Нове на сайті:
Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях Нові багатоканальні швидкі зарядки «Bandera Power» для наших Захисників з Тернополя - Сергій Надал

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Про те, що встановить нові зупинки, мер Тернополя запевнив напередодні місцевих виборів у 2010 році. Як зазначалося в програмі, місця очікування транспорту облаштують у перший рік роботи свободівської влади. Проте в кінці зазначеного терміну – в листопаді 2011-го – обіцяного так і не зробили.

Нагадати меру про його борг вирішив депутат Тернопільської міської ради Тарас Юрик. Обранець звернувся до Сергія Надала з переліком зупинок, які необхідно облаштувати. Визначав місця Тарас Юрик, де найбільше скупчення людей і немає захисту від несприятливих погодних умов.

Тарас Юрик, депутат міськради: «У передвиборчій програмі нині вже міського голови Сергія Віталійовича Надала було передбачено облаштування зупинок у місті. Це – першочергове завдання, яке мало бути виконано протягом першого року роботи. Відповідно, вкінці року я звернувся з депутатським зверненням, щоб нагадати про обіцянку. І слава Богу, що все-таки врахували моє нагадування, і міська влада виконала свою обіцянку – і зробила такі потрібні для міста навіси на зупинках».

У відповідь на звернення депутата в грудні в Тернополі облаштували 15 нових зупинок. Але буквально через кілька днів більшість із них розтрощили. Вандалів, які знищили майно міста, не знайшли. Тернополяни вважають, що криті зупинки – річ потрібна, а тому руйнувати їх просто нерозумно.

Проте безкарності можна було б уникнути, якби зловмисників вдалося зафіксувати. Можливо, записати порушників допоможуть обіцяні міською владою ІР-камери. Нагадаємо, встановити точки спостереження мерія планувала по всьому Тернополю – в місцях, де найчастіше скоюються злочини чи аварії. Реалізовувати це міський голова доручив комунальному підприємству міста. Як повідомив його керівник Іван Сороколіт, проект поступово втілюють.

Іван Сороколіт, директор КП «Тернопіль Інтеравіа»: «Серед тих місць, які вони запропонували, є в тому числі й зупинки. Наприклад, є зупинка на вулиці Володимира Великого, є на Степана Будного, є на проспекті Злуки. Протягом квітня Планується реалізувати до 30 камер. Якщо ми побачимо ефект від реалізації цього проекту, тобто якщо дійсно відбуватиметься фіксація в потрібній якості в тих місцях, де є потреба на думку і міської ради, і правоохоронних органів, то проект буде розвиватися і надалі».

А поки камери встановлюють, байдужі тернополяни продовжують руйнувати майно міста. Через такі дії рейтинг Тернополя на рівні інших міст може помітно впасти. І змінити що-небудь уже буде пізно.

ІНТБ

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.