Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Переконатися в цьому може кожен, хто має знайомих лікарів або довіряє Google...

Вже вся Україна обговорює ситуацію, в яку потрапив міський голова Тернополя Сергій Надал. Нагадаємо, що 2 березня він був запрошений на прямий ефір  радіо "Ера" в програму "Коло запитань". Не досить, що пан Надал запізнився на програму, то він ще умудрився перебивати ведучого, а коли той надав міському голові слово, то Сергій Віталійович ледве ворушив язиком.

Вся громадська і журналістська спільнота поділилися на дві частини: одні переконані, що міський голова банально був п'яним, а інші схильні думати, що пан Надал серйозно хворий.

Ми не хочемо підтримувати ту чи іншу сторону, але вважаємо за потрібне подати інформацію за нашими спостереженнями.

Прес-служба міської ради (всупереч тому, що діагноз є лікарською таємницею та не підлягає розголошенню без письмової (!!!) згоди хворого (див. статтю Дякуємо Катерині Калуш – тепер всі знають, на що хворіє тернопільський мер) аврально поширювала новину про те, що міський голова погано себе почував цілий день, а загострення відбулося безпосередньо на програмі і звідти він був госпіталізований з діагнозом церебросудинний криз (http://www.rada.te.ua/novyny/11541.html). 

Та виявляється, що такого діагнозу, як це свормулювала Катерина Калуш в своєму коментарі та в інформації на сайті, НЕ ІСНУЄ.

Якщо вставити в пошуковик Google.com.ua слова "церебросудинний криз", то побачимо перелік з більш як 50-ти сайтів, де розказують про трафунок з міським головою Тернополя Сергієм Надалом. В цьому переліку немає жодного (!!!) сайту на медичну тематику. Такий самий результат ми отримаємо, якщо будемо шукати слова "церебросудинний криз діагноз", "церебросудинний криз лікувати".

Посилання на медичні сайти НЕ з'являються навіть тоді, коли церебросудинний написати окремо, а не так як подала прес-служба міської ради. Все одно інформації про такий діагноз нам знайти не вдалося (не має про це і жодного слова у Вікіпедії)

Тоді ми звернулися за консультаціями до лікарів, які також підтвердили, що вперше чують про існування такої хвороби. Вони кажуть, що є церибрально-судинний гіпертонічний криз, таку повну назву має те, про що написала прес-служба хворого мера. Але його можна встановити тільки в той момент, коли в людини завищений артеріальний тиск, оскільки потім таке вже не діагностується. За своїми ознаками такий стан нагадує передінсультний.

Ми не претендуємо на істину в останній інстанції, але розуміємо, що сказавши "а", прес-служба мера повинна сказати "б". Виставивши на загальне обговорення діагноз міського голови, розуміємо, що громадськість повинна побачити письмову згоду на це пацієнта, а також пояснення лікарів, яку саме хворобу вони мали на увазі

"Тернопільський тиждень"

.

Коментарі  

 
0 #14 Рома 06.03.2012 23:04
Голосний заголовок! Ви ж самі собі суперечите! То все таки діагноз такий є. Проблема в тому, що пресслужба його скоротила, то так і пишіть шановні!
Вчіться формулювати заголовки!
Цитувати
 
 
0 #13 Нічого собі 05.03.2012 17:08
Відверто кажучи "скандал" з нічого.. Прес-служба скоротила назву хвороби, а ви тут "настрочили" цілу статтю? Зробили якісь дивні висновки.. Спробуймо проаналізувати.. Перше твердження, щодо лікарської таємниці. Хіба вам 100% відомо про наявність чи відсутність письмової згоди?? Впевнений, що ні. Друге твердження - діагноз. Ви чомусь одразу зробили висновок, що такої хвороби не існує. А виявляється існує, просто це було скорочення.
В кінці лише адекватний коментар лікарів.
Я чому це все написав, якщо ми вимагаємо у влади бути "в адекваті". То й самим потрібно бути такими ж. Це стосується і журналістів.
Цитувати
 
 
-2 #12 свій 05.03.2012 10:34
Надал хворий. стільки аргументів, що вже сліпий би побачив)))
Цитувати
 
 
-4 #11 медбрат 04.03.2012 23:42
свідки історії мовчать, лікарі мовчать. зато всі тут спецами виявились))))) кожен знається на діагнозах))))
Цитувати
 
 
+3 #10 оленочка 04.03.2012 22:28
щойно віддійшли від Хоптяна перейшли на Надала, далі знову щось тось втне, придумують хворобу, НЛО все що завгодно лиш би не сказати правду. Є таки вислів мудрого філософа - не брешіть і вам не доведеться нічого доводити і запамятовувати. Я не бачу трагедії в тому, що мер випив, впив розібрало з ким не буває. Питання найбільше до прес-служби і Каті зокрема. Бо хто правий той не оправдовується, причому такими репліками про діагноз, лікарів і т. д.
Цитувати
 
 
+5 #9 Звіздочьот 04.03.2012 22:26
а при якій хворобі чути перегаром?
Цитувати
 
 
+4 #8 злий 04.03.2012 20:51
Калуш трохи переборщила у своїх стараннях, але що з гімнярки взяти. Надала шкода. з такиими помічниками навіть хворобу називають піаром)))))))
Цитувати
 
 
-2 #7 Іра 04.03.2012 18:02
думаю, що в Надала дійсно щось серйозне, бо після звичайної пянки в дурку не везуть. може дійсно грішать ті, хто погане приписує
Цитувати
 
 
-5 #6 Леонід 04.03.2012 16:09
до автора статті:
1) ви наїжджаєте на Калуш, що вона оприлаюднила діагноз Надала! А ви не допускаєте думки, що Надал дав добро на оприлюднення діагнозу?? Бо я думаю, що він такий дозвіл дав. Це ж все таки його перс-служб і по-замовчуванню вона говорить від його імені;
2) навіщо пересмоктувати назву діагнозу? гадаю, якщо би ви хотіли, то би зрозуміли про що йде мова... давайте ще чіпатись, що дефіс не там стоїть і так далі;
3) якщо вам прийємно "помагати" людині, в котрої серйозна проблема зі здоровям - то ви робите все вірно :(
Цитувати
 
 
+2 #5 Атон 04.03.2012 15:00
до село - на сайті міськради написано - Вчора Сергій Надал був госпіталізовани й з церебросудинним кризом, так що сайт все вірно підмітив, а ще добавлю - підтримую Умка - вкотре нам брешуть навіть з діагнозом, а до - прихильника - лікарі не можуть скорочувати діагноз, тим більше знаючи, що це буде використано публічно, чи ти звсім обмежений, і пишеш коменти щоб тільки щось писати?
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.