Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Сергій Надал з побратимами і далі приховують інформацію про те, що  “рішають”.

Заради справедливості повинні зазначити, що мудрою є та влада, яка дослухається до конструктивної критики. З цього приводу міського голову Сергія Надала ми вже навіть хвалили в нашому попередньому матеріалі  ТТ вирішив, нарешті, похвалити себе і ... мера Тернополя Сергія Надала

Проте, нещодавно ми з подивом виявили, що поверхневе реагування на журналістські публікації це лише прикриття, щоб відвернути увагу від серйозніших справ, а то і махінацій. Давніше ми готували статтю, в якій продемонстрували, що прозорістю в підготовці до засідання виконавчого комітету навіть не пахне Тернопільська міськрада знає, як приховувати інформацію від громади…

Саме тоді ми виявили, що окремі проекти рішень приховуються і громадяни про значну частину з них дізнаються вже коли вони прийняті і немає змоги на них повпливати. І ці рішення не стосуються одного чи двох заявників. Часто вони були визначальними для подальшої роботи всієї ради та стосувались чи не кожного з мешканців.
Для експерименту, ми вирішили перевірити, чи дослухались до критики чиновники міської ради і чи стала їхня робота більш прозорою.
Для цього ми проаналізували проекти рішень та самі рішення виконавчого комітету за період з лютого по квітень цього року. Результат вразив: рішення знову приховуються від громади.
Непотрібно володіти надзвичайними математичними здібностями, щоб підрахувати кількість питань в орієнтовному порядку денному, які оприлюднюються на офіційному сайті міської ради за день до засідання, та кількість уже розглянутих та прийнятих  рішень. Як би це сміховинно не звучало, цифри не збігаються – прийнятих рішень є в кілька разів більше. Не зовсім зрозуміла суть таких маніпуляцій, та перейдемо, власне, до фактів. 
У лютому цього року виконавчий комітет міської ради провів чотири засідання, на яких планово мало бути розглянуто 166 питань. Натомість у документації нормативних рішень була зовсім інша цифра – 214, тобто про 48 питань ніхто нічого не знав, окрім самих членів виконкому. Найбільш «імпровізованим» було засідання 15.02.2012, адже позапланово розглянули 20 питань, що стосувались, наприклад, виділення коштів на державні свята (№ 257), про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (№ 269) та низку інших. 
Березень відзначився трьома засіданнями виконавчого комітету міської ради, на яких планувалось розглянути 119 питань, проте після ретельного вивчення нормативних документів ми можемо впевнено говорити про зовсім інший показник – 176 прийнятих рішень. А саме, 14.03.2012 за день до засідання оприлюднено 48 проектів, а розглянуто 67. Серед питань-схованок можна виокремити такі: «Про затвердження протоколів засідань громадської комісії з житлових питань» (№ 398), «Про затвердження переліку осіб, яким надаватиметься житло у 2012 році за бюджетною програмою…» (№ 402), «Про оголошення конкурсу на право оренди об’єктів комунальної власності» (№ 411) та ін.
23.03.2012 оприлюднено 45 питань, розглянуто 60, а 28.03.2012 передбачено до розгляду 26, проте реально прийнято 49. До категорії «незаплановане питання» увійшли такі, як розміщення соціальної реклами (№ 525), безоплатна передача на баланс майна комунальної власності (№ 523), реєстрація квартир в якості службових (№ 517), надання дозволу на здійснення планових капітальних витрат (№ 504), надання громадянам грошової та адресної безготівкової допомоги на оплату житлово-комунальних послуг (№ 506) та кільканадцять інших рішень.
Квітневі засідання виконкому міської ради підтвердили тенденцію до замовчування певних, ймовірно важливіших з-поміж інших, питань. Загалом цього місяця відбулось чотири засідання, на яких повинно було розглядатись 161 питання, проте реалії продемонстрували інші результати – 204 прийнятих рішень. На першому зібранні квітня, що відбулось 04.04.2012, міське керівництво розглянуло 4 позапланових концептуальних проектів, а на другому (11.04.2012) їх кількість збільшилась до 17. Загалом вони стосувались таких тем: надання населенню субсидій (№ 592), надання громадянам грошової допомоги (№ 593) та ще 18 інших питань. 
Не менш плідною була робота членів виконавчого комітету й на засіданнях 18.04.2012 (до розгляду передбачено 44 питання, прийнято ж 58 рішень) та 25.04.2012 (заплановано 65 проектів, в результаті розглянуто 73). Серед 22 не оприлюднених попередньо питань є такі, які стосуються надання в оренду майна комунальної власності (№ 650), передачу зовнішніх електромереж (№ 653), намір передати в оренду майно комунальної власності (№ 727) та ряд інших. 
На завершення підкреслимо, що Закон вимагає від влади відкритості та гласності. Проте, при сьогоднішній владі цю ілюзорну відкритість можна спостерігати лише на папері, адже бажання приховати інформацію від громади диктує абсолютно інші норми.

"Тернопільський тиждень"

 
 
 

Коментарі  

 
+1 #5 Павло 30.05.2012 06:59
а ви самі попробуйте запропонувати якесь рішення і цікаво, за скільки часу ви його номально підготуєте
Цитувати
 
 
+1 #4 Владік 23.05.2012 06:21
є процедура і час на підготовку рішень. дійсно можуть не встигати. то що люди мають чекати на наступний тиждень?
Цитувати
 
 
+3 #3 Колега 22.05.2012 14:15
Побачимо чи ви праві, сьогодні у вівторок на сайті міськради оприлюднили інформацію, що в середу на викнокмі розглянуть 21 питання - про Порядок денний засідання виконавчого комітету
22 травня 2012; автор: admin
Оприлюднюється порядок денний засідання виконавчого комітету 23 травня 2012 року (Всього внесено проектів 21). Початок засідання о 09.00 год.
побачимо скільки в результаті розглянуть завтра, адже це також за тиждень десь мусять на сайт мерії
Цитувати
 
 
+4 #2 Опа-насович 22.05.2012 12:49
от тут Сергій не правий, на ТТ добре знають про що пишуть, довели вже нераз, а стосовно теми - питання, в яких явний дерибан або інтерес для певних людей, врисують в порядок денний виконокому за пару хвилин-годин до початку. так що нєфіг захищати мера з братвою, так всюди практикують, і не тельки в тернополі
Цитувати
 
 
-5 #1 Сергій 22.05.2012 12:14
таке написати можуть тільки ті, хто нічого не розуміє в тому, як готуються документи для розгляду.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.