Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Про «ослабленого» Олексія Кайду і «переможця» Сергія Надала…

Декілька  днів тому наше видання опублікувало матеріал У «Свободі» назріває розкол?, в якому ми подали своє бачення того скандалу, який починає розгорятися у колись монолітній партії «Свобода» . До класичного розколу, який організовують спецслужби (приклад – Народний Рух України), їм далеко, але невдоволення всередині партії наростають в міру того, як міський голова Сергій Надал все більше крениться до незовсім законних, ледь не кримінальних дій окремих осіб з його найближчого оточення, на думку багатьох, та до заробляння на різних «відкатко-давальних схемах», замість того, щоб думати про задоволення інтересів чисельних амбітних однопартійців (згадаймо розподіл посад, де головні управління дісталися друзям мера з часів роботи у податкових органах). 

Розчарований у своїх можливостях чи ображений за брата?

Реакція не заставила себе довго чекати. За інформацією ТТ з свободівських джерел, в окремих випадках ситуація настільки загострилася, що мова вже заходить про вихід деяких депутатів міської ради з фракції та партії. 

Першою ластівкою найімовірніше, стане депутат, обраний у 16 виборчому окрузі Сергій Танчук. Його конфлікт з міським головою почався ще на початку каденції, коли брат пана Сергія, фірма якого є власником декількох автобусів, став на сторону страйкарів. Вже тоді пан Танчук побачив, що депутати не тільки не можуть впливати на будь-які рішення, за які береться сам міський голова, але навіть не можуть захистити своїх рідних у бізнесових питаннях. Не допомогла навіть посада голови постійної комісії з питань промисловості, транспорту та зв’язку, енергозабезпечення та енергозбереження.

І Швайка туди ж…

Наступним може стати Володимир Швайка (пройшов до міськради за списком останнім з депутатів – прим. ТТ), незадоволення  якого політикою міського голови може критися як в неможливості вирішити бізнесові питання (займається металопластиковими вікнами), так і в політиці «Свободи» в цілому. Чого вартий його діалог з паном Надалом на останній сесії, коли обговорювали термін оренди приміщення клубу зимового плавання «Нептун». Тоді думку депутата ніхто не взяв до уваги. Взагалі-то пана Володимира свободівцем можна назвати з великою натяжкою, оскільки більше двадцяти років (до 2005 року) він проживав та психологічно формувався у Росії (і не тільки там, а й в інших місцях, та про це іншим разом – прим.ТТ).

Тягнибок приїде в Тернопіль, щоб дещо зясувати…

Всі ці протестні настрої не залишились непоміченими лідером партії Олегом Тягнибоком (до речі, ми натякали, що лист-невдоволення був саме для нього і спрямований), який вже цими вихідними, за нашою інформацією, тишком-нишком (якщо так получиться) має приїхати в Тернопіль, щоб в кращих свободівських традиціях гримнути кулаком по столу та спробувати вплинути на ситуацію, щоб зберегти її стабільною, принаймні, до виборів.

До речі, в Тернополі має також відбутися розмова щодо того, чи буде пан Тягнибок балотуватися до Парламенту по округу, в який увійде Тернопіль. Адже, як ми і прогнозували в попередній статті, закон України може бути змінений і процес зрушився з мертвої точки (http://www.pravda.com.ua/news/2012/02/23/6959324/). Уповноважений в Україні Європейського комітету прав людини Вадим Гальченко просить Конституційний суд визначити конституційність положення, яким допускається одночасне висунення кандидатів у депутати за списком партій та в одномандатних округах. Якщо суд вважатиме це положення неконституційним, як це вже було у 1996 році, то одночасно бути кандидатом у партійному списку і балотуватися у мажоритарному окрузі – буде заборонено. Про такі зміни до закону говорили вже давніше, але з наближенням виборів парламентська більшість може перейти від слів до реального голосування.

А виграє, без варіантів, пан Надал?

Перед паном  Тягнибоком буде непростий вибір: гарантовано  стати нардепом по Тернополю і  в такий спосіб продовжити своє політичне  життя, чи очолити список, не маючи  жодних гарантій на проходження. Зрештою, кому тоді залишити Тернопільський округ, якщо голова обласної ради Олексій Кайда надто вже ослаблений у своєму впливі на ситуацію. Залишається у виграші тільки міський голова Сергій Надал, який «торгуватиме» і округом, і нами з вами…

"Тернопільський тиждень"

На фото: депутати-свободівці Танчук і Швайка, які можуть стати «першими ластівками» розколу у Тернополі …

            

Коментарі  

 
-1 #16 не свободівець 29.02.2012 17:27
ага. якби не так, а закрите ще один ревізор, а кайда спригнув як відригнув тягнибакса
Цитувати
 
 
+2 #15 свій 29.02.2012 16:13
Тягнибок приїжджав по робочих питаннях. і нема чого шукати в по..пі меду))))))))
Цитувати
 
 
-1 #14 тямущий 28.02.2012 07:40
всі ми різні але вжилах тих хлопців тече українська кров і вони живуть для україни.а хто хоче на припущеннях або приватних думках формувати думку для інших і ніби-то таким чином піднімати рейтин своїх повідомлень-того чекає невдача=видрукуйте ці слова при вході у свій офіс.
Цитувати
 
 
-1 #13 Рома 28.02.2012 00:22
Свобода монолітна партія! Ше не таке витримає і втримається!
Цитувати
 
 
-1 #12 Оля 28.02.2012 00:04
Тягнибок приїзжає, бо робить щорічний обїзд облорганізацій.
А розколу ніякого нема, то всьо байки!
Цитувати
 
 
+4 #11 Антон 27.02.2012 12:38
повторюся - ну що можна сказати на останній коментар?- поживемо-побачимо
Цитувати
 
 
+3 #10 576 27.02.2012 12:16
свободівці так само люди. але партійна дисципліна в цій партії наукраща. тому вони і вистояли перед різними спокусами і ще вистоять
Цитувати
 
 
+5 #9 Антон 25.02.2012 12:20
ну що можна сказати на останній коментар?- поживемо-побачимо
Цитувати
 
 
0 #8 Михайло 25.02.2012 02:15
"Тернопільський тиждень" хоче підняти бурю в стакані? :)
Скільки конспрології... скільки гіпотез....
А на фініші і Бурда головою фракції залишиться і свободівці дружньо голосуватимуть на сесіях.
Питається нахера це все писати?
Цитувати
 
 
+3 #7 адепт 25.02.2012 00:54
а я так скажу - сайт може і неоднозначний, однобокий, бо свободу лупить поповній, хоча полюбе поділу, бо це бидлота яка прийшла нас обкрадати, та те що ілюструюють - я я фігію- фотки - рееееееспект як для зображення, ці морди-пики у вас, та візьміт хоч останні, СУПЕР - Півторак. надал, Кайда, тягнибок, може хтось від них і кайф отримує, але я скажу просто - феее....
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.