Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Презентація фільму-розслідування про виконання тендерів на реставрацію історичних пам’яток під назвою «Бізнес на руїнах» відбулась у Тернопільському замку минулого тижня.

Володимир Ханас, керівник проекту ТМО «Нівроку»: «Кошти виділяються, а за результатами реконструкції реконструйовані будівлі завалюються. Тобто при таких підходах ніяких бюджетів жодної країни світу ніколи не вистачить».

Фільм складається з трьох частин і розкриває три основні проблеми тендерів на реконструкцію. Перша – це нестабільне фінансування, яке тягне за собою викидання грошей на вітер. Друга – пам’ятки руйнуються через недосконалий, на думку автора фільму, закон про тендери. Третя проблема – лже-реставратори. Їх на ринку реконструкції будівель більше ніж 60%.

Мар’яна П’єцух, автор фільму, журналіст: «Фільм показує, що грошей бракує. Але насправді там, де гроші виділяються, вони застосовуються абсолютно стандартними методами – через «відкати». Я не стверджую, що всюди так було, але є прецеденти, де видно, що фірми, які отримали ці замовлення, є непрофесійними, а хтось, очевидно, отримав відкат».

Автор стрічки сподівається, що фільм покажуть на центральних та регіональних телеканалах, щоби привернути увагу громади до історико-архітектурних пам’яток, повідомляє ІНТБ

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.