Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Про проблеми й негаразди Чорткова словами його мешканців

Останнім часом в Чорткові надзвичайно жваво обговорюється питання перенесення промислового ринку з центральної частини міста в частину невідомо яку!

І якщо з приводу того, чи красить теперішній базар історичний центр міста думка майже одностайна – не красить, то з питанням, що з цим робити не все так просто!

Звичайно, найпростіше і найрадикальніше було б просто заборонити торгівлю з палаток в центрі міста, там торгових центрів стільки, що скоро на одного покупця буде припадати один покупець!

Найпростіше, але чи найправильніше?

Перше запитання-куди підуть ті базарники, для яких на даний момент торгівля на ринку-єдиний спосіб прогодувати себе та свої сім’ї !Пропонується перехід на один з приватних торгових центрів, які правда ще не те що не здані в експлуатацію, а ще і не добудовані! Про те, що існує ряд суттєвих відмінностей між ринком комунальним та приватним ТЦ, в тому числі і орендній платі, всі зацікавлені особи стараються промовчати!

Запитання друге-де впевненість, що з очищенням вулиць Шевченка та Ринок від ринкових торгівців, там нарешті запанує порядок та європейська цивілізованість, як запевняє ряд депутатів міськради!

Адже ми маємо декілька яскравих прикладів, та ж вул.Шевченка, початкова ділянка якої від костелу згідно рішень міськради являється пішохідною зоною(про що свідчать відповідні дорожні знаки)постійно заставлена автомобілями таксі! Вул.Зелена, по якій багато років можна було вбитися на дорозі, тепер небезпечна тільки для пішоходів, бо проїзджу частину полагодили, а от тротуара практично не існує, тільки бордюр! Ну і не можна не згадати про відрізок дороги по вул.Гончара-від шлюзів до медколеджа, відрізок, по якому щодня ходять десятки студентів, і де навіть натяку на бордюри немає вже десятиліттями!

В даному контексті варто згадати ще одну давню болючу проблему міста-відсутність громадського туалету! З тих пір, як старі туалети зрівняли з землею, а ділянки благополучно продали, в немаленькому Чорткові працює лише приватний туалет! Причому термін “працює” є певною натяжкою, оскільки ціна, сервіс та режим роботи дуже далекий не те що від середніх норм, а деколи взагалі не попадає ні під ніякі норми!

Запитання трете-де постійно дефіцитний міський бюджет візьме гроші на окультурення центру міста, адже незважаючи на незручності, які створює пром.ринок в даному стані, він приносить конкретний фінансовий прибуток як у вигляді орендної плати, так і у вигляді сплат працівниками різних податків та внесків! А якщо частина працівників перейде до приватних ТЦ, а друга просто розориться, бо не буде мати чим платити високу оренду, то вигоди місту не буде-тільки втрати!

Четверте запитання виникає з підсумків трьох попередніх-що робить міська влада для наповнення міського бюджету, окрім продажі земельних ділянок під торгові центри! ?

І на останок, пропозиція до всіх жителів міста Чорткова!

Шановні земляки!Досить спокійно спостерігати як порушуються ваші конституційні права, та права місцевої громади! Як прикриваючись високими словами про інтереси громадян чи виборців, місцеві олігархи та чиновники захищають інтереси виключно своїх гаманців! Проявляйте суспільну активність, висловлюйте свої думки та побажання, свої ідеї та своє бачення, як покращити умови нашого життя!

Давайте разом зрозуміємо та запам’ятаємо-тільки ми самі можемо змінити своє життя на краще!

СЛАВА УКРАЇНІ!

Чортківські Новини

На фото: костел Св. Станіслава, Чортків

 
чортківський костел Св. Станіслава, Тернопільський тиждень
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.