолітнім особам без присутності їхніх батьків? Хто тоді має нести відповідальність?

Друге гостре питання, якого біса театральний майдан, саму донедавна безпечну пішохідну зону, перетворили майже на картингову трасу?

Невже настільки гроші не пахнуть? Мої діти теж свого часу каталися на тих машинках, але такого шабашу, який я побачила сьогодні я ще не бачила, - група підлітків, хлопців 13-14 років, просто кількома машинками робили їм краш тести посеред площі, незважаючи взагалі ні на кого. Гучний регіт і звуки удару металу об метал, що в мене щоразу серце завмирало від страху за свою дитину. Тут мені "мудрі трудяги" зараз накидають коментів типу бери дитину і йди в дворі з нею гуляй, чи в парк. За перепрошенням, театральний майдан, це центр міста, це туристична родзинка Тернополя, де завжди (!!!) ходили пішоходи. Якщо підприємці, які займаються прокатом машинок, а наскільки мені не зраджує пам'ять, як мінімум двічі ці атракціони забороняли на театральному майдані, не розуміють, що їм там не місце, то повірте, знайдеться багато ентузіастів, які візьмуться за вирішення цієї проблеми, але так візьмуться, що навіть повітряних кульок на майдані не буде, не кажучи про обидвох підприємців з машинками. Тим більше, в них самих є діти, внуки....

Також сьогодні шокував випадок, близько 16:30-17:00 год якраз коли діти гралися з голубами, на електросамокаті через площу гнав якийсь ну просто, вибачте у@обок, ( так, я сама собі обіцяла бути толерантною), з жовтим рюкзаком Glovo і на повному ходу в'їхав в стаю голубів, від чого один голуб просто на очах в дітей впав замертво, навколо нього калюжа крові.... Треба було бачити вирази обличчя дітей, а особливо їх батьків... І цей ... джентльмен, не зупиняючись на тій самій швидкості погнав через площу далі, мабуть комусь поспішав шаурму швидше завести.

Отже, писати я можу багато, але словами своїх емоцій висловити не можу, та й мабуть треба трохи охолонути від тих емоцій.

Але виникає питання, - коли на театральному майдані буде безпечно гуляти пішки без страху за життя і здоров'я своїх дітей? Скільки ще має бути звернень в поліцію про отримання травм тернополянами внаслідок наїзду електросамокатів чи тих самих веломашинок, щоб міська рада нарешті поставили крапку в цьому питанні? Не потрібно підштовхувати батьків йти на радикальні заходи заради безпеки своїх дітей, бо часи ж бо непевні, всі ми знервовані, хто знає чим то може закінчитися...

Пі.Сі. я сподіваюся на адекватну реакцію відповідних служб, і що цей максимально толерантний допис висвітлив всю глибину проблеми. Бо я можу не толерантно».

Такий емоційний, але справедливий за суттю пост опублікувала тернополянка Eugenia Nekrasova

(Фото ілюстративне)

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.