Нове на сайті:
Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Більше 500 молодих хлопців Тернопільщини цієї весни поповнять ряди української армії. Першими на службу урочисто відрядили 63-х юнаків. 16 з них служитимуть у Внутрішніх військах МВС у Львові, а решта у Збройних Силах України у Києві, Миколаєві та Тернополі.

Андрій Сидор лише нещодавно закінчив ліцей. Своє майбутнє вже давно планував пов’язати з військовою справою. Хлопець каже: це – справа родинної честі. Після армії вчитиметься на міліціонера.

Андрій Сидор: «Вирішив сам особисто. Може армія мене виправить. І хоч я не є такий поганий хлопець, але, думаю, в армії стану якимось розумнішим, наберусь якогось досвіду. Не знаю, просто в мене велике бажання служити».

Андрій не приховує радості від того, що вже сьогодні стане солдатом, як би дивно це не звучало. Зізнається, що більше переживають за службу його рідні, аніж він сам.

Андрій Сидор: «Мама сказала: «Давайте присядемо на доріжку». Бабка плакала. Брат каже: «Прийдеш – я потім за тебе піду». А тато гордився».

Зі сльозами та неприхованою гордістю майбутніх солдат проводжали батьки, бабусі, сестри та кохані дівчата. Хтось переживав за те, аби був здоровий, хтось – щоб знайшов вірних друзів, дехто давав настанови та поради. Дівчата ж, плачучи, обіцяли чекати довгі місяці.

Опитування:

«І горджуся, і переживаю – все разом. Які б слова ми дали? Щоб гідно служив, не забував батьків, пам’ятатав, чого він пішов до армії, щоб прийшов звідти здоровим і щасливим».

«З однієї сторони хвилюєшся, не спиш – сьогодні зранку вже спати не могла. З іншої – гордість. Все ж таки он як виріс, коли той час збіг».

«У цьому є школа – людина вже робиться самостійною, відповідальнішою. Сином горджуся».

«Переживаю, бо не хочу, щоб він ішов. Щоб йому там легко служилось, все було добре, щоби був здоровий, щоб усе з ним було добре».

Тернопільський обласний військовий комісар, полковник Олег Довгалюк каже, що з кожним роком правила відбору призовників стають жорсткішими. Цьогоріч значно підвищились вимоги до фізичного стану хлопців – майбутній солдат повинен бути абсолютно здоровим.

Олег Довгалюк: «На сьогоднішній день щодо таких, щодо яких ми могли вагатися – брати їх чи не брати, – то сьогодні медицина вже таке категорично забороняє».

Олег Довгалюк зазначає, що кількість бажаючих потрапити в армію збільшується, а потрапляє туди все менше юнаків. У порівнянні з попереднім призовом, цієї весни на службу відправлять на сто хлопців менше. Таке скорочення – планове, каже полковник, а за кілька років строкової служби не буде взагалі.

Олег Довгалюк: «Поки ще є можливість і хто ще хоче може отримати військовий квиток, буде мати можливість отримати військову спеціальність, можливості в подальшому десь працевлаштуватись. Тому що коли Збройні Сили перейдуть на контракт, це буде зовсім інша служба та інші вимоги. Коли це станеться, сказати точно не можу, але думаю роки за 3-4», - повідомляє ІНТБ

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.