Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

- Мене намагаються звільнити з роботи, - заявляє молодший лейтенант Богдан Довгополий. Для цього, каже, фабрикують справу про отримання хабара. Також міліціонер стверджує, що керівництво йому погрожує

Батько, мати та дружина дільничного інспектора Тернопільського райвідділу міліції Богдана Довгополого у вівторок, 21 лютого, провели сімейний міні-пікет обласного управління внутрішніх справ, повідомляє “20 хвилин”.
Акція протесту була нечисленною, однак родина міліціонера в такий спосіб змогла висловити свою позицію перед журналістами.
– Мені сказали: “Якщо будеш писати скарги, добром не закінчиш”, – розповідає молодший лейтенант Богдан Довгополий. – Наголошували, щоб я добре подумав, бо в мене дружина і маленька дитина. Такі попередження я вважаю погрозами на свою адресу.
Богдан Довгополий працює в міліції десять років. Із 2006 року – на посаді дільничного інспектора Тернопільського райвідділу. За цих шість років жодного підвищення по службі не отримував – він і досі залишається молодшим лейтенантом. На роботі за цей період регулярно отримував догани.
“Шиють” хабар при свідках
Причиною конфлікту стало те, що Богдан Довгополий подав рапорт на адресу керівництва обласного управління міліції про незаконність покарань, які на нього накладали за увесь цей період.
– Богдан подав рапорт про те, що ці догани наклали незаконно, – розповідає мати міліціонера Орися Довгопола. – Там, де Богдан працював, люди позитивно оцінюють його роботу. А тут - стільки доган. Окрім того, мій син подав рапорт про незаконне використання землі у Тернопільському районі. Ці дві скарги й спричинили конфлікт із керівництвом райвідділу.
Зараз його намагаються звільнити з роботи, каже Богдан Довгополий. Для цього, за його словами, намагаються сфабрикувати справу про отримання ним хабара.
– Нещодавно я спілкувався з одним чоловіком, на якого співмешканка подала заяву про те, що він наніс їй тілесні ушкодження, – розповідає молодший лейтенант. – Я взяв у нього пояснення, провів профілактичну бесіду. Загалом розмова тривала близько двадцяти хвилин. Цей чоловік працює в охороні на стоянці. Під час спілкування повз нас проходили люди. Через кілька днів після розмови чоловік написав заяву про те, що я взяв від нього 600 гривень. Цікаво, що згодом навіть знайшовся свідок, який нібито це бачив. Але ж я жодних грошей не брав, вважаю, що все це сфабриковане, щоб мене звільнити з роботи.
Мати міліціонера Орися Довгопола обурена таки діями міліції.
– Найбільше мене обурює те, що у них навіть знайшовся свідок, – каже вона. – Дуже дивно, щоб хтось брав хабар при свідках.
Протестувати бояться
Жінка стверджує, що це вже не перша спроба поквитатися з її сином за допомогою підставного хабара.
– Кілька місяців тому моєму синові пропонували хабар у розмірі 1000 гривень, – продовжує пані Довгопола. – Він написав рапорт про це. За якийсь час поцікавився у начальника райвідділу долею розгляду цього рапорту. Той байдуже йому відповів, що, мовляв, рапорт десь загубили. Як таке може бути? Сьогодні президент закликає усіх боротися з корупцією, а тут гублять рапорт про спробу дати хабар.
Богдан Довгополий додає, що його телефон прослуховують. За його словами, про це навіть один із керівників обласної міліції відверто заявив на нараді з дільничними інспекторами.
– На якій підставі мене прослуховують? – обурюється молодший лейтенант. – Хіба проти мене порушена кримінальна справа? Кілька днів тому з райвідділу мене забирали в обласне управління четверо працівників міліції. Хіба я - злочинець, щоб за мною відправляти стільки людей?
У вівторок, 21 лютого, на 11.00 Богдана Довгополого викликали у внутрішній відділ облуправління міліції. А о 10.00 чоловік разом із сім’єю прийшов під обласне управління, аби висловити свій протест.
– Зараз у міліції дуже багато невдоволених діями керівництва, – каже Богдан Довгополий. – Багато людей просто пишуть заяви і звільняються з роботи. Але ніхто не зважується протестувати відкрито. Я ж хочу відстояти свою правоту і залишитися працювати.
Богдан Довгополий та його сім’я мають намір зустрітися з в. о. начальника обласного управління міліції Віктором Саком.
– Віктор Сак, якого тимчасово направили сюди з Києва, - хороший керівник, – говорить Орися Довгопола. – Він намагається навести тут порядок. Але я переконана, що про ситуацію, яка склалася з моїм сином, він нічого не знає. Думаю, що рапорти Богдана до нього просто не дійшли, а керівники середньої ланки притримують їх. Можливо, очікують, що замість тимчасово виконуючого обов’язки невдовзі призначать іншого начальника.
До слова, поки міліціонер із сім’єю пікетував, його виклик у внутрішній відділ міліції скасували, натомість запросили зайти до помічника прокурора.
– В обласному управлінні вивчили, наскільки обґрунтованими є нарікання, з якими звернувся дільничний інспектор Тернопільського райвідділу міліції, – повідомив начальник відділу зв’язків з громадськістю обласного УМВС Петро Колісник. – За кожним викладеним фактом будемо проводити додаткову службову перевірку. Слід додати, що за окремими діями правоохоронця перевірку проводять працівники прокуратури. Якщо дільничний інспектор порушив закон, то за такі дії його покарають. Позиція керівництва обласного управління залишається незмінною – в структурах управління внутрішніх справ не можуть працювати люди, які порушують дисципліну і законність.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.