Нове на сайті:
У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях Нові багатоканальні швидкі зарядки «Bandera Power» для наших Захисників з Тернополя - Сергій Надал На Тернопільщині СБУ ліквідувала чергову схему втечі за кордон, яку організував військовослужбовець місцевої бригади

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Головний міліціонер області Віктор Сак розповів, як розкрили серійне пограбування місцевих олігархів

Схоже, Тернопільщина остаточно втратила репутацію спокійного некримінального регіону. Судіть самі: то за півтори хвилини у Почаєві встигають винести сейф із «ювелірки», то біля Підволочиська знаходять напівобгорілі тіла двох закатованих заможних пенсіонерів, то затримують директора училища, який на благодійних внесках «наколядував» собі півмільйонні багатства. І це ще не кінець, обіцяє головний міліціянт Тернопільщини, полковник міліції Віктор Сак. Як і обіцяв правоохоронець, практично всі злочини, скоєні з початку року в області, розкрито.

Пенсіонерів просто закатували та підпалили

Ця трагедія сталася минулого тижня у селі Іванівка Підволочиського району. Вранці сусіди помітили вогонь над хатою, де самотньо жили двоє пенсіонерів. Викликали пожежних. Коли рятувальники погасили вогонь та потрапили у хату, на підлозі знайшли мертве подружжя. Судмедексперт, оглянувши тіла, одразу заявив: жінку і чоловіка зарізали, причому по-звірячому, довго знущаючись над ними. Потерпілі померли через масивні внутрішні кровотечі.

72-річні чоловік із дружиною померли ще до загоряння. На тілі пенсіонера експерти нарахували 48 колото-різаних ран, на тілі жінки – 45. За фактом убивства порушено кримінальну справу, зазначив начальник обласного управління МВСУ Віктор Сак.

На сьогоднішній день маємо дві версії. Встановлено, що люди вели спокійний спосіб життя, нормально жили, конфліктних ситуацій у них не виникало. Немає мотиву самого злочину, чому так сталося і чому така кількість нанесених поранень на тілі кожного. Просто знущались або, можливо, допитували, де кошти.

Варто зазначити, що з початку року на Тернопільщині було скоєно 10 вбивств. Усі вони, окрім підволочиського, розкриті.

Тернопільських багатіїв більше не грабуватимуть

Бо місцеві правоохоронці нарешті затримали двох 36-річних жителів Тернополя. Щонайменше 2 роки вони обкрадали квартири і садиби, причому їздили на престижному темному «Мерседесі». Отож зловмисники почистили апартаменти у небідних людей у Великій Березовиці, Підгородньому, Білій. Серед потерпілих – і оселя відомого підприємця, депутата Тернопільської міськради Михайла Ратушняка. До помешкань проникали, підваживши пластикові вікна. Точніше, до середини залазив один, інший, так би мовити, пильнував, аби справу зробити без свідків. До речі, ще у січні ц.р., одразу по гарячих слідах, про це розповів тодішній начальник Тернопільського міськвідділу міліції Андрій Матрифайло.

Наразі доведено провину по 3 пограбуваннях, скоєних на території Тернопільського району та м. Тернополі. Проаналізувавши всі випадки, візуально оглянувши помешкання потерпілих, ставало зрозумілим, що крадії вибирали розкішні та дорогі будівлі. Спочатку винахідливі злодії слідкували за своїми жертвами у біноклі, використовували у своїй діяльності навіть радіостанції. Один із затриманих зізнався у вчиненні 19 крадіжок, інший – 24. Намагаючись уникнути покарання, один із злодіїв втік з Тернопільського райвідділу міліції. Та його швидко затримали. За даним фактом було проведено службову перевірку і кілька працівників міліції, у тому числі і начальника райвідділу було звільнено з посади.

Звільнено двох і чотирнадцять працівників покарано, знято з посади начальника Тернопільського райвідділу міліції. Матеріали передано у прокуратуру для порушення кримінальної справи для того, щоб притягнути працівників, котрі допустили втечу, до кримінальної відповідальності, – підкреслив пан полковник.

Під час арешту та обшуку помешкань у злочинців вилучили речові докази: чимало виробів із золота, майже 100 тис. грн. і навіть злодійський інструмент – в’язки ключів, відмички, слюсарський інструмент та автомобіль «Мерседес», яким користувались зловмисники. Цікаво, що злодії не цуралися дорогого імпортного алкоголю, адже з помешкання одного потерпілого поцупили пляшку спиртного вартістю майже 300 доларів. Найменша здобич – 6 тис. грн., найбільший куш – майже 30 тис. грн. Серійних крадіїв арештовано.

До речі, найчастіше в нашій області стаються так звані майнові злочини. З початку цього року із загальної кількості – 2250 – майнових злочинів зареєстровано майже третину. З них 80% працівниками міліції розкрито.

Директору «Купона» вже не «стригти купони»

Минулого тижня правоохоронці затримали за підозрою у скоєнні економічних злочинів директора міського ринку «Купон». Проти підприємця порушено три кримінальних справи. На даний час проводиться перевірка.

Там земельна ділянка виділена під ринок і під обслуговування, а весь ринок заставлений цими палатками-павільйонами. Проводиться перевірка щодо проведення самих коштів. Який буде там результат, що ми там докажемо, подивимось, але першочергово порушення є. Якби не було порушень, то справи порушені не були б. Була б просто проведена перевірка і відмовлено у порушенні кримінальних справ, – пояснив керівник обласного управління внутрішніх справ.

Директор-козак збагатився на коштах сиріт?

На особистому контролі у головного міліціонера області перебуває кримінальна справа стосовно зловживань у ВТУ №4 ім. Михайла Паращука.

Наразі правоохоронцями встановлено, що впродовж 2011-2012 рр. директор навчального закладу займався здирництвом, отриманням та привласненням коштів під приводом оформлення благодійних внесків з грошей, виділених з держбюджету на утримання та стипендії студентам. Йдеться про більш ніж 450 тис. грн., зазначив під час прес-конференції пан полковник.

Спочатку, як повідомляла «Номер один», добродія Романа Півторака затримали та відправили у слідчий ізолятор, але згодом, за рішенням суду, відпустили під заставу у 100 тис. грн.

За цими фактами порушено 2 карні справи. Слідство триває.

Загалом, підкреслив начальник обласного управління МВС Віктор Сак, з початку року правоохоронці викрили понад 40 випадків корупції. Крім того, було зафіксовано понад 200 злочинів у сфері незаконного обігу наркотиків. До прикладу, під час проведення операції «Генофонд» працівники міліції затримали вісім неповнолітніх на території навчальних закладів, які зберігали та намагалися продати наркотичні засоби. Найчастіше – марихуану.

На дорогах чатуватимуть на «мажорів»

Віднедавна тернопільська міліція оголосила війну «мажорам». Усі злочини, дорожні аварії та інші можливі пригоди за участю так званих «мажорів» відтепер перебуватимуть під особливим контролем наших правоохоронців. Адже все частіше саме «золота молодь» стає «героями» міліцейських хронік та інформаційних повідомлень. Однак їм сходять з рук навіть кримінальні справи, закінчуючись легким переляком. Тож Віктор Сак вирішив покласти цьому край. Принаймні у Тернополі.

«Мажорні» ситуації є, на жаль, не тільки у Києві, вони є і в Тернополі, де працівники ДАІ відвертаються, коли їде, скажімо, «крута» машина. На сьогоднішній день націлені працівники ДАІ на роботу. Призначено начальника ДАІ області. Як я і говорив, він з місцевих, щоб не було ніяких розмов. Це Андрій Матрифайло, який працював начальником Тернопільського міського відділу. І керівник міської міліції, щоб полегшити роботу, був призначений з міста Києва. Для того, щоб трішки поборотися з «мажорами» Тернополя, – пояснив Віктор Сак.

Світовий рекорд пограбування побили у Почаєві

У Почаєві за 1 хвилину 47 секунд злодії винесли ювілейних прикрас із золота вартістю 750 тис. грн.,причому коштовності забрали разом із металевий сейфом. Більше того, зловмисники побили свого роду світовий рекорд – крадіжку скоїли за 1 хвилину 47 секунд. Наразі злочинців розшукують правоохоронці. Значно пришвидшило б пошуки наявність у відділі відеоспостереження.

Бачите, якщо крадуть, то на 750 тисяч, а поставити відеокамеру, яка коштує 600 гривень, підприємці чомусь шкодують. Я не розумію в деяких ситуаціях людей. Через дорогу від цього супермаркету у деяких власників встановили відео. Є напрямок, за яким ми працюємо. Там був автомобіль. Масив роботи дуже великий з перевірки бази автомобілів. Треба багато перевірити автотранспорту, – зізнався Віктор Миколайович.

Наразі оперативники встановлюють коло підозрюваних. За попередніми даними сейф завантажили в автомобіль двоє людей.

До речі, супермаркет, в якому сталася крадіжка, був обладнаний пультом охорони.

Термін приїзду охорони – до трьох хвилин. Тому без людей, які не знали місця розташування цього сейфу, прибитий він чи ні, чи є у відділі відеонагляд, не обійшлося. Це люди, котрі володіли інформацією, і вони працювали там 1 хвилину 47 секунд. Це є на тому відеоспостереженні, яке у нас знято. Але воно не зовсім чітке, щоб було видно обличчя. Наразі тільки є силуети і час, – повідомив Віктор Сак.

ЦИФРА: 712 крадіжок усіх форм власності сталося протягом січня-травня 2012 року. Це значно менше, ніж їх було зареєстровано минулого року – 948.

За інформацією УМВСУ в Тернопільській області

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.