Нове на сайті:
Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком" Подробиці затримання працівниками СБУ службовця Тернопільського міського ТЦК

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

« ... як свідчить іноземний досвід, вбивства та катування у відділках міліції чи СБУ зупинить не створення комісій з незрозумілими функціями, а суттєва зміна досудової слідчої процедури».

Створити центри допиту та утримання громадян, обладнані камерами спостереження, підпорядковані Міністерству юстиції пропонує народний депутат, заступник голови Української народної партії Ярослав ДЖОДЖИК. Так політик прокоментував проект Указу Президента, розроблений Міністерством юстиції, про створення Комісії з питань по попередження катувань.
За словами ДЖОДЖИКА, “як свідчить іноземний досвід, вбивства та катування у відділках міліції чи СБУ зупинить не створення комісій з незрозумілими функціями, а суттєва зміна досудової слідчої процедури”.
“Механізм досудового слідства повинен здійснюватися за такими правилами: підозрюваний у вчинені злочину має бути негайно доставлений не у відділення міліції чи іншого правоохоронного органу, а у відповідний центр, де його допит проводитиметься за присутності представників Міністерства юстиції з обов’язковим супроводом аудіо- та відеозапису. Подібна процедура має застосовуватися і до осіб, яких було викликано на допит у якості підозрюваних чи свідків”, - переконаний народний депутат.
Він зауважив, що “таким чином, правоохоронні органи втрачають можливість силового тиску на підозрюваних та свідків у тому числі й використовувати часто застосовувану практику «вибивання доказів»”. “Для реалізації таких планів необхідно якнайшвидше внести зміни до Кримінально-процесуального кодексу, законів «Про міліцію», «Про оперативно-розшукову діяльність», «Про прокуратуру» в частині регулювання досудових процесуальних дій правоохоронних органів”, - підкреслив заступник голови УНП.
“Такий сценарій дасть змогу мінімізувати та, навіть повністю викорінити, практику катувань у правоохоронних органах і не створювати додаткові комісії, які мають виключно консультативно-дорадчі функції і не зможуть прямо впливати на викорінення практики застосування тортур органами МВС та СБУ”, - підсумував Ярослав ДЖОДЖИК на http://www.unp.ua

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.