Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Про це Суспільному розповів юрисконсульт комунального підприємства “Тернопільводоканал” Віталій Пошва.

Заступник начальника Тернопільського відділу державної виконавчої служби Василь Кущак каже, що з початку цього року споживачам “Тернопільводоканалу” заблокували близько 700 банківських рахунків.

Студентка Наталя з подругою прийшли до відділу розрахунків “Тернопільводоканалу”, щоб дізнатися, чи не мають заборгованості. Дівчата разом винаймають помешкання.

“Ми змінювали лічильник і за самі роботи сплачували теж. Ми подавали через сайт, але була якась помилка, чи ще щось. Тому ми зараз вияснили, відповідно, по тому сплатимо, що в нас там вийшло”.

Начальник відділу розрахунків населення Руслан Бурмас говорить, що за послуги з водопостачання і водовідведення жителі Тернополя та довколишніх сіл, які є споживачами Тернопільводоканалу, заборгували підприємству 58 мільйонів гривень.

Юрисконсульт “Тернопільводоканалу” Віталій Пошва каже, що із боржників примусово стягуватимуть гроші, можуть заблокувати банківські картки.

“Це можуть бути дебетові картки, це можуть бути кредитні картки, на які людина отримує певні грошові надходження, це може бути і заробітна плата громадянина. Відповідно до індивідуального договору про надання послуг, споживачі зобов’язані щомісячно оплачувати послуги. Якщо споживачі цього не роблять, то це є підставою для того, щоб наше підприємство звернулося до суду з метою стягнення такої заборгованості”.

Заступник начальника Тернопільського відділу державної виконавчої служби Василь Кущак повідомив, що з початку цього року заблокували близько 700 банківських рахунків споживачам, які заборгували за послуги “Тернопільводоканалу”.

“Комунальне підприємство “Тернопільводоканал” звертається до суду щодо видачі виконавчих документів про стягнення з боржників заборгованості. Надалі, коли суд вже виносить рішення, такі виконавчі документи вони пред’являють до нас для примусового виконання. У нас вони реєструються в автоматизованій системі виконавчого провадження. Державний виконавець в процесі примусового виконання відкриває виконавче провадження, виносить постанови про стягнення витрат на проведення виконавчих дій, стягнення виконавчого збору, арешт майна та коштів боржника. Всі ці постанови виносяться одночасно з відкриттям виконавчого провадження. За допомогою електронного обміну вказані постанови надсилаються в банківські установи і, відповідно, банківські установи вже блокують, арештовують рахунки боржникам. Далі державний виконавець направляє відповідні запити в банківські установи щодо суми залишку акумульованих коштів, які є на рахунках боржника, і направляє платіжні інструкції щодо списання коштів з арештованих рахунків”.

Віталій Пошва повідомив, що про ймовірне блокування карток боржникам надсилають попередження. Передаючи справи до суду, до кожного споживача підходять індивідуально.

“Конкретних критеріїв відбору боржників у нас немає. Однак ми аналізуємо кожного боржника окремо. Зокрема, беремо до уваги суму заборгованості, щомісячне нарахування та період виникнення такої заборгованості. Є ситуації, коли сума нарахування у боржника є незначною, наприклад 50 гривень щомісячно, однак боржник не бажає сплачувати вчасно за надані нашим підприємством послуги. Як наслідок, заборгованість набігає, вона є суттєвою і часовий проміжок, за який утворюється ця заборгованість, також є суттєвою. Що, як наслідок, спричиняє наше звернення до суду. У випадку, якщо заборгованість перед нашим підприємством погашена, наше підприємство видає довідку про відсутність заборгованості і вУ випадку, коли підприємство, яке надає комунальні послуги, подає на боржника до суду — варто прийти на судове засідання, каже адвокат.

“Коли організація звертається в суд, призначається судове засідання і та людина отримує повістку. Бажано приходити в судове засідання і пояснювати причину виникнення заборгованості. Якщо цього не сталося, потім на адресу реєстрації особи приходить копія судового наказу. З моменту отримання судового наказу, у людини є 15 днів на оскарження. Тоді вже бажано скористатися цією можливістю. Відповідно, написати заяву у суд про скасування судового наказу, де якраз і викласти свої аргументи, чому ви вважаєте, що судовий наказ потрібно скасувати. Суди це розглядають і виносять відповідні рішення”, — говорить Василь Михалюк.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.