Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

До офіційного старту виборної кампанії ще майже 3 місяці, а політичні диспути навколо обрання депутатів уже почалися. Активне обговорення викликав поділ областей на виборні округи, які в народі охрестили «нарізкою», а в політикумі – «виборчою геометрією». Така увага до визначення кордонів виникла тому, що цього разу округи поділили досить незвично. Члени опозиційних до провладної партій вважають нарізку підлаштованою під потрібних держпосадовцям кандидатів.

Ігор Яворський, заступник голови виконкому партії «УДАР»: «Так звана нарізка виборчих округів на Тернопільщині – це сценарій влади на користь провладних партій і на користь провладних мажоритарників. Адже у них, я маю на увазі владу, є всі важелі впливу: це і орган, який вносить пропозиції щодо меж виборчих округів, тобто Тернопільська обласна державна адміністрація, це і орган, який затверджує цю пропозицію – Центральна виборча комісія».

Михайло Головко, заступник голови обласної організації ВО «Свобода»: «Виграти на Тернопільщині, на нашому патріотичному краї, вони на жодному окрузі не зможуть – це однозначно. Тому вони будуть замасковувати. Вони під соусом самовисуванців – таких господарників, які нібито є аполітичними, незалежними ні від кого, а будуть тільки слухати інтерес громади і будуть працювати виключно на громаду, – будуть проштовхувати заздалегідь підготовлені тушки. І тому оці округи, які ми сьогодні бачимо, це є яскраве свідчення того сценарію влади, який вони підготували».

Юрій Юрик, член ради обласної організації партії «Фронт Змін»: «Дійсно, жоден представник «Партії регіонів» не має рейтингу в області нашій. Але зважаючи на це, нам усе одно треба всім об’єднати свої зусилля щодо захисту результатів виборів. Тобто день виборів для нас буде найважливішим. І тут необхідно переступити через свої, можливо, якісь конкурентні речі, через несприйняття особистості один одного, яке, звичайно, що є і це природні речі. Але от відпрацюючи цей момент по дню захисту виборів, я вважаю, що ми відпрацюємо питання щодо перемоги представника опозиції в нашій області».

Політичні експерти називають таку нарізку нелогічною, проте повністю законною. Непослідовним є віднесення Кременецького району та міста Тернополя до різних округів. Ця нарізка дезорієнтує виборців, відтягує їхні голоси від того чи іншого кандидата. Хоча, з іншої сторони, Тернопіль отримує двох депутатів-представників у Верховній Раді.

Павло Левків, в. о. голови ТОО «Комітет виборців України»: «Говорити про те, чи може вона вплинути на результати чи провладного чи опозиційного кандидата – це, звичайно, варто. Оскільки частина «Дружби» – мікрорайони «Кутківці» та «Пронятин» – це все ж таки мешканці міста Тернополя. Вони працюють у Тернополі, вони живуть у Тернополі. І в той час, коли буде проводитись та сама ж виборча агітація, вони будуть бачити в основному кандидата-мажоритарника, який йде по місту Тернополю, а не по Зборівському району, до меж якого віднесли мікрорайони».

Ярослав Чорнозуб, політичний експерт, координатор Тернопільської експертної групи: «Місто Тернопіль позбулося частини дільниць як цілісна адміністративна одиниця. Але, з другої сторони я, як виборець, подивлюся, що в мене в місті міський голова і міська рада буде мати двох депутатів Верховної Ради, які причетні до міста Тернополя. Це «плюс» чи «мінус»? Безперечно, досвід покаже, чи це є «плюсом», чи це є «мінусом». Як на мене, я бачу, що це не є погано».

Нелогічним розподіл виборних округів називають не тільки в Тернопільській області. На Луганщині з цього приводу вже готують судові позови, повідомили представники «Комітету виборців України», повідомляє  ІНТБ 

 
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.