Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

В мерії навіть карту заздалегідь зробили, де позначено, як можна розважитися

Проводжати зиму у Тернополі будуть 12 лютого на Набережній Тернопільського ставу. Офіційне відкриття святкування розпочнеться о 13 год.

«Ідея провести День зими на Ставі дасть можливість задіяти потенціал озера в розвитку міста. У День зими на ставі будуть змагання  з рибної ловлі, які проходять тут щорічно, також організуємо лижну і кінну траси безпосередньо на кризі. Ми інтенсивно працюємо над тим, щоб Тернопільське озеро стало візиткою міста. Розглядаємо варіанти проведення тут спортивних змагань, які потребують великої льодової арени. Одним словом, робимо все, щоб  Тернопільське озеро стало улюбленим місцем відпочинку тернополян», - зазначив заступник міського голови Леонід Бицюра.

Зимові гуляння цьогоріч приурочили до свята Стрітення, яке відзначають 15 лютого. Відповідно святкування відбуватиметься у стилі традицій, пов’язаних з цим днем – до уваги тернополян представлять парад вертепів.

За словами начальника управління культури та мистецтв Олександра Смика, святкування відбуватиметься по повній програмі. Серед найбільших цікавинок: зимова карусель, ковзанка на острівку «Чайки», шістнадцятиметровий стовп здійснення бажань та повітряні кулі. Дітям запропонують збудувати снігову фортецю, де можна буде кидатися сніжками, та організують санну трасу з гірки біля готелю «Тернопіль», школярі і художники зможуть попрацювати над творенням снігових скульптур. Родзинкою конкурсних змагань будуть своєрідні народні бої на льоду під назвою «Зима проти весни».

Не обійдеться День зими у Тернополі і без частувань. Усім охочим будуть давати козацьку кашу та гарячий чай. Крім того, організують святкову торгівлю. Для того, щоб зігрітися, по всій території озера розставлять спеціальні бочки для обігріву.

Будуть також продавати гарячі вино і пиво, а при бажанні можна буде і чогось міцнішого хильнути.»

Ми сподіваємось, що це буде гарно і у цивілізованій манері, – каже начальник управління торгівлі Василь Хомінець.

Чиновник запевняє, що торгівля алкогольними напоями у парку Тараса Шевченка відбуватиметься на законних підставах.

– Є рішення сесії, яке забороняє торгівлю. Але є рішення сесії, яке це дозволяє виконкому у дні святкової торгівлі. Сесія таке рішення прийняла у вересні минулого року. З того часу, це буде перший раз. Я думаю, ці рази в рік можна перелічити на пальцях однієї руки. Тому будуть продавати і гаряче пиво, і гарячий глінтвейн, і за місцем реєстрації можна буде продавати алкоголь. Але це виключно разово і не потрібно з цього щось роздувати більше. Якщо ви думаєте, що при мінус 15 всі захочуть пити виключно мінеральну воду і сітро, то це ваше право. Треба боротися за тверезий розум і тверезий підхід до будь-якої справи, – вважає Василь Хомінець.

До організації святкувань задіяли всі управління Тернопільської міської ради, долучилися до співпраці обласні рада та адміністрація.

P.S. Отримали цікавий коментар-думку до цієї інформації, а тому вирішили ним добавити статтю.

Правдоруб 2. І чого піпл так тішиться? Насправді це свято Надал з поплічниками організував саме для себе і своїх, для власного збагачення і піару. Поясню, чому так кажу.

Дозвіл навіть на тимчасову торгівлю в місті, алкоголем чи там пампушками, надає виконком міськради і відповідні служби. Що таке виконком? Правильно - колегіальний орган, де рішення приймає більшість членів. Чи в Тернополі, де очільником є колишній податківець, можна отримати дозвіл на будь-яку діяльність законним шляхом, без відкату? Не смішіть, я сам підприємець, а тому знаю, що говорю.

Отже, в неділю на так званому святкуванні Дня зими торгівлю будуть здійснювати з десяток підприємців (серед них, однозначно, алкоголем торгуватимуть працівники панів Макогін («Шинок»), Мариновського («Максим»), Трояна («Микулинецьке пиво») та Джоджика («Опілля). Може ще й хтось, якщо сума відкату для них буде підйомною. Все! Не вірите? Прийдіть і переконайтеся, хто буде реалізовувати на набережній ставу алкогольну продукцію.

Друге. Піар. У ту ж таки неділю матимуть змогу тернополяни, впевнений, бачити і чути вітання майже всіх основних керівників Тернополя. Зима. Мітингів чи інших масових заходів немає як таких. А нагадувати про себе ж треба. То ось і чудова нагода. Фотки Надала чи Бицюри та інших будуть вже наступної середи «милувати» тернополян зі сторінок газет в проплачених звітах-статтях. До речі, не здивуюся, якщо на цей захід приїде і сам Олег Тягнибок.  Побачимо у неділю, 12 лютого, чи правий я?

Але найбільше з того всього мені шкода рядових міліціонерів, еменесників та медиків. Адже замість того, щоб недільного дня побути з родинами, вони змушені будуть перебувати в 15-ти градусний мороз (як прогнозують синоптики) на набережній Тернопільського ставу. Бо так захотіла влада …

     alt    

 

 

Коментарі  

 
+5 #14 ВіТер 12.02.2012 11:16
Подивився на карту-схему проведення св'яткування і зрозумів, що це все планували роботи і комп'ютери, бо живі люди обов'язково мусіли подумати про туалети. Ви хочете зібрати пару тисяч чоловік і примусити їх ходити в один єдиний туалет, який розташований через 500-600 метрів від центру всіх подій??? Нісенітниця! Дурня! Невже тяжко привезти декілька біо-туалетів? Коли ви почнете думати про людей, а не про свої прибутки від продажу гарячого пива і глінтвейну?
Цитувати
 
 
+2 #13 тимурівець 11.02.2012 20:02
свято має вдатися на славу, бо влада показала себе на дні міста - було супер
Цитувати
 
 
+7 #12 оптиміст 09.02.2012 13:24
пити чи не пити вирішує кожен. але пяних не було на День міста, то не буде і цього разу
Цитувати
 
 
+7 #11 це я 09.02.2012 08:54
без алкоголю (не дуже міцного) в такий мороз просто ніяк. тоді люди не прийдуть
Цитувати
 
 
+2 #10 читач 08.02.2012 16:42
те, що малюватися влада буде - це факт, як і факт те, що спиртним торгуватимуть тільки ті заклади, які відслюнявили певну суму тій же владі, та попри все факт і те, що людям потрібне свято, негативу й так вже вдосталь
Цитувати
 
 
+3 #9 Правдоруб 2 08.02.2012 13:00
мер з побратимами не те що демагогією займаються, а не рідко відверто й цинічно вводять людей в оману, а я висловив свою думку на те, що має відбутися, якщо хтось вважає це демагогією - то будь-ласка, беру приклад з сергія віталійовича і його молодої, але хвацької команди
Цитувати
 
 
+8 #8 Briz 07.02.2012 23:40
Автори статті заводять демагогію. Зі статті виходить, що свята нам не треба, а ліпше вдома закритись і сидіти, бо надворі сильний мороз. На те і є зима, щоби бути сніжною та морозяною. А на рахунок спиртного, то це залежить від культури наших людей. Якщо все гарно організувати (а наша влада це вміє), то "п'яних розборок" можна уникнути. Тим більше, що вартість спиртного у торгових точках буде явно вищою, ніж у рядових магазинах. Я особисто - "за" свято. Тому що хочеться дійсно чогось позитивного, а не тільки споглядати на політичні клоунади.
Цитувати
 
 
+2 #7 Умка 07.02.2012 21:55
ще не писала сьогодні нічого, але подумала - а що писати? вже й так все сказано, надал рулить і рубить капусту, а ви коментуйте, підхалими. коментуйте, і захищайте свого "бога", а тим часом ваш "чіров" вже купляє ділянку земельну під забудову в районі Буковеля, просто прогугліть цю тему, і тоді поймете як ваш месія надал живе
Цитувати
 
 
+2 #6 Правда 07.02.2012 19:11
правильно влада робить - нема чого споювати молодняк, а на свята - нехай народ відпочине!
Цитувати
 
 
+7 #5 не свободівець 07.02.2012 19:01
до свого, ото б мер почитав ваші коментарі, то він би за такий позитив вам одну руку потиснув а в іншу дав би прапор партійний
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.