Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Традиційне покладання квітів до пам’ятника Шевченка у Тернополі можна було б описати кількома загальними фразами, якби не черговий резонансний вчинок тернопільського активіста у інвалідному візку -Олександра Башти. Чоловік хотів виступити на заході, приуроченому пам’яті Тараса Шевченка, однак йому не лише не  надали слова, але й брутально перевернули із візка просто у болото.

Що ж таке важливе хотів сказати чоловік – ми поцікавилися безпосередньо у нього.

«Я розумію, що будуть говорити люди:  якийсь шизофренік утік з лікарні і заважає. Однак як я маю висловити свій протест по-іншому?  Як маю сказати своє слово, свій біль? – запитує пан Олександр, – Річ у тім, що я вже два роки живу на пенсію, розмір якої становить 822 гривні. Чую обіцянки, однак нічого не змінюється», – розповідає він.

Як розповів нам Олександр Башта люди у цивільному зупинили його ще неподалік від драмтеатру, перешкоджаючи наближатися до учасників мітингу. В якийсь момент пан Олександр вирішив під’їхати до голови облради Олексія Кайди, який саме виступав, однак троє людей у цивільному йому завадили. Разом із візком його винесли за межі заходу і перевернули.

«Люди допомогли підвестися, а виступаючі ніяк не відреагували. Щось Кайда запитав: «Що ви там, хлопці, робите?». Але міліція не втрутилася, коли я поскаржився на людей, які мене винесли силоміць,  тільки літній чоловік допоміг сісти у візок. Поспілкувавшись із Олексієм Кайдою він запевнив мене, що мені таки дадуть слово.  Я заспокоївся, повіривши обіцянці. Однак мітинг закінчився – і всі розійшлися. Я кликав їх усіх – і Джоджика, і Кайду, однак ніхто не підійшов. Лише Роман Заставний, а потім – Степан Барна.  Однак я їм сказав, що сьогодні не свято, а похорон України, з огляду на те, що відбувається. Вони образилися. А коли проїжджав повз Ярослава Джоджика, я виглянув із вікна авто і сказав йому: «Ярославе, друга на  прізвище Башта у тебе більше немає».

Ми поцікавилися, чому пан Олександр переконаний, що йому таки мають надати слово, чому вважав друзями тернопільських політиків, чи знайомий  із ними особисто? Олександр Башта відповів, що у 1998 році був одним із лідерів у передвиборчих перегонах, коли місто обирало собі мера. То ж, за його словами, усі присутні на заході добре знають хто він.

«Цього разу про те, що трапилося, нічого не показало тернопільське телебачення: я телефонував і на ІНТБ, і до Юлії Винокур особисто – навряд чи це покажуть у їхніх сюжетах. Головний месидж, який я хотів донести до людей – це брехня. Постійна брехня з боку влади.  Є держава, а є територія. Є народ, а є населення. Наша влада прагне перетворити нас у населення, а державу – у територію»,  – пояснив Олександр Башта.  До слова, чоловік  – один із тих, хто має  чимало здобутків, якими може похвалитися перед тернополянами.  Закінчив Балашовське військове училище, льотчик. Спортсмен-інвалід першої групи з ураженням опорно-рухового апарату. Олександру Башті у 2001 році присвоєно звання майстра спорту України з плавання . Він є багаторазовим чемпіоном України з плавання та пауерліфтингу.

Окрім інциденту із Олександром Баштою, захід «відзначився» також перемовини між тернопільськими пенсіонерами. Вони дивувалися, чому на мітинг не «зігнали» школярів, і звинувачували у цьому міністра освіти – Дмитра Табачника.

«Погляд»

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.