Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Сергій Надал: «Настав час повернути Тернополю славу економічно розвинутого міста з високим рівнем життя».

У козацькій світлині Тернопільському замку відбулася науково-практична історична конференція на честь першої згадки про Тернопіль. Участь у заході взяв міський голова Сергій Надал.
Звертаючись до присутніх Сергій Віталійович, зазначив:
«Історія Тернополя для багатьох – це минуле, про яке треба згадувати лише час від часу. Ще для когось – предмет дискусій або тема для наукових статей. Для нас історія Тернополя – це щоденник його “життя”, яке неможливо не знати, яким неможливо не пишатися.
Перша згадка про наше місто датується 1540 роком. Саме тоді коронний гетьман Ян Амор Тарновський отримав грамоту на заснування міста та володіння землею навколо нього. Перша споруда – замок на березі Серету в урочищі Топільче мала охороняти цю територію від набігів татар.
Започаткування Тернополя розпочалося майже 5 століть тому. Одні наше місто руйнували, інші розбудовували. Сьогодні Тернопіль – одне з кращих міст України. І ми з вами є продовжувачами його історії. Тому відновлення історичної справедливості та становлення Тернополя як сучасного європейського міста є нашим обов’язком.
Цікаво, що Ян Тарновський, будучи коронним гетьманом Речі Посполитої, не часто бував у Тернополі. Проте місто добре адмініструвалося, його економіка зростала і приносила значні прибутки. Настав час повернути Тернополю славу економічно розвинутого міста з високим рівнем життя. Адже історія пише про те, що було, а ми відповідаємо за те, що буде з нашим містом завтра».

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.