Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Друге видання першої ластівки унікальної серії “Мандрівка Україною” — “Cкарби твого міста: Теребовля” презентувала письменниця Наталка Михно 25 листопада в Тернопільському прес-клубі.

Перше видання про давнє містечко дуже швидко розійшлося. Тому пані Наталя вирішила ще раз зробити подарунок теребовлянцям і перевидала книжку, доповнивши її двома цікавими легендами.

У своїй мандрівці письменниця намагалася передати дитячі спогади, тепло і ніжність до рідного міста, цікаві історії та легенди.

Головні герої оповідання — скептичний Славко і романтична Софійка, які постійно сперечаються між собою, вже стали улюбленцями діток. Юні краєзнавці з нетерпінням чекають продовження захоплюючої історії.

—  Ця книжка для мене є дуже особлива, оскільки у ній йдеться про моє рідне місто, в якому я народилася, працювала, народила дітей. Це теплий спомин про моє дитинство. Надалі кожна мандрівка Славка та Софійки буде розпочинатися Теребовлею, — розповідає Наталка Михно. — Видати книгу  мені допоміг давній друг дитинства, з яким ми знайомі ще зі школи. Книжка про Теребовлю — це наш спільний подарунок рідному місту.

Наразі є 200 примірників книги, а тираж планується близько 3000. Згодом вона з’я-виться на полицях книжкових магазинів. Вартуватиме 50-60 гривень.

Далі Славко і Софійка з фотоапаратом подадуться у цікаву та захоплюючу подорож Тернополем. Щоб відчути дух міста, яке Наталка Михно пам’ятає зі студентських років і розказуватиме про нього у своїй новій книжці, вона навіть перебралася до обласного центру. Каже, що місто має особливий настрій у різну пору дня, тому наступні кілька місяців заглядатиме у кожну шпаринку та закуток, навіть на старі горища, щоб правильно його відобразити.

Письменниця планує видати книгу про обласний центр до Дня міста наступного року. Загалом головні герої Наталки Михно об’їдуть кожен район Тернопільщини. Отож на черзі Тернопіль, а далі — Збараж, Кременець, Бучач, Бережани, Підволочиськ.

Для цього жінка вже встигла відвідати всі райони, і кожен із них відкрила для себе по-іншому, з їхньою старовинною архітектурною спадщиною. Також досліджує архівні матеріали, збирає цікаві легенди, вивчає історичні факти. Робота приносить письменниці задоволення. Вона впевнена, “що прививати дітям любов до рідного краю потрібно, розповідаючи про героїчну історію народу та відвагу наших предків”.

Творчість пані Наталі оцінили і за межами нашої області. Їй запропонували написати про Золочів та Кам’янець-Подільський. Але письменниця поки відмовилася. Спершу вона хоче описати Тернопільщину, а тоді вже візьметься за найкрасивіші куточки України.

Газета “Місто” щиро зичить Наталі Михно творчого натхнення для відкриття таємниць нашого краю та успіхів у нелегкій справі збирання національних скарбів.

Юля Томчишин, газета  «Місто»

 

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.