Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Днями інтернетом прокотився скандал: Збори духовенства тернопільської єпархії виключили зі свого складу о.Анатолія Зінкевича та ще 4-ох священників, як пишуть - “за секс та алкоголізм”. При чому всі посилаються на офіційний сайт Тернопільсько-Кременецької єпархії УПЦ КП. Тимчасом представники духовенства які були на Зборах стверджують, що за дану заяву вони навіть рук не підносили, владика Іов зарахував їх голоси заочно. І взагалі чи могла б піднестись в когось рука проти найавторитетнішого священника на Тернопільщині о. Анатолія Зінкевича?

Ми вирішили розібрати по тезах заяву, яку так лобіював Архиєпископ Іов. Про що йдеться?

1. Припинити деструктивні нападки на правлячого архиєрея Архиєпископа Іова.

Що це за “деструктивні нападки” які владика вимагає припинити? Напевно він мав на увазі постійні догани з Патріархії за постійні конфлікти з священниками та єпископами, самовідсторонення від життя єпархії та знамениті запої.

2. Засудити деструктивні дії і лжесвідчення священика Анатолія Зінкевича і вивести його і підпорядкованих йому священиків зі складу Тернопільської єпархії.

Проїхавши більше 20-ти років на спині о. Анатолія владика Іов вирішив що більше не нуждається в його товаристві. Мовляв побідував для мене собор тепер йди де хочеш… Але о. Анатолій подав апеляцію патріарху і вже на 14 травня назначене засідання Священного Синоду УПЦ КП по цьому питанню і як стверджують експерти для владики Іова воно стане мяко кажучи печальним.

3. Виразити повну підтримку керуючому єпархією Архиєпископу Іову.

Цим пунктом владика хотів підкреслити, що в єпархії у нього повна підтримка. Правда ще скоріши два деканати цієї єпархії вже продемонстрували “рівень підтримки”. Так минулого року половина Теребовлянського деканату попросила Патріарха перевести їх під юрисдикцію владики Павла, а цього року це саме зробив Збаразький попросившись до владики Нестора. (Довідка на Тернопільщині діють три єпархії УПЦ КП під керівництвом владик: Архиєпископа Нестора, Архиєпископа Іова та Єпископа Павла). Мотивували страшними грошовими поборами та зневагою зі сторони влд. Іова.

4. Позбавити сану за перелюбство, пияцтво і поведінку, яка не сумісна з саном священнослужителя – священиків: Святослава Швеця, Олега Кухарука, Андрія Гумена, Петра Кота.

Тут під перелюбством, пияцтвом і поведінкою, яка не сумісна з саном священнослужителя розуміється організація переходу Збаразького деканату до владики Нестора.

5. На вимогу парафіян повернути парафії Збаразького благочиння під юрисдикцію Тернопільської єпархії УПЦ Київського Патріархату.

Владика Іов впевнений чого хоче він, того ж хочуть парафіяни…

6. Заборонити перехід священиків з парафіями від однієї єпархії до іншої в межах Тернопільської області. Ну а це справді конче необхідно зробити, бо як ні – то в скорому часі весь південь його єпархії втікне до владики Павла, а північ до Нестора. І керувати буде ніким…

7. Оскільки Архиєпископ Іов за 17 років свого архиєрейського служіння згуртував і розбудував не тільки Тернопільську єпархію, а й зберіг Тернопільсько-Бучацьку єпархію, утворив Хмельницьку єпархію, просимо піднести Архиєпископа Іова до сану митрополита.

Що має на увазі владика під словами “згуртував і розбудував” неясно, але очевидно слідуюче Митрополитом Іов вже не стане ніколи, особливо після останніх заяв, які кинули тінь на Церкву – а от стати Єпископом Видубицьким має всі шанси (Як стало відомо з надійних джерел готовий проект рішення Священного Синоду в якому говориться : ” понизити титул Архиєпископа Іова до Єпископа та заслати в Видубицький монастир на Покаяння).

Роман Якимчук, спеціально для ВІСНИК ПРАВДИ.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.