Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

А Микола Мартинчук порівняв свою газету з творчістю Івана Франко?

Міжнародний скандал розгоряється навколо публікації в «Новій тернопільській газеті», де на першій шпальті надрукували образливий для темношкірих і арабів матеріал.

Як пише “Сегодня”, тон і лексика публікації шокували не тільки тернополян. Про статтю вже дізналися за кордоном, і тепер Україну звинувачують у відвертому расизмі та ксенофобії.

Французький сайт The Observers процитував скандальну статтю і взяв коментар у студента-конголезця Бекса Лава, який четвертий рік навчається у тернопільському університеті ім. Пулюя. За словами африканця, в колажі на задньому плані зображені його земляки-однокурсники, які не мають відношення до інциденту під «Орнавою» і без поняття, як їх фото, зроблене задовго до конфлікту, могло потрапити в газету. Лава скаржиться, що українські студенти тепер сміються над його друзями. Конголезець зізнається, що над темношкірими в Україні знущаються.

Автор статті у тернопільській газеті не зазначений. Крім образливого колажу і заголовка, вся публікація витримана в расистському стилі, вважає журналіст “Сегодня”. Студентів з Африки називають «чорною навалою», яка несе «загострення криміногенної ситуації, сплеск проституції і невідомі хвороби».

Редактор «Нової Тернопільської газети» Микола Мартинчук заявив, що не вважає цю статтю образливою і не бачить в ній порушення журналістських стандартів та етики:«Ми не говорили, що африканці та араби люди нижчої раси. Але якщо вони тут вчаться, то повинні поважати наші закони і традиції, а вони часто порушують їх». Стиль статті головред вважає нормальним, а непристойне слово «курва» – нормативним: «Його навіть Іван Франко вживав».

Тим часом коментарі, які залишають іноземці під статтею на французькому сайті, дуже неприємні для нашої країни. Пі Кофі зауважує, що рівень цивілізованості України виявився нижчим африканських країн. А Ентоні Кук радить іноземцям влаштувати бойкот України і не їхати сюди.

Не краща ситуація і в інших містах Західної України, та й у Києві регулярно фіксують випадки нападу на темношкірих.

Африканський студент, який живе у Львові, що попросив не називати його, розповів «Сьогодні», що він сам та інші його земляки, які навчаються в Україні, після образливої статті будуть радити на батьківщині не посилати дітей вчитися сюди. «Це дуже погана реклама для вас перед Євро-2012», – говорить африканець.

На тернопільських інтернет-форумах обговорюють скандал з образливою публікацією. Більшість тернополян обурені, як міг з’явитися такий матеріал. «Ганебна шокуюча стаття. І не тільки тому, що африканців порівняли з мавпами, а всіх іноземних студентів назвали сексуальними збоченцями. Зачепили і дівчат-українок, мовляв, з чорношкірими могли зв’язатися тільки панночки легкої поведінки», – обурюється тернополянка Олена.

Городяни закликають не купувати газету, що надрукувала расистську статтю, а темношкірим студентам з фото пропонують подати до суду.

Міський голова Тернополя Сергій Надал, який, нагадаємо, є членом ВО «Свобода», стосовно публікації у «Новій тернопільській газеті» дав свій коментар  «За Збручем»

«Моя думка як міського голови, що, звичайно, такі речі не можна допускати. Звичайно, є речі, з якими я не погоджуюся. Зокрема, не погоджуюся із тим формулюванням, як назвали українських дівчат. Це однозначно. Те, що відбулася якась бійка між двома представниками, котрі сюди приїхали з інших країн, то це по великому рахунку їхня справа, чому вони там між собою билися. Можливо, їх вже є настільки багато, що їм тут не вистачає місця і вони починають один одного витісняти. В жодному разі, ми не повинні допустити того, щоб цю статтю штучно перетворили і спровокували на те, щоб сказати, що тут є якийсь расизм чи ненависть до представників інших країн чи інших континентів, які до нас приїжджають. Вони у нас тут роками вчаться у багатьох вузах. Їм створені достатньо комфортні умови. Я знаю, що їх і у вузах опікають, і правоохоронні органи завжди за них переживають, щоб їх не образили. Я знаю, що більшість тернополян завжди до них ставилася толерантно, не було якихось особливих претензій, чому вони тут є.

В будь-якому випадку це є негативний випадок. І я б хотів, щоб таких було якомога менше. Але зараз нам головне, і я сподіваюся, що вистачить розуму усім, просто не втягнути Тернопіль у якийсь такий центр расизму чи центр там неповаги до інших культур чи до інших народів.

Я би просив вас, щоби ми зараз це подали по іншому і подали таким чином, що тернополяни є достатньо толерантні, розумні, виховані люди і якщо десь якийсь випадок стався, не варто на ньому акцентувати увагу. Просто краще зробити усім разом, що більше таких випадків не було, не було подібних публікацій або нас десь не провокували на подібні дії».

Коментарі  

 
-2 #11 злий 09.02.2012 05:50
мер- патріот міста і занє, що таке туристи. тому його позиція - найоптимальніша
Цитувати
 
 
+2 #10 не свободівець 05.02.2012 16:24
звісно, наш надал - то новий месія....
Цитувати
 
 
-4 #9 журналіст 05.02.2012 15:48
в мера найоптимальніша позиція. він і патріотизм зберіг і Тернопіль відеритим для туристів залишив. видно, що розуміється на таких справах
Цитувати
 
 
+6 #8 світлана 01.02.2012 21:38
Нова Тернопільська є бульварною газетою і керують нею люди з низьким інтелектом. Журналісти є непрофесіоналам и а тепер зарекомендували себе расистами та шовіністами. Ми з повагою ставимося до іноземних студентів і усім серцем підтримуємо їх.
Цитувати
 
 
+7 #7 Ірина 01.02.2012 12:08
Нехай несе відповідальніст ь Мартинчук, а не весь Тернопіль. Давно пора прокуратурі зайнятись цією газетою, а то купа статей з непідтвердженим и фактами, за які за кордоном би притягнулиб до відповідальност і і оштрафували.
Цитувати
 
 
+7 #6 Умка 31.01.2012 14:23
здрастє, скажу так - тема дійсно піднята газетою актуальна, але подача гнила, бо я тоже жінка, тернополянка, але не курва, як і всі інші
Цитувати
 
 
+7 #5 Антон 31.01.2012 00:22
факт в тому, що той мартинчук дійсно кинув паплюжну статтю про ні..ів і тероарбіків, щоб піпл забув хоч на час інформацію проте, що недавно тіпа хоптян мочканув людину на своєму джипі а надал з братанами херачить тернопільску землю і майно (подивіться на сайти, зазар ця тема топова, а про губернатора і мерця всі призабули, так звані змі. Спиаєте чому самее в новій( бо вона реально поки найтиражніша з поміж всього іншого лайна, до того ж ж там ригіоанали і свабадівчани давно викупили площі газетні, а моралному уроду мартин..ку, як я вже писав, по барабану, що друкувати,а всі інші змі як дибіли цю тему підхопили й тиражують, розповсюджують, поширюють
Цитувати
 
 
+7 #4 наш 30.01.2012 23:41
а як же програма захисту українців? чи мер став вже толерастом, замість націоналіста. от що з патріотами влада робить :(
Цитувати
 
 
+9 #3 галина 30.01.2012 20:46
Редактор «Нової Тернопільської газети» Микола Мартинчук є сам КУРВА і газетьонка його суцільне КУРВІНСТВО. Закликаю жінок, яку працюють у цьому борделі-редакції до жіночого страйку. Дівчата нехай цей мужлан відчує :oops:
Цитувати
 
 
+11 #2 січень 30.01.2012 17:13
Чому іноземці дозволяють собі нехтувати наші закони і вчиняти бійки треба розібратись на рівні влади та міліції! І розібратись по усій суворості законодавства. Але расизм і шовінізм це вдача СЛАБАКІВ та ЗБОЧЕНЦІВ! Не годиться козакові проявляти свою зверхність, а годиться і чужого научатись і свого не цуратись!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.