Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Рішення про встановлення камер відеоспостереження на вулицях Тернополя прийняли на засіданні виконкому 1 лютого. Згідно цього документа, відеокамери встановлять на місцях концентрації ДТП, великої концентрації населення та у місцях потенційно криміногенно небезпечних для громадської безпеки.
«Така практика дасть можливість краще слідкувати за порядком у місті, стане своєрідним застереженням для тих, хто порушує громадський спокій, - зазначив міський голова Сергій Надал. – Наразі у Тернополі визначили тринадцять місць найбільшої концентрації ДТП. Однак за даними міліції ще визначили місця, які є криміногенно небезпечними, тобто де є нічна торгівля, часто стаються бійки тощо. Тому відеокамери задля безпеки тернополян встановлять і в таких місцях».
Встановленням відеокамер займатиметься КП «Тернопільінтеравіа». Нагадаємо, що саме це підприємство, яке було створено за каденції нинішнього мера, очолює депутат-свободівець Іван Сороколіт.

Оскільки на сайті Тернопільської міськради сухо подана ця інформація, а самого рішення виконкому ще не оприлюднено, то ми розуміємо ситуацію так: якщо КП «Тернопільінтеравіа» має в наявності гроші, які заробило через можливості своєї статутної діяльності, то встановить ці 13 відеокамер за свої кошти. Хоча, зрозуміло, що як будь-яке підприємство, воно мало б мати з цього вигоду. Пан Іван Сороколіт хоч і молодий, та все ж розумний керівник і підприємець. А тому витрачати кошти очолюваного ним КП просто так не буде. Ось чому й напрошується висновок, що:

а) міський голова Тернополя Сергій Надал викликав його, Івана Сороколіта, до кабінету і дав вказівку купити й встановити ці камери, щоб можна було про таку ініціативу мерії сказати-похвалитися городянам, або

б) необхідні кошти мають виділити саме з казни міста, про що поки «забули» повідомити чиновники.

А висновки ми робимм власні, на що кожен журналіст чи громадянин має право, на основі тієї інформації, яку нам подає орган місцевого самоврядування. Якщо б у тій же прес-службі не полінувалися, а подали цю інформацію розширено і детально, з поясненням, хто фінансуватиме встановлення цих камер, то б і не було домислів. А то фразу «виконуватиме роботи…» трактувати можна по різному… 

"Тернопільський тиждень"

Коментарі  

 
+1 #3 Оленка 07.02.2012 11:30
Така практика дасть можливість краще слідкувати за порядком у місті, стане своєрідним застереженням для тих, хто порушує громадський спокій, - зазначив міський голова Сергій Надал. - 100 процентно!!! підтримую!!!!!!
Цитувати
 
 
+3 #2 ТТ 01.02.2012 17:11
спеціально для вас, Михайло, доповнили матеріал
Цитувати
 
 
+2 #1 Михайло 01.02.2012 15:46
А чо "знайшли кошти"? То ж підприємство за свої кошти буде то діло робити? чи нє? :)
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.