Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Дозвіл на отримання 10 мільйонів євро кредиту від Європейського Банку Реконструкції та Розвитку отримало на сесії КП «Тернопільміськтеплокомуненерго». Ці кошти планують інвестувати в реконструкцію та модернізацію інфраструктури теплопостачання в Тернополі. Крім того, з цією ж метою комунальне підприємство міськради отримає грант Партнерства з енергоефективності та Навколишнього середовища в Східній Європі у сумі 5 мільйонів євро.

Відсоткова ставка погашення кредиту становитиме 5 відсотків з можливістю зниження, яка залежить від суверенного кредитного рейтингу України, кредитного рейтингу міста та досягнення позичальником показників тарифів, зборів платежів, коефіцієнта обслуговування боргу, які б задовільняли Банк. Найменша можлива відсоткова ставка кредиту – 3,5%.

«Ми маємо можливість отримати 160 мільйонів гривень – з них третину становлять кошти, які не потрібно повертати – грант. На сьогоднішній день основні засоби КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» є зношеними, їхня залишкова вартість – близько 30 мільйонів гривень. Для такого великого підприємства з його потужностями це фактично мізер. Якщо не провести реконструкцію зараз, то через декілька років підприємству загрожують великі проблеми, що, безумовно, позначиться і на собівартості продукції, і на якості послуг, - зазначив заступник міського голови Владислав Стемковський. - На сьогоднішній день розроблене техніко-економічне обґрунтування, затверджене Радою директорів ЄБРР, грантовою радою, які готові надати нам кошти на реконструкцію та модернізацію системи теплопостачання в місті».

Розроблено і проект погашення кредиту, який буде додатком до угоди. Перші три роки для міськради триватимуть так звані кредитні канікули – згідно них платитимуть тільки відсотки без тіла кредиту. Саме за цей період підприємство почне отримувати економічну вигоду від вкладеної інвестиції. Наступні десять років повертатимуть кредит і відсотки.

У процесі реконструкції передбачається встановлення сонячних колекторів, теплового насосу, будівництво котельні на біомасі тощо. Оскільки 70% витрат КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» займає саме споживання газу, то перехід на альтернативні види палива дасть можливість зменшити споживання газу в 2,5 рази.

 

 
 
 
 
 
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.