Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Лист в редакцію

Коли задумував написати цю статтю, було чітке бажання розказати про своє враження від Тернополя за тих пів року, якія тут проживаю.Але те,що відбувалось в місті за останній місяць,змусило мене передумати.

Тому запрошую разом зі мною проаналізувати останні три місяці з мого життя в Тернополі.

Приїхав я в Тернопіль в той час, коли місто готувалось до виборів і можливо саме через це в ньому постійно бурлило життя і буларобота, але всі чекали коли ж ситуація вгамується, пройде 31 жовтня інова влада почне керувати містом. Вмісті справді після виборів стало спокійніше, але не надовго…

Листопад - грудень

Перше, що мене здивувало, стали чутки про те, що нова влада ледь не щодня влаштовує бенкети з різних нагод в будинку на Листопадовій. В це надто мешканці не вірили, бо злих язиків в Тернополі вистачає, але чутки розповзлисся.

А потім сталась ”велика несподіванка” для влади, яка просто всіх ”вибила з колії” та ”загнала в ступор” – випав сніг! Так, на початку грудня впав сніг? Зрозуміло, що він був не очікуваним (прогноз погоди в міській раді не дивляться), тому й засипав все місто! Його активно почали прибирати тільки на третій день і то тільки на найважливіших напрямках. В той же сніжний місяць, на голову мера, виконкому та депутатів звалилося формування бюджету. Команда економістів міської ради підготувала найбільш розбалансований бюджет міста за останні 10 років, це підтверджують навіть незаангажовані експерти.

Січень

Цей місяць приніс багато несподіванок для тернополян. Більшість з тих несподіванок мала, нажаль, негативний відтінок і стосувались вищезгаданого бюджету. Спочатку стало відомо про те, що в бюджеті велика дірка… В бюджеті не вистачає грошей на освіту, медицину, дороги. Чому влада не рухалась попередні два місяці, щоб залатати цю дірку – незрозуміло. Згодом стало відомо про значне збільшення тарифів, про яке раніше ніхто не згадував! Для мене це стало дуже неприємною новиною, бо тепер за маленьку двокімнатну квартиру я змушений  платити 500 гривень комуналки!

Прибирання доріг та їх посипання стало вже традиційно болючою темою всіх тернополян. Скільки вже об цю проблему зламано рук та ніг, не злічити, але посипання, чи точніше, не посипання тротуарів цієї зими неприємно здивувало всіх.

Лютий

Останній місяць зими видався дуже ”спекотним” для нової влади в Тернополі. Настільки ”спекотним”, що дехто з перших осіб міста взяв відпустки і поїхав ”охолоджуватись” на зимові курорти. А інші від ”спеки” аж заслабли, а тому пішли на лікарняні. А проблем тим часом ставало все більше:

- перевізники влаштували страйк через несправедливі умови нового конкурсу, оголошеного міською радою;

- зявилась новина про підвищення тарифу на проїзд в маршрутках до 2 гривень;

- було розформовано дві поліклініки в місті, що викликало хвилю невдоволення тернополян та працівників медичної галузі;

- виниклі великі проблеми з недофінансуванням освіти зумовили можливість закриття деяких шкіл.

І поки відбувалися всі ці не дуже приємні процеси протягом останніх місяців, керівництво міста вирішило подорожувати – то до Польщі, то до Грузії, замість того, щоб вирішувати проблеми міста.  

Отакі вони 100 днів повної Свободи!

Мешканець Тернополя Петро П.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.