Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Місцевий активіст та юрист з Тернополя Віталій Бойчук оприлюднив звернення до депутатів Тернопільської міської ради

«Вимушений знову звернутись до суспільного розголосу з приводу проєкту №41 рішення Тернопільської міської ради, яке включено до порядку денного наступної сесії Тернопільської міської ради «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою вул. Олександра Довженка,18б ПП «Моноліт – Проект».

Відповідно до проєкту рішення, пропонується надати дозвіл приватному підприємству «Моноліт – Проект» (код ЄДРПОУ 35969853) на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду терміном на п’ять років площею до 0,0343 га для обслуговування будівель магазину автозапчастин з міні-баром, пунктом автотехсервісу (мийка), сервісними постами, за адресою вул. Олександра Довженка,18б.

Такий же проєкт рішення депутати Тернопільської міської ради не підтримали на сесії 02 лютого 2024 року, проте знову відбувається повторна спроба отримати в оренду вільну земельну ділянку в обхід вимог чинного законодавства України.

Нова спроба отримати в користування землю вже підкріплена письмовим зверненням №1 від 28 лютого 2024 року ПП «МОНОЛІТ-ПРОЕКТ» де стверджується, що «укладення договору оренди землі, спрямоване на забезпечення стабільного та ефективного функціонування автомийки в такі непрості для нашої країни часи».

Проте, на вищевказаній земельній ділянці відсутнє будь-яке нерухоме майно ПП «Моноліт-Проект». Перелічені у проєкті рішення ТМР будівля магазину автозапчастин з міні-баром, пункт автотехсервісу (мийка), сервісні пости знаходяться на суміжній земельній ділянці кадастровий номер 6110100000:08:015:0038 площею 0,07 га.

Згідно частини 2 статті 134 Земельного кодексу України, не підлягають продажу, передачі в користування на конкурентних засадах (на земельних торгах) земельні ділянки державної чи комунальної власності у разі розташування на земельних ділянках об'єктів нерухомого майна (будівель, споруд), що перебувають у власності фізичних або юридичних осіб.

До звернення №1 від 28 лютого 2024 року ПП «МОНОЛІТ-ПРОЕКТ» не долученого жодного документа, передбаченого чиним законодавством України, який би підтверджував наявність на земельній ділянці об'єктів нерухомого майна (будівель, споруд), що перебувають у власності ПП «МОНОЛІТ-ПРОЕКТ», а здійснюється лише посилання на сплату податків та інших платежів, та маніпуляція фактом висадки кількох дрібних хвойних дерев поруч автомийки.

Знову наголошую, запропонований проект рішення несе значні матеріальні збитки нашій громаді, адже передача в оренду земельної ділянки на конкурсних умовах дозволить забезпечити більші надходження до місцевого бюджету.

Шановні депутати Тернопільської міської ради, дякую Вам за законне голосування, яке було здійснено Вами щодо вищевказаної земельної ділянки на сесії Тернопільської міської ради 02 лютого 2024 року та знову прошу Вас дотримуватись вимог Земельного кодексу України при головуванні за проект рішення №41 «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою вул. Олександра Довженка,18б ПП «Моноліт – Проект».

Також дуже сподіваюсь на захист суспільних інтересів від протиправних зазіхань, який минулого разу при голосуванні депутатів забезпечив очільник поліції Тернопільщини Сергій Зюбаненко

    віталій бойчук, статті, тернопіль, юрист, фото, тернопілський тиждень    

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.