Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Сьогодні, 14 червня, депутати Тернопільської обласної ради першим у порядку денного розглянули мовне питання, але одразу рішення прийнято не було.

Відомо, що багатьох депутатів різних рівнів та й громаду Україну, збурило прийняття в першому читанні провокаційного законопроекту «Про засади державної мовної політики» (автори – Ківалов, Калісніченко), який розширює повноваження російської мови на території України.

Одразу три проекти звернення Тернопільської обласної ради до Верховної Ради було подано на розгляд депутатів – від ВО «Свободи» (автор – Олег Сиротюк), спільне «Нашої України» (Володимир Чубатий), УНП (Віталій Шафранський і Володимир Болєщук) та позафракційного Степана Барна, Партії регіонів (автор – Павло Федик).

Жоден з проектів підтримки не набрав, а тому під час роботи сесії у фойє обласної ради зібрано авторів усіх звернень, які мають вийти на спільне звернення (також кожна фракція запропонувала по одному представнику в редакційну комісію). Хоча вже зараз можна говорити, що спільним буде зверненням запропоноване «Свободою», УНП та «Нашої Україною», але разом з тим, можна на 100% говорити, що воно не набере більшість голосів і прийняте, очевидно, не буде.

Зазначимо, що головною лінією звернень проходять наступні фрази: «Депутатам Верховної Ради пропонується не голосувати з цей закон у другому читанні, а у разі ухвалення - вотування його президентом Віктором Януковичем».

Також депутати Тернопільської обласної ради прийняли рішення усі питання, які подала на розгляд сесії Тернопільська обласна державна адміністрація, перенести в кінець порядку денного.

Розглядаючи порядок денний 4-го засідання 43 сесії Тернопільської обласної ради депутат з фракції «Наша Україна» Володимир Чубатий звернувся до колег перенести на кінець порядку денного розгляд питань поданих на сесію облради Тернопільською ОДА через те, що губернатор скомпрометував себе і президентську владну вертикаль. Мова йде, за словами Володимира Чубатий про те, голова ОДА увів в оману депутатів Тернопільської обласної ради і фактично громаду області коли заявив, що службовий автомобіль пана Хоптяна, який 31 січня потрапив у ДТП, вже не перебував у оренді в ОДА, натомість на відповідь нардепу Василеві Деревляному компетентні органи повідомили, що це не відповідає дійсності. Тим самим, на думку пана Чубатого, Валентин Хоптян скомпрометував себе і не можна тепер приймати рішення подані обласною адміністрацією, яку очолює Хоптян. Разом з тим, Володимир Чубатий заявив, що, якщо депутати облради не приймуть його пропозицію, при розгляді питань запропонованих ОДА він особисто голосувати не буде і його та його карточки депутата в залі не буде.

За пропозицію «нашоукраїнця» проголосували 52 депутата облради, що виявилося достатньо для прийняття цього процесуального рішення, повідомляє “Номер один”

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.