Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

За згодою сторін”звільнили директора найбільшого комунального підприємства міста, яке займається поточним ремонтом та прибиранням доріг.

До речі, минулого року на роботу цього комунального підприємства, за словами екс-керівника, пішло біля 13 мільйонів. Цьогоріч мер повідомив, що можна вкластися в 10. Та згодом мерія погодилася платити майже 17. Після того, як адміністрацію підприємства “попросили” з посад, керівником поставлять “свого”, вважають окремі читачі сайту

Порушення та махінації. Начальник міської шляхово-експлуатаційної дільниці (МШЕД) Юрій Щирба сам, як переконують у мерії, написав заяву на звільнення. Мовляв, він це зробив після того, як на його підприємстві виявили численні порушення та махінації. Залишити посаду вирішив, коли на засіданні виконкому почув критику та зауваження.

Заяву написав сам, за згодою сторін, - пояснила начальник прес-служби міськради Катерина Калуш. - Сталося це після його звіту на виконавчому комітеті. Тоді від заступника голови Владислава Стемковського, який керує напрямком ЖКГ, та членів комітету прозвучав ряд зауважень щодо фінансових порушень, які виявили на підприємстві.

Зокрема, один із заступників, за словами Катерини Калуш, має приватну фірму. Він укладав з фірмою договори і виступав як підрядник.

- Також там не був доведений до ладу штат працівників, - продовжує вона. - Наприклад, є декілька бухгалтерів. Всі документи та результати перевірки передадуть у відповідні органи.

Окрім керівника, місце роботи залишать і декілька працівників підприємства. Проте пішли вони не за згодою, а їх звільнили. Зокрема, роботу втратили заступник та один із юристів.

- Наразі один із заступників виконує обов'язки керівника, - каже пані Калуш. - Офіційних кандидатів на посаду поки немає.

Утім, неофіційно, як припускають наші читачі, посаду вже підготували для кандидата з Луцька. У міськраді цю інформацію не підтвердили. Утім, нагадаємо, саме в Луцькій міськраді раніше працював нинішній заступник міського голови Владислав Стемковський. Саме він і зауважив порушення в комунальному підприємстві.

Тим часом серед колишніх і нинішніх працівників МШЕДу – чимало на боці свого екс-керівника.

- Наскільки я знаю, Юрій Щирба те все господарство з колін підняв і вмів кінці з кінцями зводити, навіть коли грошей не було, - каже тернополянка Уляна, яка колись працювала на підприємстві. - Тому мені дивно і шкода, що чесну людину і доброго господарника довели до звільнення.

Чи не було прямого примусу або спроб “переконати” піти з посади, “20 хвилин” запитали й самого Юрія Щирбу.

- Та... з власної волі написав, - каже пан Щирба. - Махінацій у нас не було, а порушення, можливо, й так. Приміром, трохи “вилізли” за межі тендеру в 100 тисяч, бо інакше виконати роботу не могли. Ось такі порушення. Але якщо щось таке і було, то не заради наживи чи збагачення, а лише для того, щоб належно виконувати свою роботу. Міркування наші були прості — робити хоч щось, щоб не зупиняти роботу і покращувати ситуацію у місті.

Наразі чоловік роботи не шукає. Пояснив, що хоче від цього всього відпочити...

Сказав одне, зробив інше. Юрій Щирба також розповів, що минулого року МШЕДу з бюджету виділили близько 13 млн грн. Такі витрати, до речі, не сподобалися міському голові Сергієві Надалу, який тоді принагідно згадав про Луцьк.

- Послуги мають надавати якісно, професійно і відповідно до їхньої вартості. Тернопіль платив за прибирання та утримання міста у півтора раза більше, ніж Хмельницький або Луцьк, - сказав у березні мер. - Ми що, у півтора раза більші за них? У нас на все йде до 15 мільйонів, а там - 10. Мене питають: “Ти що, там шампунем миєш дорогу?”.

Та після цього міська рада виявилася непослідовною. У відповіді на наш інформаційний запит ми з'ясували, що мерія знову обрала виконавцем робіт шляхово-експлуатаційну дільницю та ще й за більші гроші.

21.03.2012 р. Комітетом з конкурсних торгів прийнято рішення про акцепт пропозиції конкурсних торгів КП “Тернопільська міська шляхово-експлуатаційна дільниця”, предмет закупівлі — “Санітарне оброблення та аналогічні послуги” (утримання шляхово-мостового господарства міста). Ціна акцептованої пропозиції — 16 716 017 грн.” - повідомив в листі заступник міського голови Владислав Стемковський.

Така сума на майже 7 млн більша від того, що хотів мер та на чотири — від того, що витрачав МШЕД раніше.

Ми простежимо, кого призначать керівником комунального підприємства та з'ясуємо, з ким воно після збільшеного фінансування і зміни керівництва співпрацюватиме та куди йтимуть бюджетні гроші.

 
 
 
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.