Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Через зрив презентації “постраждав імідж міста

Як відомо, презентація потенціалу Тернополя в Американській торгово-промисловій палаті10 березня не відбулась.

Офіційна версія - голова обласної адміністрації та його заступник хворіли і не могли бути присутніми під час процедури. Прохання до керівника торгово-промислової палати Хорхе Зукоскі перенести презентацію надіслав у Київ заступник голови обладміністрації Василь Коломийчук 4 березня. У редакції “20 хвилин” є копія цього документа. І серед причин там зазначене також закордонне відрядження голови облради.

Оскільки без названих посадовців Тернопілля, згідно з регламентом, не могли представити інвесторам, презентацію перенесли. Відтак, коли саме про наше місто дізнаються іноземні інвестори і чи дізнаються взагалі, не відомо.

Цікаво, одначе, що уже 7 березня, тобто за три дні до презентації, Валентин Хоптян був здоровий і відвідував у межах робочої поїздки сільськогосподарське товариство у Ланівцях.

Зрив презентації для Тернополя - великий негатив, вважає відповідальний за проект Володимир Бурий, голова Фонду розвитку міста Тернополя імені Володимира Лучаковського. Він переконаний, що шанс показати потенціал регіону іноземним інвесторам випадає вкрай рідко, тож його потрібно було максимально використати. Натомість Тернопіль показав те, що навіть представити себе нормально не зміг.

- Ми були другими в черзі після Луганська, але втратили можливість, - розповідає голова Фонду розвитку міста Тернополя імені Володимира Лучаковського. - Тепер, у кращому випадку, презентація відбудеться лише восени. Але вона пройде, якщо подібних перепон більше не буде.

Міський голова Сергій Надал, присутність якого на презентації - обов'язкова вимога, спробував домовитись з керівництвом торгово-промислової палати, аби Тернопіль таки допустили до участі.

- Я особисто розмовляв з керівником Торговельної палати Америки та пропонував провести презентацію міста Тернополя на належному рівні,- повідомив мер. - Але, згідно з протоколом, на заході такого рівня повинен бути присутній голова обладміністрації особисто. Наразі ми готуємо онлайн-презентацію інвестиційного потенціалу Тернополя. Також я домовився з головою Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владиславом Каськівим про презентацію Тернополя в цій установі.

Місто було готовим до презентації на всі 100%, переконують у міській раді.

- Тернопіль втратив нагоду презентувати потенційним партнерам конкретні проекти,- каже пан Надал. - Ми не розповідаємо у презентації, які ми хороші. Ми показуємо інвесторам конкретне бачення розвитку Тернополя та запрошуємо робити це разом. До жовтня вже сформована черга з інших областей. Крім втрачених можливостей постраждав також імідж області. Про це повідомляє газета “20 хвилин”

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.