Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Працівники якої чатують і в «пенатах» Сергія Надала…

Передмова від ТТ

Коли заходить мова про вивезення сміття  і побутових відходів з Тернополя, як правило, принаймі, на сайті «Тернопільський тиждень», читачі, а отже й частина  мешканців обласного центру, чомусь розділяються на два табори. Одні стверджують, що відколи міським головою Тернополя став свободівець Сергій Надал, ця тема перестала бути актуальною, адже все нормально. Ба більше того – прихильники нової влади вперто впевнені, що це недруги та опоненти пана мера і ВО «Свобода» свідомо нагнітають пристрасті у «сміттєвому питанні». Інші, яких більше, розуміють, що по великому рахунку труднощі з вивезенням побутових відходів – це, нажаль, перспектива найближчого майбутнього. Адже, погодьтеся, обіцяного сміттєпереробного чи навіть сміттєспалювального заводу, де б утилізувалося сміття, продуковане тернополянами, як це обіцяв пан Надал в перший рік своєї каденції – НЕМАЄ. І, песимістично припустимо, навряд чи буде. Не відкидаємо варіант, що дійсно знайдеться інвестор (і такі напрацювання вже є), який збудує таке підприємство. Але до нього діюча влада у Тернополі матиме такий же приблизно стосунок, як, приміром, автор цих рядків до написання Конституції України (тобто, ЇЇ, основний законодавчий документ держави, підтримую однозначно, але ж участі в створенні його не брав в силу різних причин).

На підтвердження наших слів наведемо епізод з випуску новин на телеканалі ІНТБ, де було розказано хто, як і чому блокує роботу підприємства, котре попри перешкоджання зі сторони міської влади, все ж намагається вивозити сміття з Тернополя, виконуючи свої зобов’язання, прописані в договорах з тернополянами та організаціями.

У Тернополі знову проблеми зі сміттям

Кілька спецавтомобілів, які вивозять тверді побутові відходи з міста, не пускали на Малашівецький полігон.

Шум і гул машин, чоловіки у формі перекрили дорогу, – ось таку картину побачили журналісти, прибувши на сміттєзвалище, що поблизу села Малашівці. Трьом машинам, наповнених тернопільськими відходами, перегородили дорогу невідомі люди. Представлятися чоловіки відмовилися.

Перший чоловік у формі: «...На добровільних засадах».

Журналіст: «На добровільних засадах охороняєте? Місцевість, яка нікому не належить?..»

Перший чоловік у формі: «...Я просто дуже люблю форму. Я прийшов сюди постояти!»

Представник перевізника: «Яке у вас керівництво? Де ваше керівництво?»

Другий чоловік у формі: «В Тернополі».

Представник перевізника: «Де саме?».

Другий чоловік у формі у відповідь мовчить.

Перший чоловік у формі: «Я готовий вмерти за нашу неньку Україну!»

Зі спецодягу чоловіків, які перекривали дорогу, стало зрозуміло, що вони працівники однієї з приватних охоронних фірм. За конфліктом спостерігали представники комунального підприємства. Чому сміттєвози не можуть заїхати на територію полігону, пояснювати ніхто не хотів.

Представник КП: «Моє діло: команда дана «Не пропускати!» – і я її виконую. Буде команда «Відкрити!» – я відкрию. Це в міську раду... Будь-ласка, дзвінок – і ми відкриваємо шлагбаум. Що ви думаєте, ми не маємо що робити? Тільки тут нерви тріпати»?

Розвантажити сміття на звалищі не могли лише машини приватного підприємства «Катруб», яке працює на ринку близько 6 років. А от спецавтомобілі інших фірм безперешкодно в’їжджали на полігон.

Директор приватного підприємства «Катруб» Богдан Буртак також приїхав на місце події. Він пояснив, що успішно працював на цьому ринку, допоки міська влада рішенням виконкому заборонила його фірмі вивозити відходи комунальних установ та мешканців Тернополя.

Богдан Буртак, директор ПП «Катруб»: «Рішенням виконавчого комітету нам заборонили обслуговувати бюджетні організації та мешканців міста».

З цього приводу Богдан Буртак звернувся до прокуратури. Звідти отримав позитивну відповідь. Міський прокурор рішення тернопільської влади опротестував. Але на цьому конфлікт не вичерпався. 25 січня на засіданні виконкому його члени відхилили прокурорський протест.

Богдан Буртак, директор ПП «Катруб»: «На превеликий жаль, представника з міської ради немає – для того, щоб пояснити свої дії та дії тих людей, які забороняють рух транспортного засобу на сміттєзвалище».

У прокуратурі кажуть: до суду не звертатимуться і надалі цю справу не розглядатимуть.

Галина Зарівна, заступник прокурора міста Тернополя: «Якщо прокурор вивчав і виносив протест на дане рішення, то я думаю, що це рішення було незаконне. Враховуючи те, що положеннями Закону України «Про прокуратуру» не передбачено порядок представництва в інтересах комерційних структур, прокурор міста не звертався з позовом про визнання даного рішення до Адміністративного суду».

Незважаючи на те, що міська рада більше не бажає співпрацювати з «Катрубом», сьогодні приватне підприємство ще має підписані та діючі договори з різними суб’єктами господарювання. Якщо фірма перестане вивозити сміття, контейнери переповняться і це все може призвести до неприємних наслідків.

Богдан Буртак, директор ПП «Катруб»: «Але в нас є договори з юридичними, з приватними структурами, з якими працюємо. Вони не підпорядковані міській раді».

За коментарями журналісти звернулись у міську раду. Перший заступник міського голови Тернополя заявив, що всі діючі угоди підприємство «Катруб» повинне розірвати. Адже працювати йому на цьому ринку вже не можна.

Владислав Стемковський, перший заступник міського голови: «Прийняте рішення виконкому про визначення переліку виконавців послуг. У цьому переліку є три підприємства, серед них «Катруба» немає. Тому що вони не подали відповідного документу в Новому році для того, щоб була оформлена з ними угода. Конкурсу не було».

Анатолій Сушко, юрисконсульт ПП «Катруб»: «Міська рада, зокрема виконавчий комітет, не вбачає достатніх підстав для задоволення протесту прокурора, вважаючи свої дії законними. Хоча, на нашу думку і з правової точки зору, абсолютно наявні всі достатні підстави для скасування даного рішення».

Послуги приватного підприємства «Катруб» коштують на кілька гривень менше, ніж інших фірм. Чому ж місто усуває зі сміттєвого ринку такого вигідного перевізника, чиновник пояснює так...

Владислав Стемковський, перший заступник міського голови: «Є розрахунок цінової інспекції тарифів підприємства «Катруб», які є вищими, ніж та вартість, яку вони виставляють. Відповідно, підприємство свідомо йде на збиткову діяльність заради того, що демпінгувати на ринку. Це не наше питання, це питання Антимонопольного комітету».

Кілька годин машини із тернопільським сміттям не могли потрапити на звалище. Вирішити суперечку приїхали правоохоронці.

Василь Облещук, заступник начальника УМВСУ в області: «Зараз ми їдемо в міську раду, з’ясуємо всі юридичні аспекти, інші питання з’ясуємо – і будемо дивитися, чому виникла така ситуація».

Після приїзду міліції сміттєвози вирушили на полігон. Правоохоронці ж у свою чергу запевняють: чоловіки з приватної охоронної фірми не мали ніяких законних підстав не пускати машини з відходами.

Василь Облещук, заступник начальника УМВСУ в області: «Відносно того, щоб перегороджати дорогу – це не входить у функції охоронної фірми».

20 лютого сміття на полігон вивезли, а ось що буде завтра – невідомо. Головне, щоб «файне місто Тернопіль» із приходом весни не потонуло у відходах.

ІНТБ

P.S. від ТТ.

Раніше, до приходу Сергія Надала з побратимами до влади у Тернополі, будівлю міськради охороняли працівники ДСО (державної служби охорони). Тепер – приватне охоронне агентство «Максима». Як нам відомо з власних джерел, послуги цієї фірми не є найдешевшими на ринку охоронних послуг. Та попри все саме ця структура не тільки виступає в ролі «церберів» в адмінбудівлі на вул. Листопадовій, де на благо тернополян працює мер Сергій Надал і його команда, а ще й, як стало зрозуміло тим журналістам, які були свідками перепитій на Малашівському сміттєзвалищі в понеділок, не пропускає сміттєвози, які мали намір вивантажити побутові відходи з Тернополя. Конкретної фірми. Бо інші пропускали…

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.