Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

В рамках підготовки та проведення Дня Європи протягом травня 2011 року на Тернопільщині відбудеться низка інформаційних та культурно-масових заходів.

Відповідне розпорядження підписав голова ОДА Валентин Хоптян.

Святкування Дня Європи було запроваджено у 1985 році на самміті ЄС у Мілані на згадку про те, що 9 травня 1950 р. міністр закордонних справ Франції Робер Шуман виголосив план виходу Європи з післявоєнної кризи (Декларація Шумана). Першим кроком на шляху до практичної реалізації ідеї створення єдиної Європи він запропонував об’єднання вугільної та сталеливарної промисловості, що привело до появи 16 липня 1952 року першої з трьох європейських інституцій, на основі яких створено Європейський Союз - Європейського Співтовариства вугілля та сталі.

Згідно з Указом Президента України в нашій державі День Європи відзначається щорічно у третю суботу травня.

Головною метою відзначення в Україні Дня Європи є формування позитивної громадської думки щодо євроінтеграційного курсу України, ознайомлення якомога ширшого кола громадськості з європейськими цінностями та традиціями, популяризація загального європейського культурного надбання серед громадськості, зокрема, молоді, залучення населення регіонів України до діяльності, пов’язаної з інтеграцією країни до ЄС.

З нагоди Дня Європи у вищих навчальних закладах області відбудуться семінарські заняття та лекції за участю викладачів з університетів країн ЄС, громадські читання та публічні дебати з питань європейської інтеграції, а на базі Тернопільського національного економічного університету пройде міжнародна конференція «Формування єдиного наукового простору Європи та завдання економічної науки».

Натомість у навчальних закладах буде організовано для учнів молодших класів виставку малюнків на тему: «Українські барви на європейську тематику», конкурси шкільних стінгазет «Європа нашими очима: країни зблизька»; для учнів старших класів низку уроків англійською, німецькою, французькою, польською мовами на тему: «Hello Europe», громадські читання на тему: «Тернопільська область: шлях у Європу», інформаційно–просвітницькі години, бесіди, усні журнали, вікторини на теми: «Україна на шляху до Європи», «Життя європейських країн».

У дитячих бібліотеках області експонуватимуться книжкові виставки «Держави - члени ЄС», в наукових обласних бібліотеках та центральних районних бібліотеках - читацькі конференції на теми: «Угода про асоціацію між Україною та ЄС», «Регіональний аспект європейської інтеграції».

Крім цього, у травні, на літній естраді в парку ім. Т.Г.Шевченка Тернопільська філія Європейського університету за підтримки Тернопільської міської ради та облдержадміністрації проведе концертно-розважальну програму „Європейські іменини”.

Заплановано також проведення низки волонтерських заходів «Жива бібліотека», де в ролі «книг» виступатимуть люди, які проживали тривалий час в одній з країн ЄС, а «читачами» - студенти університетів м.Тернополя.

Як зазначають організатори відзначення Дня Європи на обласному рівні – це свято є важливим кроком у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.