Нове на сайті:
Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком" Подробиці затримання працівниками СБУ службовця Тернопільського міського ТЦК

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Окрім запевнень про будівництво сміттєпереробного заводу, новообрана міська влада шукає місце для сміттєзвалища.

На запит депутата Тернопільської обласної ради Степана Барни виконувач обов’язків голови облдержадміністрації Микола Головач відповів, що для цього міська рада просить виділити ділянку неподалік села Івашківці Збаразького району.

Хоча, як повідомили в сусідньому селі Зарубинці, що також межує з обраною територією, думки громадян щодо облаштування сміттєзвалища не питали.

Ярослав Шморгай, сільський голова Зарубинців: «Вони не зверталися, і комісія не виїжджала, наскільки я знаю. Може просто виїхали собі, подивилися, але в сільську раду ніхто не звертався. Ми не виїжджали на територію, обстежень ніяких не робили і нам нічого про це невідомо».

Єдине місце, про яке може йти мова у відповіді обласної адміністрації, – це Івашківецький кар’єр, вважає Ярослав Шморгай.

Ярослав Шморгай, сільський голова Зарубинців: «Згідно того звернення, мова йде тільки про той вироблений кар’єр, який носить назву «Івашківецький кар’єр». Але знаходиться він на території нашої зарубинецької сільської ради. Мова може йти тільки про той кар’єр, оскільки на території села не може бути ніякого сміттєперробного заводу, чи, тим більше, сміттєзвалища».

За даними експертів, будь-яке сміттєзвалище служитиме довше, якщо туди вивозити тільки відсортовані та перероблені відходи. Проте наразі сміттєперобного заводу в Тернополі ще немає. Міський голова каже, що пошуки місця для будівництва такого комплексу ведуться. Проте, де саме буде сміттєперорбний завод – Сергій Надал приховує.

Сергій Надал, міський голова Тернополя: «Я вам обіцяю: як тільки буде остаточне рішення, я зберу всіх журналістів і розповім, де це буде і як це буде».

Журналісти ІНТБ з відповіді керівництва облдержадміністрації на депутатське звернення довідалися, що міська влада чи будь-який інший орган із клопотанням виділити земельну ділянку для будівництва сміттєперобного заводу не зверталися.

Степан Барна, депутат обласної ради: «Виходячи з відповіді голови обласної державної адміністрації, за інформацією Головного управління Держкомзему та управління ЖКГ обласної державної адміністрації, жодне клопотання на відведення земельних ділянок для будівництва сміттєпереробного заводу від Тернопільської міської ради не надходило, починаючи від 1 листопада – закінчуючи 1 квітня цього року».

Яке місце і де знайдуть для сміттєперобного заводу та чи погодять його відповідні екологічні служби – сподіваємося, стане відомо вже незабаром

Коментарі  

 
+1 #1 gram 20.04.2011 14:21
Свобода попала в свій капкан! Нашо Надал бреха за завод досі не зрозуміло! За його словами в травні вже б мала початись будова, а тепер стало зрозуміло, шо то всьо брехня та розвод! першими повстануть Малашівці - там люди певнопідоть походом на Тернопіль! І будуть вимагати голови брехунів на палях:)!!!
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.