Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Сьогодні у міськрайонному суді слухали справу за позовом мешканців вулиці Сагайдачного до Тернопільської міської ради.

Нагадаємо, на одній із сесій було прийнято рішення про передачу земельної ділянки на вулиці Сагайдачного, 6а, що в центрі Тернополя, будівельній компанії «Креатор Буд». На місці колишнього кафе «Женя-Женічка» хочуть збудувати п’ятиквартирний житловий будинок. Мешканці ж прилеглих будинків категорично виступають проти цього будівництва. Обурені діями міської ради мешканці подали до суду. Вони вимагали скасувати рішення сесії. Оскільки вбачають загрозу для власних помешкань.

– Багато будинків є досить старими і є побоювання, що вони просто не витримають ще одного будівництва по сусідству. Друга з причин, це те, що будується усього п’ять квартир і, на мою особисту думку, ці квартири будуть належати досить заможним людям. І довколишня територія, яка там зараз є, буде загородженою. А оці обіцянки, що де дитячий майданчик стоїть, там він і буде, це просто замилювання очей, – вважає жителька будинку на вулиці Сагайдачного, 6 Роксолана Яцун.

Натомість, адвокат міської ради у суді Оксана Михальчук запевняє, що обвинувачення жителів є безпідставними.

– Вважаю, що рішення сесій прийняті у відповідності до компетенції, в межах чинного законодавства. Вважаю, що позовна заява мешканцями була подана через їхню суб’єктивну думку. Жодних документів ними не було надано, які б засвідчували порушення якимось чином їхніх прав та законних інтересів при прийнятті рішень сесій, – пояснила захисниця.

Подальшу долю будівництва на місці «Жені Женічки» вирішували сьогодні близько двох годин, - пише ЗЗ. Головуюча у справі суддя Ірина Тиха прийняла рішення позов позивачів відхилити. Чи будуть мешканці вулиці Сагайдачного його оскаржувати поки невідомо.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.