Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Днями свободівець Олексій Кайда видав черговий «спіч» про те, хто такі комуністи і який їхній вплив на  сучасне життя в Україні. Що цікаво, пан Олексій гнівно обурився стосовно одного з розпоряджень його побратима по владі – голови ТОДА Валентина Хоптяна. Але це розпорядження було оприлюднено на сайті ОДА ще кілька днів тому. І помічники та радники «націоналіста з Бердянська» цього не могли не знати апріорі.

Та чомусь раніше Олексій Петрович своє «фе» з цього приводу не висловлював. Перестав мовчатии він тільки тоді, коли сайт «Тернопільський тиждень» першим оприлюднив цю інформацію ще 18 червня в статті Губернатор Тернопільщини підписав розпорядження, яким наш край повертають в комуністичні часи ...,  а наші колеги з інших порталів її поширили. І тільки після цього голова облради «розговорився».  

Голова обласної ради Олексій Кайда висловив обурення щодо підготовки та відзначення у 2012 році 70-річчя від дня створення підпільної молодіжної організації «Молода гвардія».

«Такі дії є яскравим прикладом спроби нинішньої влади повернутися у часи совєцької окупації. Нащадки прокомуністичного режиму, що  засіли у провладних кабінетах, вперто продовжують розкручувати міфи про героїзм радянського підпілля, ігноруючи те, що вже хоч і не повністю та відкрито архіви спецслужб, багато з документів опубліковано. Тому наші краяни обізнані про те, що «Молодої гвардії» як  підпільної організації  не існувало. Це є приклад совєцької пропаганди, втілений у літературу, а згодом у кіно та музику,  художній вимисел першого секретаря Спілки письменників СРСР Олександра Фадєєва, котрий підписував розстрільні списки літераторів у роки терору.

Чи з необізнаності, чи через своє компартійне минуле нинішня влада знову витягує із смітника історії пронафталінений  міф про так звану комсомольську «Молоду гвардію», цинічно промовчавши, що із лютого 1942 року на Донбасі  діяло українське націоналістичне  патріотичне підпілля, гаслом якого було «Смерть - Гітлеру, смерть - Сталіну». І боролось воно  за українську самостійну державу. Ця організація, створена  українським патріотом Євгеном Стахівим, відрядженим у 1942 році ОУН з метою організації підпілля, визнана й незалежною Україною як героїчна, а її організатор та лідер відзначений державними нагородами:  орденом «За заслуги» та двома орденами Ярослава Мудрого.

То чи не злочином є сьогодні примушувати наших краян вшановувати прокомуністичні фантазії письменника-вбивці, втілені у літературі на  замовлення ката українського народу Сталіна. А ще більше обурює те, що святкувати вони будуть за державний кошт, тобто за наші з вами, дорогі краяни, зароблені гроші.

Закликаю усі державні та недержавні установи, громадські організації, усіх тернополян висловити своє обурення тим, що коїть теперішня олігархічно – комуністична кліка. Ми маємо їм твердо сказати: «У нас, українців, є свої, українські, визначні дати! Ми маємо своїх, українських, героїв, і вшановуємо саме їх! Слава Україні! Героям слава!», зазначив Олексій Кайда.

      

На цій, без перебільшення - ексклюзивній світлині від ТТ, чітко видно, що пан Кайда дійсно непримиренно і неприховано ставиться до усіляких колишніх комуняк, як от і до екс-губернатора Тернопільщини, уродженця Чортківського району, товариша Сухого. І за це йому, Олексію Петровичу звісно, велика повага від нас. І це без жодної іронії чи сарказму...

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.