Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

За наслідками проведеної перевірки додержання вимог законодавства щодо захисту майнових прав та інтересів дітей, позбавлених батьківського піклування, прокуратурою Тернопільського району порушено кримінальну справу стосовно посадових осіб однієї із сільських рад за фактами перевищення службових повноважень та службового підроблення, за ст.ст. 365, 366 КК України.

Дослідчою перевіркою встановлено, що в лютому 2006 року посадові особи сільської ради, перевищуючі службові повноваження, без рішення органу опіки та піклування підготовили, завірили печаткою та видали опікуну малолітньої на той час дитини, позбавленої батьківського піклування, завідомо неправдиве рішення виконавчого комітету сільської ради про надання дозволу на оформлення продажу земельної ділянки підопічної площею 0,15 га. Водночас, на засіданні виконавчого комітету органу місцевого самоврядування питання про надання дозволу на відчуження земельної ділянки не розглядалося.

На підставі вказаного рішення виконавчого комітету сільської ради опікун дитини у лютому 2006 року від імені малолітньої уклала та нотаріально завірила договір купівлі-продажу іншій фізичній особі земельної ділянки підопічної.

Вищевказаними незаконними діями посадових осіб сільської ради малолітній дитині, позбавленій батьківського піклування, заподіяно майнову шкоду в розмірі 18549 грн.

На даний час у справі триває досудове слідство.

Прокуратурою Борщівського району проведено перевірку у службі у справах дітей райдержадміністрації, під час якої виявлено порушення законодавства щодо захисту майнових та житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Встановлено, що служба у справах дітей РДА належним чином не виконує покладені на неї функції щодо соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Зокрема, у деяких особових справах дітей даної категорії відсутні дублікати електронних обліково-статистичних карток; висновки про доцільність встановлення опіки та піклування; відомості про наявність майна, стосовно якого неповнолітні є спадкоємцями.

Окрім цього, в особовій справі трьох дітей, що перебувають під опікою, відсутні будь-які відомості про призначення їм державної соціальної допомоги.

Перевірка засвідчила, що працівники служби у справах дітей не опікуються захистом житлових прав дітей, які залишені без батьківської опіки.

Так, до акту опису майна, належного 16-річній дитині-сироті, не включено жилий будинок, який ще у 2000 році перейшов підлітку у спадок після смерті його матері. Над будинком не призначено опікуна, не визначено особу, яка буде представляти інтереси дитини на час здійснення права на спадкування. Більше того, до цього часу документи на право власності на жилий будинок, що належить неповнолітньому, не оформлені.

Ще у минулому році до служби у справах дітей райдержадміністрації надійшла інформація про 0,5 частки житлового будинку, яка має перейти у спадок 16-річній дитині, позбавленій батьківського піклування, після смерті матері та дідуся у 2001 році. Однак, посадовими особами служби до цього часу не вжито будь-яких заходів щодо оформлення за дитиною права власності на нерухоме майно.

Попри це з’ясовано, що житловим будинком в смт. Мельниця-Подільська Борщівського району, що належить на праві власності трьом дітям, позбавленим батьківського піклування, безоплатно користується сім’я місцевої жительки, яка одночасно є опікуном над даним будинком.

З метою захисту прав неповнолітніх, прокурором Борщівського району внесено подання начальнику служби у справах дітей райдержадміністрації. За наслідками його розгляду притягнуто до дисциплінарної відповідальності винну посадову особу служби і поновлено права 7 дітей, які залишені без батьківської опіки.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.