Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Як висловився свого часу один журналіст, чутки – основа новин. І це важко заперечити. Особливо, коли це стосується такого компактного міста, як Тернопіль.

З наближенням сезону відпочинку починаються роздуми про літо: пляжі, клуби, дискотеки і все інше, пов’язане з ним. Останніми місяцями в Тернополі ширяться чутки про щось не зовсім зрозуміле, що відбувається в одному з найвідоміших місць відпочинку для молоді – диско-клубі «Максим», який належить відомій родині бізнесменів Мариновських. Адже в приміщенні, яке знаходиться у споруді Тернопільського замку, вже давно йде ремонт чи то реконструкція. І подейкують, що площа під дискотеку в «Максимі» буде значно розширена.

Хто із відвідувачів цього закладу був би проти? Мабуть, ніхто.  Але, зважаючи на те, скільки часу триває ремонт і скільки побутових відходів та грунту вивезли з приміщення, постає питання, яке стало основою для пересудів – куди розширюють дискоклуб? Адже зовні цього не помітно – добудов немає ніяких. Тому й напрошується висновок – «Максим», якщо його таки розширюють, то не назовні, а всередину, вкопуючись у землю. А це, якщо відповідає дійсності, зовсім не веселі новини, які б тернополянам хотілося чути.  І  на це є декілька причин.

Адже, якщо вкопуватися вглиб мису, то, по-перше, це підкопування під ресторан? Тих же таки панів Мариновських. А заодно й споруди замку. Також говорять, що у «Максим», в середину приміщення, втрамбовують тонни цементу, а він чомусь щезає, як пісок крізь пальці. А це вже серйозно, оскільки підтверджує чутку номер один – тобто розширення дискотеки в глибину.

По-перше, хіба можна робити будь-яку «будову» чи «реставрацію» під існуючою пам’яткою архітектури?

По-друге, хіба можна вкопуватися у місце яке є знову ж таки пам’яткою, з якої починався Тернопіль і де, мабуть, присутні численні замкові підземелля?

Третє, важливе, – саме зі сторони «Максим» якраз найбільше зсунута замкова стіна. І там достатньо тільки грунт порушити, щоб вона взагалі впала?

Сумна, м’яко кажучи, вимальовується картина…

Дотично ці чутки підтверджують і останні заяви міськради про те, що запланована ґрунтовна реставрація площі перед Тернопільським замком, зважаючи на те, що згадана територія має й так доволі ошатний вигляд. До того ж вона нещодавно (фонтан «Сльози Гронського», доріжки, стіни замку, сходи, газони тощо) була відреставрована…

Головний архітектор міста Василь Бесага ситуацію «Погляду» прокоментував так.

- Люди люблять різні чутки, інтриги. Насправді, жодних інтриг тут немає . Все, що відбувається – погоджено із міською владою, не є чимось протизаконним.  Ні для кого не секрет, що замок перебуває в аварійному стані, щоб дослідити дефекти – необхідно досліджувати і підземну частину стін. . Підприємець, який  є власником диско-клубу «Максим», дав можливість дослідити стіни, які перебувають під землею.  За рахунок того, що доступитися до стін замку все-одно можливо лише з цього боку, то розширюється підвальна частина, яка була просто засипана свого часу. Дискотеки там не буде, просто трохи збільшиться підвальна частина. Є певні нормативи, згідно до яких експлуатуються споруди, то ж у цьому місці може бути лише підвал. Підприємець допомагає місту, адже все відбувається за його кошти, то ж ми просто використали цю можливість. Однак всі роботи проводяться під пильним наглядом «УкрЛьвівПроектРеставрація», на балансі якої знаходиться уся культурна спадщина Західної України. Без їхнього відома нічого не робиться. Не потрібно робити чуток з того, що робиться відкрито і затверджено на рівні міської влади.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.