Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

05 червня 2012 року 0 14.00 год. в приміщенні ТРЦ «Подоляни» (вул. Текстильна, 28-Ч) відбудеться круглий стіл «Створення мультидисциплінарного механізму взаємодії у Тернопільській області з ідентифікації, перенаправлення та надання допомоги постраждалим від торгівлі людьми», який проводитиметься в рамках однойменного проекту.

Мета проекту: підсилити впровадження в дію Національного механізму взаємодії державних структур, правоохоронних органів  та представників третього сектору з ідентифікації, перенаправлення та надання допомоги постраждалим від торгівлі людьми.

Актуальність проекту: 20 вересня 2011 року був прийнятий Закон України «Про протидію торгівлі людьми». Цей Закон визначає організаційно-правові засади протидії торгівлі людьми, гарантуючи гендерну рівність, основні напрями державної політики та засади міжнародного співробітництва у цій сфері, повноваження органів виконавчої влади, порядок встановлення статусу осіб, які постраждали від торгівлі людьми, та надання допомоги таким особам. На даний час приймаються підзаконні акти, які зроблять можливим виконання  Закону.

Виконавці проекту: г/о ТМЖК «Відродження нації» у партнерстві з управлінням у справах сім‘ї та молоді Тернопільської обласної державної адміністрації.

Проект реалізовуватиметься у чотирьох напрямках:

Координація зусиль, підготовка і затвердження нормативного документу

1. «Меморандум про  взаємодію місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, органів внутрішніх справ, інших установ та організацій  по наданню допомоги постраждалим від торгівлі людьми».

2. Комплексне навчання та підвищення кваліфікації представників органів місцевої влади, місцевого самоврядування, державних установ та організацій в сфері надання захисту та допомоги постраждалим  в містах та районах області.

3. Інформаційна кампанія з метою інформування населення про можливості отримання допомоги постраждалими від торгівлі людьми через видання і розповсюджена брошури з переліком організацій та установ Тернопільської області, які надають допомогу постраждалим, інформацією про  регіональні мультидисциплінарні групи.

4. Створення мультидисциплінарних груп у 17 районах області та м. Тернополі з метою ідентифікації, перенаправлення та надання допомоги постраждалим від торгівлі людьми.

Україна залишається однією з основних країн-постачальників «живого товару» в Європі. За оцінками Міжнародної організації з міграції (МОМ), з 1991 року від торгівлі людьми постраждали більше 120 тис. наших співвітчизників. З 2000 року Представництво МОМ в Україні та його партнерські неурядові організації надали допомогу більше 8 тис. постраждалим. Сьогодні в Україні на базі ТМЖК «Відродження нації» діє гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та нелегальної міграції (безкоштовні номери 0800505501 або 527 з мобільних телефонів). Однак, не всі, хто потрапив у біду, знають, куди звернутися за допомогою. Багато хто сумнівається, чи варто їм повідомляти про свої проблеми, побоюючись наслідків такого кроку і сумніваючись у можливості отримати допомогу.

Виявлені в результаті взаємодії державних структур постраждалі отримають можливість безоплатного одержання медичної, психологічної, соціальної, правової допомоги, тимчасове розміщення в закладах для осіб, які постраждали від торгівлі людьми, відшкодування моральної та матеріальної шкоди, отримання одноразової матеріальної допомоги, реалізацію права на освіту та професійну підготовку, допомогу у працевлаштуванні. В процесі реабілітації, при необхідності, здійснюється повний супровід.

За додатковою інформацією звертайтеся до представників ТМЖК «Відродження нації»:

Галина Кравець тел.: 0673914816

Марина Пасєчник тел.: 0679330176

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.