Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Між словами «вимагає» і «просить» суттєва різниця…

Ще не встигло  висохнути чорнило на підписаній опозиційними до Президента паріями  угоді щодо спільного узгодження дій, як побратими з ВО «Свобода»  показали, що голова обласної організації  Олексій Кайда (він, власне, і ставив свій підпис) їм не указ – більшість міських депутатів уважно «заглядають в рот», що скаже міський голова Сергій Надал. А той, відчувши владу, відверто зневажає усе, принаймні, таке враження складається, що не вписується в його плани.

Остання сесія міської  ради, яка відбулася минулого тижня, ознаменувалася декількома такими прикладами.

Фронтзмінівці в «ігнорі» у Надала

Спочатку міський голова відверто сказав неправду, що заходи з відзначення 70-ліття з часу створення УПА передбачені до виконання у 2012 році. Саме цим він мотивував відмову депутату-фронтовику Т.Юрику, щоб включити це питання в порядок денний. Але вже після обіду виявилось, що міський голова «забув» про пропозицію пана Юрика, і ніби нічого і не сталося, сам видав протокольне доручення передбачити заходи з святкування 70-ліття з часу створення УПА. 

Аналогічна  ситуація була і з ініціативою  депутата від Фронту змін П.Гринчишина, який запропонував накласти мораторій на закриття освітніх закладів в Тернополі. Проте і тут порозуміння не було знайдено і свободівська більшість за помахом С.Надала дружно провалила запропонований проект рішення. Чи будуть в Тернополі так само, як в Донецьку закривати школи – питання часу.

Цікавими  виявились формулювання звернень, які  були прийняті міською радою. Якщо по Лаврі, де питання лежить виключно в політичній площині, від Уряду міська рада щось там «вимагала», то вже в питанні виділення необхідних коштів з державного бюджету на делеговані повноваження делікатно «просила». Окрім того, мер категорично відкинув пропозицію того ж П.Гринчишина подати в суд на Кабінет Міністрів України за невиконання ним зобов’язань перед тернопільською громадою. З невідомих причин свободівець і націоналіст Сергій Надал аж засовався на стільці, коли почув, що на Уряд Азарова треба буде подавати до суду. Тому міський голова різко відмовився від судової перспективи вибивання з держави грошей, обмежившись традиційними для свободівців зверненнями та гаслами. 

Вєтнамці і Турський …

Окремої уваги  заслуговують господарські питання. Всі  пам’ятають, як наприкінці минулого року було підготовлено одразу 6 рішень про оформлення земельних питань громадянину республіки В’єтнам  Тран Ван Вану. Тоді їх зняли за пропозицією міського голови Сергія Надала. Останньої сесії ми побачили, що в проекті №85 пан Тран Ван Ван вже відмовляється від своєї земельки розміром 20 сотих, яку разом з земелькою пана Турського і Ко (секретар міської ради) передають одному з приватних підприємств.

Гроші від реклами:щось в бюджет, а щось у власні кишені…

Щодо питання  реклами, то рішення яке прийняла більшість взагалі суперечить чинному  законодавству. Ще рік тому міський  голова Сергій Надал був категоричним противником існування комунального підприємства «Адміністративно-технічна інспекція», яке він пробує зараз ліквідувати. Тоді мер міста казав, що гроші повинні іти напряму в бюджет. Але за той час змінилося законодавство і разом з ним змінилася позиція міського голови. Але законодавство стало жорсткіше та категорично вимагає кошти від власників рекламних конструкцій перераховувати до міської казни. А Сергій Надал, порушивши ст.4 Закону України «Про дозвільну систему», ст.16 Закону України «Про рекламу» та ст.4 типових правил надання рекламних послуг, прописує в статуті КП «Загребелля» норму про отримування ним коштів від власників малих рекламних конструкцій. Куди будуть іти ці кошти здогадатися не важко. Також тепер це підприємство може тільки за погодженням з виконавчим комітетом без участі депутатів відчужувати своє майно. А як проходять рішення виконавчого комітету, де все контролює міський голова, всі добре знають.

Депутати Гуді дали, а СБУ – ні!?

Цієї сесії  продовжилась скандальна історія з  незавершеним будівництвом за адресою  вул. Карпенка, 18а (про що писали вже чи не всі місцеві ЗМІ). Нагадаємо від себе, що його продали з аукціону будівельній фірмі «Креатор-буд». Але в документах гаражі, площею майже 500 м.кв., не фігурують, хоча насправді вони побудовані. Виконком з цього приводу прийняв рішення відповідно до якого ці гаражі мають бути розвалені. Але на аукціон не було подано документів, що посвідчують право на землю, хоча в природі такі існують і там вказана площа – 27 сотих. Чому земельні документи викинули зі справи, стало зрозуміло на цій сесії: фірмі «Креатор-буд» виділили за цією ж адресою 36 сотих, тобто на 9 сотих більше, ніж фігурувало в документах.

І вже зовсім незрозумілою була позиція депутатів, які відмовили Службі безпеки  України у виділенні земельної  ділянки для будівництва житлового  будинку за адресою вул. Смакули. Власне, виділення мало бути доволі специфічним: замість 0,9 га хотіли надати 2,12 на, тобто в півтора рази більше. З одного боку міський голова повністю це рішення підтримував, а його підлеглі підготували відповідний проект рішення і поставили під ним свої підписи, а з іншого депутати, які так само підпорядковуються тому самому міському голові, вирішили інакше. Чи це саботаж депутатами проектів міського голови, чи тонко розіграна схема відмови силовикам - побачимо незабаром. Не виключено, що Служба візьме «на гачок» ключових фігур Надала і той таки змусить депутатів змінити свою думку на наступній сесії.

А з комунальним майном взагалі цікаво

І верхом цинізму  можна вважати рішення міської  ради щодо виділення комунального майна  в безкоштовну оренду. Цього разу влада вирішила розіграти все як по нотах. Депутатам було запропоновано 2 рішення з однаковою назвою. В перше рішення були вписані об’єкти, які передадуться в безкоштовну оренду, а в іншому рішенні ті, де орендарів заставлять за оренду платити. В другий список серед іншого потрапили клуби за місцем проживання (не виключно, що згодом вони взагалі можуть піти під продаж), представництво Українського товариства глухих, Ліга українських жінок тощо.

Життя, як то кажуть покращується вже сьогодні…

"Тернопільський тиждень"

 

 

Коментарі  

 
0 #6 Малий 29.02.2012 16:11
сесія це робочий орган, де иврішуються людськуі пиатння. і не треба вносити політику там, де її не має бути
Цитувати
 
 
-3 #5 Рома 28.02.2012 00:23
Надал все правильно робить, що їх ігнорить, бо ті тіки триндять і політою займаються, а міська рада - це господарчий орган, а не політичний
Цитувати
 
 
-3 #4 Оля 28.02.2012 00:05
Надал проводить всьо по конструктиву і дуже гарно рубає популізм фронтовиків і регіоналів! Молодець!
Цитувати
 
 
+2 #3 Антон 27.02.2012 12:37
... а Надал все менше і менше червоніє і злиться, ха-ха...
Цитувати
 
 
-3 #2 депутат 27.02.2012 12:12
сесії проходять швидко і легко. протестів прокурора є все менше...
Цитувати
 
 
+6 #1 патріот 24.02.2012 13:49
мда... дякуємо львівському народу за нашу й..б...ну Свободу...
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.