Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Парки у Тернополі необхідно рятувати, а не «каламутити воду», як навколо «Загребелля»

Продовжуємо публікацію фоторепортажів – роздумів про сьогодення Тернополя.

Парк ім. Т. Шевченка є чи не найулюбленішим місцем відпочинку для тернополян та гостей міста. У будь-яку пору року тут завжди людно. Та з настанням теплих місяців відпочиваючих, закоханих, молодих батьків з дітьми, рибалок істотно більшає.

alt

Та от сам парк з кожним роком справляє все гнітючіше враження. Все більше руйнуються будівлі, доріжки для прогулянок, бордюри тощо. Добре хоч працівники об’єднання парків намагаються підтримувати більш-менш чистоту та зовнішній вигляд дерев і кущів, газонів, лавочок. З позитиву можна відмітити також і те, що в позаминулому році місцева влада за наполегливою ініціативою депутатів від ВО «Свобода» заборонила у відпочинкових зонах, в т.ч. і в парку ім. Т. Шевченка, пивні павільйони.

 alt 

Встановлення пам’ятника Степану Бандері також додало своєрідного символізму цьому місцю відпочинку. До того ж, владоможці обіцяли, що має розпочатися облаштування прилеглої до пам’ятника території і загалом входу в парку. Щоправда, чи станеться це цьогоріч, невідомо.

  alt  

А от зайшовши в парк очі перестає милувати краса природи, оскільки все паплюжить «творіння» людських рук. Понівечені, закинуті споруди, обписані нецензурщиною та засмічені споруди одразу паскудять настрій. Деякі з них вже давно у приватній власності, але чомусь стоять серед дерев і доріжок огидною пусткою. Одні з них начебто збираються ремонтувати і реставрувати, а про інші, здається, забули. На те, що залишилося у комунальній власності, у влади немає коштів і, таке враження, навіть наміру відремонтувати.

   alt   

А туалет у парку – це взагалі щось неймовірне. Колись, чесне слово, став свідком ситуації, коли звідти буквально вивалився іноземець і його знудило біля найближчого дерева. Цьому туристу ще повезло, що відхоже місце взагалі було відчинене. Бо як правило цей «витвір туалетного мистецтва» закритий навіть у теплі дні, коли людей в парку більше. Гаразд, чоловіки якось собі дають в такому випадку раду, а жінки?

    alt    

Ну скажіть будь-ласка – хіба важко місцевій владі передбачити кошти на ремонт єдиного в цьому парку туалету, де гуляють тисячі людей, привести його до пуття, поставити там контролера-прибиральника, збирати кошти (наповнюючи цим самим міську казну) і зробити для відпочиваючих добру справу? Але владі такі дрібниці, як створення елементарних комфортних умов для відпочиваючих мешканців Тернополя і гостей міста, до лампочки. Протягом багатьох років.

     alt     

Можливо, хоч діюча місцева влада зрозуміє одну просту річ – якщо в людини (вибачаюся за прямоту) від потреби сходити в туалет (а не має куди!) розривається сечовий міхур, і вона змушена сором’язливо оглядаючись бігти в найближчі кущі, то така людина не тільки подумки і в голос обматюкає ту ж владу, а й пам’ятатиме цей свій стан і свої відчуття при цьому, повірте, до наступних виборів. Коли та ж влада захоче бути переобраною на наступний термін. Адже відомо – із, на перший погляд дрібних, але неприємних речей, які накопичуються, і формується негатив і неприязнь до можновладців. Це відомо всім політологам і піарникам…

Далі буде …

Олекса Ярич   

Коментарі  

 
+2 #2 лемок 12.04.2011 11:29
я коли до вітру хочу, а в цей час їм льоди в парку, то йду в Нинок і даю пару копійок Макогіну з Мамусом заробити
Цитувати
 
 
+4 #1 спритко 12.04.2011 07:32
Ммаємо те що маємо... а маємо ми владу яка першими своїми діями краде, деребанить, звільняє!!! Але аж ніяк побратими не думають про зручності простих людей!
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.