Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

А от що біля Дмитра Фірташа робив свободівець Сергій Надал?

В навколишніх селах такої кількості дорогих автівок ще не бачили.
Відомого українського мільярдера Дмитра Фірташа на малу батьківщину (с.Синьків Заліщицього району), яку він відвідав 9 лютого, доставив кортеж з п’яти машин вартістю понад півмільйона доларів. "Упряжка" бізнесмена складалася з п’яти авто: двох Mercedes - Benz G-класу, Chevrolet  Tahoe та двох Volkswagen  Multivan. Щодо перших двох, то їхня вартість становить близько двохсот тисяч доларів за кожну. В одному із "кубиків" (так називають Mercedes G-класу) їхав сам пан Фірташ. Chevrolet  та Volkswagen трохи уступають у ціні  Mercedes – близько 100 тисяч за кожну. Також українського мільярдера супроводжувало більше десятка осіб охорони.
Того дня Дмитро Васильович відвідав соціальні об’єкти, які реконструюються за його кошти, заклав камінь під будівництво тепличного комплексу та провів зустріч з високопосадовцями Тернопільщини. Швидке та безпечне пересування дорогами області бізнесмену забезпечили працівники ДАІ. Їхні пости перебували на дорозі у напрямку з міста Заліщики до село Синьків.
Майже всі обласні й районні керівники певно теж хотіли «вживу» подивитися на «тіло»
В районному центрі до кортежу пана Фірташа приєдналось понад два десятка автомобілів з чиновниками, серед яких голова ОДА з заступниками, начальники управлінь ОДА, голови РДА, та міські голови. Такої кількості іномарок, серед яких здебільшого позашляховики Toyota Land Cruiser, тамтешні села, мабуть, ще не бачили, люди виходили на вулицю, аби подивитись, що відбувається. Виявилось, чиновники з’їхались на нараду за участю відомого інвестора та мецената. Щоправда, сам пан Фірташ "програмою" був здивований. Він заявив, що їхав додому відпочити та провідати рідних і тільки дорогою у рідні краї дізнався, що на нього тут багато планів.
І сам тут ошелешений мільярдер побачив, що його відвідини рідного Заліщицького району викликало небачений ажіотаж серед тернопільських можновладців. Побачити “вживу”  близького до влади олігарха приїхало до півсотні чиновників різних мастей.
Такої кількості чиновників обласного масштабу районний центр та рідне село мільярдера – Синьків, напевне, не бачили ніколи. До Заліщиків з’їхалися в.о. начальника обласної міліції Віктор Сак, начальник тернопільської митниці Валерій Харкавий, головний МНС-ник Євген Лукавий, голови ледь не усіх райдержадміністрацій та навіть міський голова Тернополя Сергій Надал. Про начальників обласних управлінь і відділів годі й говорити. Такий представницький виїзний десант та помпа (Хоптян зустрічав олігарха з короваєм) більше властиві офіційним заходам за участю урядових високопосадовців, а не для приватного візиту мільярдера.
Поява такого загону чиновників здивувала і самого Фірташа, який, очевидно, мав на меті оглянути стан робіт на кількох об’єктах, над якими взяв опіку. Можливо, у такий спосіб керівник області мав намір продемонструвати підлеглим, що “на короткій нозі” з дуже впливовим на сьогодні олігархом.
Мер Тернополя пан Надал також чогось поїхав у Заліщицький район
В цьому колі несподівано виявився і мер обласного центру, висуванець ВО “Свобода” Сергій Надал. Невідомо, яка така важлива справа привела керівника міста у віддалене село в Заліщицькому районі. У той час, коли його однопартійці кричатьу весь голос, що боряться з ненависним режимом, далеко не остання людина в свободівській ієрархії опинилася в “свиті”, що супроводжувала особу, яка серед опозиції має неоднозначну репутацію. Опозиціонери вважають Фірташа одним з донорів стовпів режиму, а також непримиреним опонентом Юлії Тимошенко.
Цікаво, що це сталося через кілька днів після підписання в Тернополі опозиційної “угоди трьох”.
Олігарх розказав про дві Батьківщини
Дмитро Фірташ також зізнався, що у нього є дві батьківщини. Одна – це Тернопільська область і село Синьків. А інша – це Чернівці.
– 80% країни вважає, що я з Чернівців. І щоразу мені доводиться пояснювати, що я, вибачте, не звідти. Так склалося, що бренд Чернівців до мене «прибили». Просто там я провів дуже багато часу у житті і тому для мене це друга батьківщина, до якої я ставлюся так само, як і до Тернопільщини, – запевнив мільярдер.
У своєму рідному селі Дмитро Фірташ будує новий тепличний комплекс. Як пояснив інвестор, подібних теплиць у світі на сьогоднішній день існує лише чотири. А п’ята будується якраз на Тернопільщині. Це буде загалом найбільший тепличний комплекс в Україні – будівництва аналогів у нашій державі найближчим часом не прогнозується. Нове господарство площею 10 гектарів розпочне свою роботу восени 2012 року і вирощуватиме щороку 4 тисячі тонн помідорів і понад 1500 тисячі тонн перцю. Введення в експлуатацію комплексу дозволить створити 130 нових робочих місць.
Головний лікар Заліщицької ЦРЛ відзвітував перед спонсором
Того ж дня Дмитро Фірташ відвідав Заліщицьку районну лікарню, у якій він спонсорує масштабну реконструкцію та добудову.
За словами головного лікаря Заліщицької ЦРЛ Василя Романюка,  реконструкція медзакладу розпочалася 12 липня 2012 року. Зараз районна поліклініка практичного готова до роботи. Тут зроблене утеплення приміщень, капітальний ремонт та завезено меблі. Аналогічні роботи проведено в корпусах районної лікарні. Над дитячим відділенням добудовано відділення дитячої інтенсивної терапії. Жіноча та дитяча консультація, фізкабінет будуть розташовані у нових приміщеннях. Також проведена добудова приймально-діагностичного, реанімаційного, полового відділень. Зараз там проводяться ремонтні роботи. Там проведено опалення і продовжують облицювальні роботи. Добудовано відділення швидкої медичної допомоги. Його планують здати в експлуатацію найближчим часом. Також проводяться роботи над будівництвом господарських будівель, а саме гаражів, пральні тощо.
Капітальний робот лікарні з часів її заснування практично не проводились, тільки поточний. Головний корпус лікарні збудований ще у минулому столітті, каже пан Романюка. Лікарня обслуговує 49 тис. населення.
Варто зазначити, у керівництва лікарні виникали деякі труднощі  щодо розташування корпусів. Через далеку відстань між ними пацієнти витрачали багато часу для переміщення з будівлі в будівлю, однак це питання допомогли вирішити влада і виділила додаткові кімнати для розміщення у них кабінетів прийому.
Згідно з програмою модернізації лікарні, будуть зведені нові будівлі відділень педіатрії та невідкладної допомоги. Також буде закуплено нове обладнання та 9 нових автомобілів для бригад швидкої медичної допомоги. Сьогодні керівництво лікарні не вказало суму, в яку обійшовся ремонт лікарні. Її обіцяють озвучити після завершення робіт
Підготовлено за матеріалами «Номер один» і «За Збручем»    
 

Коментарі  

 
+3 #12 щиро 13.02.2012 23:17
Хоптян підставив не одного чиновника разом з Надалом. там Фірташ сам не знав, що стільки людей робить в нього на подвірї. тихенько перепитував, бо сам не знав, що Хопта таке вчудить))))) а Надал скористає з того - будьте певні. ще інвестиції підуть в місто.
Цитувати
 
 
+4 #11 Рая 13.02.2012 23:15
Ше спитайте чо Надал в адміністрацію час від часу ходить :)
Цитувати
 
 
+1 #10 Оля 13.02.2012 23:00
Добре, що шукає. він в першу чергу має дбати за місто, за господарку, а не за політичні рейтинги! А буде добре дбати, то буде мати і рейтинги!
Цитувати
 
 
+2 #9 Назар 13.02.2012 22:32
Надал на тій нараді був не як мер Тернополя, а як голова виконкому обласного центру, що прирівняно до голови РДА. То по суті виконував посадові обовязки
Цитувати
 
 
0 #8 Віктор 13.02.2012 19:11
мер міста - посадовець. коли кличуть на нараду - мусить йти. але тут Хоптян перегнув. аж сам Фірташ охерів, бо приїхав відпочивати...
Цитувати
 
 
+5 #7 парнас 13.02.2012 17:25
Цитую не свободівець:
сраколизи не могли упустити такого шансу, це їхня сутність, і тільки в нашій диб...й країні таке можливо, щоб для багатої людини, даїшники забезпечували проїзд!!! дальше, як на мене, нема куди скочуватися, хіба просто на камери руки цілувати і в ноги падати перед такими як фірташ

Надал тут ні при чому, бо сам їхав на нараду, а виявилось, що Хоптян і сам прогнувся і всіх підставив.
Цитувати
 
 
-5 #6 7:20 13.02.2012 15:13
Надал нормальний мужик. він не розбирається в політиці так, як Тягнибок. але він добре знає, що таке господарка і інвестиції. якщо Фірташ вкладе в якийсть проект, наприклад, довкола озера, то від того виграють всі.
Цитувати
 
 
-3 #5 скептик 13.02.2012 13:44
Цитую Антон:
Але свободівець і їде на поклон до пейса, ой, до фірташа? "браво" мер тернополя, "браво" свободівські побратими

там відбувалася нарада, в якій брав участь
мер міста С.Надал. та нарада проходила в Заліщиках за участю Фірташа. виїзних нарад ціла купа проходить. а тут просто журналісти були і починають роздувати "тєму".
Цитувати
 
 
-2 #4 апорт 11.02.2012 20:00
Надал шукає інвесторів для міста. а гроші не пахнуть - це знає людбий бізнесмен
Цитувати
 
 
+7 #3 тверезий 10.02.2012 22:02
б..., це просто жопа, як українцькі, до того ж ненайбідніші, а якісь не якісь та при владі, низько опускають себе, бридко то було бачити по новинах і читати, бридко, і перед ким????????????
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.