Нове на сайті:
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Старий зерносушильний комплекс у селищі Велика Березовиця почав вивозити на металобрухт місцевий бізнесмен у середу, 9 березня. Одначе місцеві жителі викликали міліцію і демонтаж металевої конструкції припинили. Натомість підприємець - правонаступник колишнього колгоспу запевняє, що має усі законні підстави розбирати зерносушильний комплекс.

Усе господарство колишнього колгоспу зараз оцінюють у суму 1 мільйон 950 тис. грн. Сертифікати на майно загальною вартістю 900 тис. належать пайовикам - жителям селища. Решту майна викупило підприємство “Онікс”.

Мешканціхочуть,щобїм видаличастину майна - їхніічастки, якіотримали за те, що десятки років тяжко працювали у цьому колгоспі.

Підприємець пропонує повернути майно грішми. Але проблема у тому, що його оцінили ще багато років тому.

Мешканці посилаються на постанову Львівського адмінсуду, до якого вони подавали апеляцію. Суд прийняв рішення провести судово-будівельну експертизу, аби встановити залишкову вартість майна.

Підприємець, власник підприємства “Онікс”, Орест Самотяга, запевняє, що має право власності на споруду, і може вчиняти там дії на власний розсуд.

- Рішення суду, який призначив експертизу, не стосується пайовиків, - каже Орест Самотяга. - У свій час я уже пройшов через 17 судових процесів. Вони визначили право власності над майном підприємства за мною і я маю усі потрібні документи. Людям я зобов’язаний віддати гроші за їхні частки і готовий це зробити у будь-який час. Я розумію, що територія колишнього колгоспу - це майже Тернопіль, тому земля тут цінна. Через це з’являється багато людей, які хочуть отримати її.

Пан Самотяга запевнив, що законність усіх своїх дій він може підтвердити постановами судів.

У міліції ж повідомили, що наразі правоохоронці збирають початкові матеріали, щоб розібратися у цій справі.

- Об 11-й годині ранку місцева жителька звернулася у чергову частину міліції, де зареєстрували її виклик, - розповідає дільничний Андрій Звір. - Ми, звичайно, відреагували на нього і виїхали на місце події. Взяли свідчення у жителів та працівників, які розбирали споруду. Матеріали передамо керівництву. Вони вже вирішать, чи є достатньо підстав відкривати справу.

До слова, конфлікт між громадою та підприємцем триває уже багато років. Приблизно рік тому Орест Самотяга вже опломбовував будівлю селищної ради як свою приватну власність. Це викликало спротив працівників установи та місцевих жителів.

Інформація і фото газети ”20 хвилин”

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.