Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Відбулися бюджетні слухання (обговорення) бюджету Тернопільської міської територіальної громади на 2024 рік. У зв’язку з воєнним станом захід відбувся в режимі онлайн. Участь у заході взяли понад 40 представників з числа громадськості, депутатів, експертів та головних розпорядників бюджетних коштів.

Що цікаво, у розмові взяла участь зі своїми запитаннями і одна з активісток акції "ЗСУ в першу чергу" Ольга Тимошенко. Це одна з тих, хто організовує в останні місяці пікети та автопробіги в Тернополі.

Ця пані зявилася в публічному просторі Тернополя буквально декілька місяців тому і декларує свою діяльність виключно через необхідність займатися волонтерством. І вже стала учасником числених скандалів, в яких звинувачує владу міста в брудних інформаційних кампаніях проти неї та на адресу її колег. В свою чергу пані Тимошенко завляла неодноразово, що керівникцтво міста в особі Надала не йде з нею на зустріч. Хоча на кожній зустрічі з пікетувальниками зустрічається хтось з топ-чиновників мерії. Та і на цій відеозустрічі вона озвучила свої запитання, які чомусь стосувалися ремонтів доріг в громаді. Але їй дали усі вичерпні відповіді на питання. При цьому у толерантній і відкритій дискусії.

А загалом часть у заході взяли понад 40 представників з числа громадськості, депутатів, експертів та головних розпорядників бюджетних коштів.«Оскільки частина коштів з міського бюджету (1/4) була вилучена до державного бюджету з метою зміцнення обороноздатності держави, тому бюджет Тернополя є соціальним і спрямований у першу чергу на забезпечення заробітної плати працівникам бюджетної сфери та інші соціально-захищені статті (енергоносії, медикаменти, харчування дітей у закладах освіти та харчування у закладах охорони здоров’я), - зазначає заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Вікторія Остапчук. - Саме тому нам довелося відмовитися майже від усіх капітальних видатків на наступний рік, окрім видатків з метою усунення аварійних ситуацій, а також видатків, які пов’язані з міжнародними зобов’язаннями».

Під час засідання начальник управління економіки, промисловості та праці міської ради Тетяна Корчак презентувала проєкт Програми економічного та соціального розвитку Тернопільської міської територіальної громади на наступний рік. А начальниця фінансового управління Віталіна Атенчук представила проєкт бюджету Тернопільської міської територіальної громади на 2024 рік. Учасників громадських слухань поінформовано щодо плану доходів та видатків бюджетних коштів у прийдешньому році.

Зокрема, на заробітну плату з нарахуваннями усіх працівників бюджетної сфери спрямовано понад 60% бюджету. Окрім того, на Програму «Обороздатності 2024 рік» передбачено понад 63 млн грн. В першу чергу на придбання обладнання для захисників, техніки, військової амуніції, інструментів, надання грошової допомоги для військовослужбовців, їх лікування та реабілітацію (у 2024 році планується облаштувати реабілітаційний центр на вул. Чумацька).

Приєдналися до відеоконференції й поставили запитання щодо розподілу грошей в основному кошторисі Тернопільської МТГ на 2024 рік й представники громадськості. На усі запитання від мешканців громади були надані відповіді, а пропозиції, що надійшли, були розглянуті, обговорені та взяті до уваги.

Відеозапис онлайн-трансляції громадських слухань доступний для перегляду

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.