Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

За “дивним” збігом обставин, як тільки но на місцевих порталах зявилася рекламна інформація про те, що в середу до Тернополя приїде для зустрічей з людьми лідер партії “Фронт Змін” Арсеній Яценюк, принаймні на двох сайтах зявилися “аналітичні статті” про крах Комітету опору диктатурі в нашому краї.

Заставному б’ють вікна свободівці Олексія Кайди, які розвалюють КОД? - розмірковує Борис Машлянка на сайті  “Про все”

Неофіційний бізнес Романа Заставного останніми тижнями страждає від хуліганів: то вони побили вікна до ресторану “Україна” на 20 тисяч, то постраждало скло колишнього кафе “Космос”. Злі язики стверджують, що це стараються прихильники Олексія Кайди. Як стало відомо “Про все” з достовірних джерел, в минулу п’ятницю Олексій Кайдка як керівник “Свободи” на Тернопільщині не домовився із Романом Заставним як керівником “Фронту змін” на Тернопіллі. Для показухи, Олексій Петрович телефонував Олегу Тягнибоку в “скорбі і печалі” і повідав, що не вдалось порозумітись…

З партійного офісу “Свободи” “Про все” стало відомо, що це була чітка вказівка … Олега Тягнибока – за жодних обставин не домовитись. Знайти причину, щоб відмовитись! Тепер свободівці на Тернопільщині нібито будуть балотуватись по 5 округах, бо не зуміли досягти компромісу з “Фронтом змін”. Роман Заставний як кандидат-мажоритарник отримав потужного конкурента-”свободівця” Олексія Кайду.

Тернопільським “патріотам” буде вішатись лапша щодо поганого Заставного і прохідного Кайду. У столиці вважають же, що свободівці не усвідомлюють своєї місії, і починають помаленько підігрувати нікому не відомому провладному кандидату. У Тернополі ж експерти “Про все” стверджують, що значно гірше, коли тягнибоківці свідомо почнуть відробляти вкладені у них кошти регіоналів.

Чим кращий Роман Заставний від Олексія Кайди для тернополян, “Про все” так і не зуміло знайти відмінностей. Можливо, ви у коментарях напишете шановні читачі?

Кандидати від КОДу в очах виборців стануть не такими однозначно прохідними… Що й потрібно було досягнути владі.

Олексію Кайді, напевно, доведеться не лише покинути Тернопіль, але й зі Львова перебратися до рідного Бердянська…

Смерть Тернопільського КОДу — саме під таким заголовком зявилася стаття на За Збручем

Це мало статися рано чи пізно. Об’єднання, що задумувалося як широкий громадський спротив, виявилося безсилим протистояти кулуарності, меркантильності та кумівству серед політиків, для яких заяви та спічі значно важливіші за,власне, реальний спротив.

Нагадаємо, що комітет опору диктатурі (КОД) на Тернопільщині був створений одним з перших. Він виник як реакція на арешт Юлії Тимошенко і досить швидко став вагомим елементом суспільного життя. Можливо, у Києві в такий спосіб хотіли зробити оновити лице спаплюженого опозиційного руху.

Однак з наближенням виборів у діяльності тернопільського КОДу, куди входять представники майже всіх опозиційних партій та громадських організацій, з’явилася невизначеність та сурогатність. Першим тривожним сигналом стало підписання троїстого союзу між “Батьківщиною”, “Фронтом змін” та “Свободою”. Ніхто з представників цих партій не повідомив колег по КОДу про такий крок. Так рейтингові партії продемонстрували можливим союзникам, хто в опозиційній хаті головний. Це був перший цвяшок в “домовину” тернопільського КОДу.

І це був сигнал, що переговори про формат опозиції на виборах переміститилися в партійні офіси та віп-зали ресторанів, а думка громади та окремих виборців нікому не цікава. Не випадково, саме після цих подій записався у “Фронт змін” гіперактивний координатор та піарщик КОДу депутат Степан Барна.

Наступний крок – розповзання чуток про те, що нові союзники без жодних праймеріз та публічних обговорень “по-братньому” роздерибанили квоти на мажоритарні округи. Кажуть, що внаслідок цього “Батьківщина” зі “Свободою” отримали по два округи, а “Фронт змін” – один. Кожна з партій, перші особи яких говорять про нові стандарти політики, отримала можливість кулуарно визначити своїх кандидатів.

Згодом з’явилася інформація про призначення керівника штабу об’єднаної опозиції, ким став непопулярний та конфліктний нардеп з “Батьківщини” Василь Деревляний. Про КОД уже ніхто не згадував і кандидатуру начштабу не обговорював. Усі процеси перейшли у передвиборну фазу, поховавши останню можливість згуртування громади. А саме до цього закликатимуть всі учасники виборчого шоу, старанно маскуючись під гучними гаслами. Ніхто з них не згадає, що причетний до загибелі романтичного проекту, що носив утаємнене ім’я – КОД – Комітет Опору Диктатурі.


 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.