Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Комерційний РІА і державний ТТБ задоволені один одним. І чого б це!?

Політичні противники зустрілися у прямому ефірі. Спершу обмінялися закидами на адресу одне одного, але згодом виявилося, що в їхніх позиціях є точки дотику.

Словесну дуель у прямому ефірі між мером Сергієм Надалом і його головним опонентом у міськраді – регіоналом Петром Гочем, влаштувало днями державне  обласне телебачення. Спеціальну програму її автор і ведучий Павло Федик присвятив аналізу 100 днів перебування свободівця на посаді міського голови. Ефір тривав годину. Три питання гостям встиг поставити ведучий і по одному - запрошені у студію експерти. Серед них був і регіональний видавець Медіа Корпорації RIA у Тернополі Юрій Штопко. Врешті, зустріччю всі залишилися задоволеними, нарікали лише, що часу було замало.

Використав ефір для реклами

Спершу Павло Федик запропонував мерові оцінити свої успіхи.

- За перших 100 днів роботи міській раді вдалося суттєво покращити освітлення вулиць. При цьому ми зекономили бюджетні кошти завдяки використанню енергоощадних ламп, - каже він. - Для казни ця економія становить близько 100 тис. грн/рік. Відмовилися ми і від часткового вимикання світла у нічний час. Окрім того, вдалося освітити повністю три вулиці: Юрчака, Тиху та Степову. Вдалося забезпечити і повне освітлення паркових зон.

Нагадав Сергій Надал і про перевезення пільговиків у маршрутках, і про публічність роботи ради, і про юридичні консультації, котрі у мерії надають усім, хто цього потребує.

Експертів хвилювало своєчасне очищення доріг і тротуарів від снігу та бруду. На що голова відповів, що з 15 березня почнуть складати карту місць, де потрібен ямковий ремонт асфальтового покриття. Із настанням тепла розпочнуть і прибирання міста.

Ми отримали від попередників не тільки дірку у бюджеті на 15 млн грн, а й техніку для прибирання доріг і тротуарів, зношуваність якої вже давно досягнула критичної межі, скаржився він. - Нас чекає системна реформа обслуговування шляхово-мостового господарства. Адже постійні ямкові ремонти та неефективна, витратна практика утримання вулиць та доріг лягають непосильним тягарем на міський бюджет.

Мер стверджує, що влада зосередилася на тому, аби у місті не повторилася "сміттєва криза". Мовляв, два роки тому облрада придбала сміттєсортувальну лінію. Якби у той час всі злагоджено підійшли до вирішення питання сміття, у Тернополі давно б уже функціонував новітній комплекс із сортування, переробки та утилізації побутових відходів. Але цього не сталося.

- Нині ми можемо вирішити проблему в рамках загальнодержавного проекту "Чисте місто", - каже він. - У Тернополі розробляють проектно-кошторисну документацію і найближчим часом надійде фінансування на побудову сучасного сміттєпереробного заводу, вартістю 24 млн грн. Протягом 2-3 місяців його розпочнуть будувати. Сміттєсортувальну лінію, швидше за все, передадуть якомусь із районів.

Проявили солідарність

Петро Гоч увесь час намагався розкритикувати те, що розповідав його опонент.

- Наразі я бачу, що ви дієте за сценарієм відомого анекдоту. Відкрили перший конверт і валите все на попередників, - каже він. – І борги вони вам залишили, і техніка погана... Навіть не можете порахувати, скільки грошей у вас є на ремонт доріг.

Однак коли Юрій Штопко поставив питання про реорганізацію медичної галузі у Тернополі та нагадав про спротив людей, обидва гостя проявили повну солідарність. Сергій Надал наполягав, що лікарні у Тернополі лише реформують, а не закривають. А Петро Гоч стверджував, що такі зміни вкрай необхідні. Мовляв, іншого виходу немає

- Дякуємо вам, що за тих 100 днів не обвалилося місто, - врешті сказав пан Гоч.

Підсумовав почуте того дня голова громадської організації "Ноїв ковчег", котра  допомагає безпритульним тваринам. Олег Гром наголосив на тому, що людям, особливо тим, хто опинився при владі, варто вміти визнавати свої помилки. Мовляв, інакше неможливий поступ.

- У політичній діяльності я не помилявся, - відповів мер.

- Усі помиляються, - відповів натомість Петро Гоч. - Помилок не робить той, хто нічого не робить...

За інформацією ”20хвилин”

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.