Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Понад місяць Тернополем «гуляла» інформація, що освітяни місцевих шкіл задля економії бюджетних коштів змушені іти у відпустку без збереження заробітної плати. Міське керівництво всіляко відхрещувалось від даної ситуації, мовляв, їм про це нічого не відомо. Втім у міськраді неодноразово наголошували, що на освіту та медицину катастрофічно не вистачає фінансування.

Як стало відомо «Номер один», справді під час осінніх канікул майже кожен четвертий вчитель написав заяву на відпустку за власний рахунок. У відповідь на депутатський запит депутата міської ради Тараса Юрика управління освіти надало інформацію, що протягом 2011 року правом на відпустку без збереження заробітної плати скористалося 837 освітян. Що цікаво, найбільша кількість відпусток за власний рахунок надано в період з 24 по 30 жовтня – час осінніх канікул. Тоді на «відпочинок» пішли 797 педагогічних працівників. За даний період освітяни взяли понад 70% від загальної кількості відпусток. Чому ж тоді освітянське керівництво переконувало місцеві ЗМІ у тому, що ситуація стабільна? Більше того, економія коштів за рахунок безоплатних відпусток входила у перелік заходів економії бюджетних коштів, документа, який свого часу наробив чимало шуму, однак управління освіти завзято переконувало, що даний перелік – лише формальність.

Коли приховане стало очевидним, начальник управління освіти Ольга Похиляк виступила на телебаченні з заявою, що у ситуації з безоплатними відпустками освітян винуваті тільки директори шкіл, які не вміли раціонально використати коштів.

Що цікаво, заяви на відпустки без збереження заробітної плати написали 55 вчителів ЗОШ №6, директором якої є екс-начальник управління освіти Олександр Остапчук. Ці педагогічні працівники на час осінніх канікул мали відпочивати за власний рахунок по три дні. Але після виступу Ольги Похиляк директор школи повернув вчителям заяви. Врешті-решт у вимушену відпустку пішов тільки я, прокоментував ситуацію Олександр Остапчук. Як стало відомо «Номер один», аналогічна ситуація трапилась і в ЗОШ №19, але на час підготовки матеріалу до друку директор навчального закладу Ганна Ярема була у відпустці, тому поспілкуватися з нею, а разом з тим підтвердити чи спростувати інформацію не вдалося.

Про факт економії коштів за рахунок неоплачуваних відпусток освітян відомо й обласній раді профспілок, каже її голова Андрій Присяжний. Ця ситуація засмучує профспілки з двох причин. По-перше, таким чином грубо порушується трудове законодавство, по-друге, жоден освітянин не надав з цього приводу офіційної заяви. Перед такою ситуацією профспілки безсилі, адже у них немає законних підстав вимагати пояснень в органів самоврядування, бідкається Андрій Володимирович.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.