Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Молоко і картоплю тернопільські політики не купують. Дехто навіть цін не знає...

Тернопільський міський голова і голова облради - свободівці - не змогли відповісти, скільки коштують елементарні продукти у магазині. А нардеп-регіонал взагалі попросив запитати у нього про ціни на хліб, молоко, ковбасу і картоплю через електронну пошту.

Скільки коштує літр молока, буханка хліба, кілограм картоплі та ковбаси не змогли відповісти ані мер, ані голова обласної ради, ані один із нардепів.

Хтось, почувши наші запитання, просив зателефонувати пізніше, хтось одразу припиняв розмову, а були й такі, що хотіли запитання отримати на електронну скриньку.

Напередодні Нового року та Різдвяних свят багато тернополян рахують кожну копійку, аби і свята гідно зустріти, і на основні витрати гроші залишити. Чи так само вміють рахувати гроші керівники різних структур у Тернополі, а також народні обранці, ми й спробували з'ясувати у них самих.

Запитали мера Сергія Надала, голову облради Олексія Кайду, першого заступника начальника податкової адміністрації Володимира Михайлюка, начальника облуправління соцзахисту Богдану Олексишин. Також потурбували народних депутатів Ореста Муца, Василя Деревляного, Ярослава Джоджика та Івана Стойка. Та в останнього, на жаль, мобільний був вимкнутий. Усі, до кого звернулись кореспонденти, повинні хоч якось орієнтуватися в цінах. Вони ж бо причетні до їхнього формування: або визначають розміри прожиткового мінімуму, або думають, як допомогти малозабезпеченим.

“Все я знаю”

Першим звернулися до Олексія Кайди. Голова облради повідомив, що зараз перебуває за кордоном, але погодився вислухати. Проте, коли почув запитання, сказав: “Не можу говорити”.

- Знаю, скільки коштує, - відповів пан Олексій. - Але не можу говорити. Я на автобані. Розумієте, вишліть мені есемеску, я перетелефоную. Прошу пробачення, я просто на автобані.

Пояснював пан Олексій те, що не може говорити, близько однієї хвилини.

Наступним був міський голова Сергій Надал. Мер також погодився поспілкуватися, але відповісти на наше запитання можливості не знайшов.

- Я вам це все можу сказати, але не зараз, - сказав він. - Якщо можна, зателефонуйте за хвилин десять. Я зараз не на місці, я - в Києві.

Одначе вдруге ми не телефонували, бо, згідно з умовами опитування, людина повинна була відповідати одразу.

На черзі - нардеп Орест Муц.

- Все я знаю. Тільки скинь мені ті всі свої питання на скриньку, - сказав нардеп. - У телефонному режимі я тільки зі знайомими працюю.

Одразу відповіли на питання нардепи Ярослав Джоджик та Василь Деревляний.

- Хліб різний є, від трьох до 20 гривень за буханку, - почав говорити перший з них. При цьому пан Джоджик спершу засміявся. - Молока я не п’ю, але, наприклад, масло коштує приблизно 10 гривень за упаковку. Картоплю теж не купую - беремо її у батьків, які мають ділянку в Білій.

Знав нардеп і ціну ковбаси, яка, за його словами, коштує від 20 до 100 грн за кілограм.

Так само не купує картоплю і Василь Деревляний - він досі прописаний у селі Білоскірка під Тернополем, в якому народився і в якому є батьківське поле.

- Хліб коштує і 3,60, і 4, і більше гривень за буханку, - каже нардеп. - Молоко не купуємо, його сестра із села передає. До речі, моя сестра - одна із небагатьох у Білоскірці, яка тримає три худоби.

Та й ковбаси нардеп, як виявилося, не купує - її на свята теж передають родичі із села.

- А ще дружина знає на ринку одну жінку, яка продає якісну ковбасу. Та жінка - з Лозової, - продовжує пан Деревляний. - А от про сардельки скажу. Є і по 35, 40, 45. Це якщо вже говорити про добрі.

“Молока не п’ю...”

Хотіли про ціну запитати й начальника державної податкової адміністрації Михайла Кацана. Він зараз у відрядженні, тому питали в першого заступника.

- Ну, дивлячись, які продукти, - говорить Володимир Михайлюк. - Якщо молоко магазинне, то коштує від 2,50 і до семи чи навіть десяти гривень за літр. Хліб також коштує від двох з лишком до п'яти чи шести. Картопля - від гривні до півтори. Ковбаса ж різна буває, різних виробників. Якщо хороша варена, то від 50 гривень, якщо трошки гірша, то від 20-25.

Не оминули ми увагою й керівництва обласної адміністрації. Проте поспілкуватись з заступником голови Петром Гочем, який 7 грудня був у відрядженні, не вдалось навіть по мобільному.

“Відстрілялася” за обладміністрацію начальник управління соцзахисту Богдана Олексишин.

- Ковбасу не купую і молока не п’ю. Купую різаний батон, який коштує 4,20, - сказала вона. - Картоплю ж маю свою, з городу.

“20 хвилин” нагадує, що в розмові з людьми, до яких телефонували, ми попереджали, що для об'єктивності відповідь нам потрібна вже, без передзвонювання. Отож, перед тим, як задавати запитання, ми перепитували, чи можуть посадовці або нардепи поспілкуватись, і лише після слова “так” продовжували розмову.

Коментарі  

 
+7 #3 Антон 09.12.2011 10:16
звідки вони можуть знати про ціни, вони ж по кабаках хавають і бухають, то де вони про ціни щось знають
Цитувати
 
 
+8 #2 патріот 09.12.2011 09:16
так їм до дому все приносять))))
Цитувати
 
 
-10 #1 Ілона 08.12.2011 21:08
в мера цим займається дружина, яка має власне авто і працює на спокійній роботі. а чоловік повинен про місто дбати!
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.