Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Низка знаних тернопільських підприємців та політиків у 2019-2020 роках побудували у селі Лозова Тернопільського району потужну сонячну електростанцію, на місці якої, за документами, повинні знаходитися їхні ж приватні домогосподарства.

Як відомо, Закон дозволяє громадянам України встановлювати сонячні електростанції потужністю до 30 кВт, як на дахах приватних будинків, так і на землі біля них.

При цьому будинок повинен бути житловим приміщенням, введеним в експлуатацію, а також перебувати у приватній власності того, хто встановлює СЕС.

Земельна ділянка – лише під житлову забудову (цільове призначення 02.01). На ній повинен бути об’єкт житлової нерухомості (будинок, літня кухня), який приєднано до електромережі.

За однією юридичною адресою можна встановити 1 сонячну електростанцію. Якщо, наприклад, один приватний будинок має кількох власників зі своїми адресами (наприклад, будинок №10/1, №10/2), у кожного є свій електричний лічильник, то на одній ділянці/будинку можна встановити кілька СЕС по 30 кВт.

Для отримання зеленого тарифу потрібно, щоб фізична особа, громадянин України, була власником будинку та земельної ділянки під ним. Власник будинку є власником рахунку в обленерго, а також є підписантом у договорі на зелений тариф.

В експлуатацію СЕСи приймають оператори системи розподілу – обленерго.

Земля, на якій знаходиться сонячна електростанція у Лозовій, розбита на близько 60 земельних ділянок, на яких, в свою чергу, за документами повинні знаходитися стільки ж житлових будинків. Насправді, жодного будинку там не збудовано.

Отже, вулиця Енергетична у селі Лозова – віртуальна.

Вона існує лише на документах і саме вона об’єднує людей, яких ми відносимо до однієї досить впливової бізнесово-політичної групи, а саме:

дружину та дітей керівника «Тернопільобленерго» Ігоря Юхимця:

його скандального партнера, ексначальника Тернопільської філії Державного земельного кадастру Михайла Федишина:

ще одного партнера Ігоря Юхимця по енергетичному бізнесу Олега Джумагу:

доньки та сина в.о. голови Тернопільської обласної ради, «замайбутнівця» Володимира Болєщука:

депутата-«замайбутнівця» з обласної ради Святослава Лебонтова та його партнера по «Престижбуду» Ігоря Качмарського:

колишнього прокурора області В’ячеслава Перча:

колишнього в.о. обласної податкової Валерія Лісницького:

колишнього головного лісовика області Ігоря Попадинця:

а також ще декількох відомих і не дуже підприємців.

А це чисто для прикладу кілька скріншотів (на сайті джерела інформації ТУТ) з реєстру речових прав на Болєщуків, Олену Юхимець, Вячеслава Перча та Михайла Федишина, які демонструють сусідство усіх загаданих людей у Лозовій

Отже, як міг переконатися читач, саме керівник обленерго Ігор Юхимець, Михайло Федишин та Олег Джумага мають найбільше земельних ділянок під електростанцією у Лозовій. Відповідно, й найбільше «паперових» будинків на «Енергетичній». Іншими словами, свою сонячну станцію Ігор Юхимець, як керівник обленерго, приймав сам у себе.

Слід зазначити, що вартість підключення СЕС відрізняється по областях, між деякими областями – в рази. В середньому для 30-кіловатної станції вартість підключення становить 50-60 тисяч гривень. Також вартість підключення відрізняється в місті і селі. Щодо підвищення договірної потужності – теж існують свої нюанси, які напряму пов’язані з впливом обленерго. Усі розрахунки здійснює також енергозбут.

Уявляєте собі, наскільки зашкалює рівень конфлікту інтересів? І це ще без чистого криміналу відносно віртуальних господарств!

Редакція Politerno має надію, що оцінку вищезгаданій «схемі» за участі керівника «Тернопільобленерго» Ігоря Юхимця нададуть правоохоронні органи.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.